Йога ритрийт на о. Бали

14- 28 януари 2023
Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

РАЗПУСНИ И СЕ ЗАРЕДИ С ЛЕКА ЙОГА НА БАЛИ

14 ДНИ

14 януари-28 януари 2023

ЗАЩО БАЛИ?
Бали е най-доброто място за рестартиране: пътуването до остров Бали може да се каже, че е променящо живота на човек. Бали е един истински тропически рай, със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани.

Девствена природа

Различни нюанси на зеления цвят, великолепни оризови тераси, водопади, запазена джунгла и много цветя навсъкъде, на всичко това ще се радват очите ни по времето на нашият тура

ИЗГРЕВ В БАЛИЙСКО МОРЕ ЗАЕДНО С ДЕЛФИНИТЕ
Рано сутрин ще се качим на традиционна лодка и ще се отправим навътре в Балийско море, където ще посрещнем изгрева и ще видим интелигентните му обитатели - делфините

Балийската култура и ритуали

В Убуд, културната столица на о. Бали ще станем свидетели на жива и колоритна балийска култура, религия и живот

Уникална архитектура
По време на нашите турове ще се насладим на изяществото на уникалната балийска архитектува
12 ДНИ РЕЛАКС И СПОКОЙСТВИЕ на Бали през които
Подари си едно необикновено трансформиращо преживяване - наред с великолепните места, които ще посетим, ще отделим време и за лека йога, подходяща както и за хора с болки в гърба, така и за тези, които искат да подобят гъвкавостта си и подобрят тонуса си.
Ще практикуваме осъзната йога, медитации и йога нидра
Ще можем да
Ще можем да посрещнем изграва над Монт Агунг, да плуваме сред коралови рифове. Ще посетим кралски градини, езера и водопади. А ранобудните ще имат възможност да посрещнат изграева в Балийско море сред плуващи свободно делфини
хотелите са първокласни

шест дни в ориза

Оризови полета близо до културната столица на о.. Бали – Убуд

шест дни на морето

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

ще направим балийско пречистване
Балийски Церемонии Пречистване в древен балийски храм. Подготвихмне дарове и саронги за посещенията ни в храмовете
Ще опитаме традиционен балийски масаж
Легендарните балийски тропически СПА процедури обединяват екзотична атмосфера, широка гама от алтернативни терапии и натурални продукти. Балийския традиционен масаж и холистичните лечебни техники, в комбинация с чудотворни продукти от кокосово масло, лимонена трева, франджипани и балийски вулканичен камък , постига стимулиране на енергията на тялото, ума и духа.Терапията служи и за премахване на отрицателната енергия и зареждане с целебната сила на природата.
Ще се насладим на прясна и здравословна храна:
Храната в Бали е наслада за всички сетива. Прясна, красиво поднесена и с невероятен вкус и аромат. Основните съставки винаги са пресни продукти и подправки, земни подове, ароматни тропически плодове. Традиционна пречистваща напитка пък е Джаму и Камбуча. Ще можем да видим как се приготвя и да отнесем за себе си или като подарък микс от продукти, с които да си я направим сами
Какво ни очаква?
 • ще опознаем културата и традициите на о. Бали
 • ще направим традиционен балийски ритуал за пречистване
 • ще си подарим време за съзерцание и йога практики
 • ще си направим великолепни фотографии
 • ще се разходим из оризови тераси и в джунглата
 • ще се гмуркаме във водите на Балийско море
 • ще посрещнием изгрева сред стадо делфини
 • ще имаме възможност да прекараме време сред местните
 • и още много...

Пълната програма

14 януