Андалусия - алхимия на съзнанието
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
6-13 октомври
2024

8 дни/ 7 нощувки
2630лв.
Невероятната Андалусия
АНДАЛУСИЯ е земя на история и легенди. Покорявана от какви ли не завоеватели, Ал Андалус, както са я наричали арабите, цели осем столетия е била под мавританско господство. Именно източното влияние, в хармония с готическото и римското наследство, правят Андалусия една от най-посещаваните области на Испания. Под винаги щедрото слънце, което къпе плодородни равнини, тук белеят и градовете Малага, Севиля, Кордоба, Гранада, Ронда… Със сигурност ще отнесете със себе си и сладките спомени за аромати на маслини и портокал, грубите мелодии и натрапчивите ритми на канте джондо, образите на Сиера Невада и разбира се вкуса на морските пръски от така обичаното Средиземноморие.
С ехото от страстното фламенко, топлината на циганското лято и шепота от древността...Земя на история и легенди, алхимия и наука, разкошни градини и площади, красиво крайбрежие, Андалусия Ви кани

Ела с нас към Андалусия
ще посетим
 • Гранада
  Град с вековно преплитане на култури и исторически събития и с изумителния дворцов комплекс Аламбра от 13-ти век, известен със своите градини и мавританска архитектура. Ще направим обиколка с екскурзовод на Алхамбра с дворците Насрид, Хенералифе, Градините, Двореца на Карлос V. След посещението свободно време в Гранада.
 • Кордоба

  Столица на културата, родно място на известни философи, място, където се развивала астрономията, астрологията, алхимията, медицината. С великолепния си център, който е включен в списъка за Световното културно наследство на ЮНЕСКО, многопластов и многолик. Ще посетим с екскурзовод на джамията-катедрала на Кордоба, ще направим разходка из еврейския квартал, Площадът на Триунфа, Римския Мост. След посещението свободно време в Кордоба

 • Севиля

  Севиля е град с изключително наследство - на кръстопътя на цивилизации, култура, изкована през вековете от римляните, вестготите, халифите на Кордоба. С най-голямата готическа катедрала в света и своя кралски дворец от 11-ти век. Ще посетим Катедралата на Севиля, Площад Испания, градините Мурильо, Кварталът на Санта Круз. След посещението свободно време в Севиля.


 • Ронда

  Град на коридата, с криволичещи улички като в лабиринт, където на всеки ъгъл те очаква изненада. Разположен на ръба на пролом, със старинната си арена на бикоробците те отвежда в един приказен свят .Ще посетим Арената на биковете, ще направим разходка из стария квартал на Ронда, Новия Мост, Паркът Alameda. След посещението свободно време в Ронда.


 • Марабея

  Крайбрежен град с красиви плажове. Време за почивка и самостоятелни разходки.

Севиля, четвъртият град в Испания, има изключително наследство на кръстопътя на цивилизации, култура, изкована през вековете от римляните, вестготите, халифите на Кордоба. Посещението ви ще ви отведе до два обекта на световното наследство, разкошната готическа катедрала Санта Мария де ла Седе, увенчана с древно испано-мавърско минаре, след това Алказар, чиито огромни градини, засадени с портокалови дървета, кипариси и палми и украсени с фонтани, са омагьосващи.

Няма друго подобно място на света като Гранада - столица на древното кралство Насрид, построена в подножието на Сиера Невада и последен бастион на маврите в Испания. Доминиран от Алхамбра, той запазва старата си атмосфера и живописните си квартали. Стените с фин карвц пазят спомени на древни тайни на учени, философи, алхимици, астролози, астронноми.

Къде ще отседнем?
Настаняваме се в бутиков хотел, скритото малко бижу на Марбея, сгушен край плажа в Сан Педро де Алкантара, само на един хвърлей от Пуерто Банус и космополитния център на Марбея.


Ще отседнем в комфорта и лукса на оазис със стил и комфорт, само на един хвърлей от прочутото пристанище Пуерто Банус и вибриращата от живот Марбея. Красиво обзаведен, с еклектични антични и съвременни предмети, хотелът отдава почит на легендарния Пабло Пикасо и съчетава върховен стил и лукс с минимално въздействие върху околната среда.


А през свободното време....
Само на минути от нашия хотел ще намерите Пуерто Банус, зашеметяващо яхтено пристанище, известно по целия свят със своите луксозни яхти, спортни коли, дизайнерски магазини и плажни клубове. Известен със своя бурен нощен живот и клубове като Pangea, Tibu, Mirage и Funky Buddha, Пуерто Банус често се посещава от богати и известни, включително поп звезди и риалити звезди. Разходете се по предната линия на Пуерто Банус, за да станете свидетели на луксозни автомобили от цял свят.


Местната култура
А когато слънцето започне да залязва, пригответе се да бъдете изпепелени от страстното фламенко. Танцът фламенко произхожда от региона на Андалусия в Испания и лесно се разпознава по характерното пляскане с ръце, сложни движения на ръцете и тялото и тропане с крака. Фламенко е изключително изразителна форма на танц, чието усъвършенстване и овладяване отнема години и трябва да се види от всеки, който посещава Южна Испания.

Гастрономия

Ще опитаме испанско вино, маслини, чурос, тапас и паеля

Ще се забавляваме с темпераментно фламенко шоу

Ще се разхождаме по красивите улички и крайбрежна алея на Марабея


Тапас, испански традиционни малки вкусни хапки от всякакъв вид са навсякъде, за да изкушат вкусовите ви рецептори. Нито една испанска вечер не би била обаче автентична без паеля. Това емблематично испанско ястие с ориз произхожда от региона на Валенсия и носи името си от традиционния тиган, използван за готвене на открит огън. С чаша или две бира, вино или сладка сангрия, ще изпратим деня с усмивка.
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

6 - 13 октомври 2024

Пълната програма


ДЕН 1 СОФИЯ – МАЛАГА – 6 октомври 2024

Полет до Малага с Турските авиолинии, пристигаме в ранния следобяд. Трансфер до хотела. Настаняваме се в бутиков хотел, скрито малко бижу, сгушено край плажа в Сан Педро де Алкантара. Почивка в този малък оазис, само на един хвърлей от Пуерто Банус и Марбея. Красиво обзаведен, нашият хотел отдава почит на легендарния Пабло Пикасо и съчетава върховен стил и лукс с минимално въздействие върху околната среда.

ДЕН 2 ГРАНАДА – 7 октомври 2024

Акценти от деня:
- Разходка из еврейския квартал на Гранада
- Посещение на Алхамбра, шедьовър на испано-мавританското изкуство

Закуска. Отпътуване за Гранада, един от най-красивите градове в Испания, благословен с географското си разположение в подножието на планината Сиера Невад и с изобилието на вода и слънце.
Гранада е успяла да събере в едно архитектурни шедьоври, плод на различни култури: мавританска, еврейска, християнска. Перлата на Гранада е средновековният дворец Алхамбра, означаващ от арабски "Червената крепост". Той се счита за върхово постижение на мавританската култура и е като че ли излязъл от приказка на 1001 нощи. Прекрасно допълнение към двореца са градините Хенералифе, създадени за наслада и спокойствие за сетивата. Тъкмо в този дворец испанската кралица Изабела І дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му, довела до откриването на Америка.
След посещението свободно време в Гранада.
Връщане в хотела, време за почивка и вечеря.

ДЕН 3 КОРДОБА – 8 октомври 2024

Акценти от деня:
- Една от най-красивите джамии - катедрали в света – световноизветната Мескита
- Обиколка из Кордоба с римсикия мост и площада на триумфа

Поемаме по пътя към Кордоба, един от най-характерните мавритански градове в сърцето на Андалусия древната столица на Ал Андалус, построена в обширната плодородна равнина на река Гуадалкивир. През 10 век Абдерахман III прави Кордоба независим халифат и процъфтяващ, културен и изискан град, където трите религии християнство, ислям и юдаизъм живеят в хармония. Ще влезем в историческия център на града през стария римски мост над река Гуадалкивир.
Обиколката на Кордоба включва посещение на джамията-катедрала Мескита, гордостта на Кордоба, изграждана от различни емири в продължение на десетилетия върху древна вестготска базилика. Близо 900 колони, облицовани с оникс, мрамор, яспис и гранит, с подковообразни арки на ивици от червен и бял мрамор и декор от мозайки, създават този ненадминат образец на ислямската архитектура, чиито съперник е единствено джамията в Мека.Следва разходка из еврейския квартал, Площадът на Триунфа, Римския Мост. След посещението свободно време в Кордоба.

ДЕН 4 – ПУЕРТО БАНОС - 9 октомври 2024

Свободно време за плаж и почивка. Само на минути от хотелa ни се намира Пуерто Банус, зашеметяващо яхтено пристанище, известно по целия свят със своите луксозни яхти, спортни коли, дизайнерски магазини и плажни клубове. Известен със своя бурен нощен живот и клубове като Pangea, Tibu, Mirage и Funky Buddha, Пуерто Банус често се посещава от богати и известни, включително поп звезди и риалити звезди. Разходете се по предната линия на Пуерто Банус, за да станете свидетели на луксозни автомобили от цял свят, а защо не да срещнем и някоя знаменитост от екрана.

ДЕН 5 РОНДА – 10 октомври 2024

Акценти от деня:
- Посещение на Арената на биковете – емблема на града
- Разходка из стария квартал, лабиринт от улички и стария мост
Закуска. Отпътуване за градчето Ронда, което е разположено на върха на стръмен каньон. Известно е като люлката на коридата. Посещение на Арената на биковете. Към нея има музей на бикоборството, в който е изложена колекция от плащове и снаряжение на тореадорите, а пред арената – паметник на прочутия тореадор Педро Ромеро, който пръв слиза от коня и се изправя срещу бика на земята. Следва разходка из стария квартал на Ронда, който се отличава с калдаръмените си улички и малки площади, с дворци още от ХІV век. Една от главните забележителности е мостът, който свързва новата и старата част на Ронда. Свободно време в Ронда. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.


ДЕН 6 СЕВИЛЯ – 11 октомври 2024

Акценти от деня:
- Посещение на катедралата Санта Мария и нейната камбанария Ла Хиралда, бившето минаре на джамията, която някога е била
- Алказар и неговите ослепителни градини, на кръстопътя на културите
- Еврейският квартал Санта Круз

Севиля, истинската звезда в короната на Андалусия, носи магията от изключителното културно наследство на кръстопътя на цивилизации и се отличава с красота и елегантност. Наричана е още „Домът на Кармен”, но да не забравяме и Дон Жуан и Севилския бръснар. . .Символ на града е кулата Ла Хиралда, изградена от мавританската династия на Алмохадите. И ако мюсюлманите са оставили някои от най-впечатляващите архитектурни образци в Севиля, евреите пък са завещали два квартала: Санта Крус и Сан Бартоломе.
След отвоюването на града от маврите, испанската корона издига знаменитата севилска катедрала Санта Мария, най-големият католически храм в Испания, олицетворяващ връзката на испанската монархия с божественото. В катедралата ще видим най-големия олтар в християнския свят, със сцени от Новия завет, изработени от дърво и покрити със злато, заграбено от Перу и Мексико. Тук е и гробът на великия Христофор Колумб и уникалната картина на Мурильо „Сан Антоан”. В обиколката на Севиля сме включили и пешеходна разходка из парка Мурилио и еврейския квартал Санта Круз.
Недалеч от катедралата е дворецът Алкасар. Посещението на двореца Алкасар се заплаща допълнително.

ДЕН 7 МАРАБЕЯ 12 октомври 2024

Днешният ден сме отделили изцяло за свободна разходка из красивите улички на Марабея, свободно време за плаж, шопинг и почивка.

ДЕН 8 МАЛАГА - СОФИЯ 13 октомври

След закуска освобождаваме стаите, следва трансфер към летище и отпътуваме с полет на Турските авиолинии.

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Малага – София с Турските авиолинии;
 • Чекиран багаж до 30 кг + 7 кг ръчен и кетъринг по време на полета;
 • Транспорт с лицензиран автобус в Испания;
 • 7 нощувки със закуски в бутиков хотел 4*;
 • Целодневна екскурзия в Гранада с вкл. входни такси;
 • Целодневна екскурзия в Севиля с вкл. входни такси;
 • Целодневна екскурзия в Кордоба с включени входни таакси;
 • Целодневна екскурзия в Ронда с включени входни такси;
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
 • Ежедневни йога практики сутрин по време на престоя;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г.
Цената не включва:
 • Доплащане за настаняване в единична стая: 590 лева;
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса;
 • Лични разходи;


Цена 2630лв.
Доплащане за единично настаняване 590лв.
Обади се на тел. 0887674433
Условия за резервация
 • Записването става със сключване на договор за организирано пътуване и заплащане на депозит 800лв.
 • Доплащане на пътуването - до 45 дни преди отпътуване
 • Право на отказ без глоба - до 60 дни преди отпътуване
 • За анулации от 60 до 45 дни преди отпътуване - глоба в разме на внесения депозит
 • След 45 ден преди отпътуване - 100% глоба
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Наши минали пътешествия
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ андалусия:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
често задавани въпроси:
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!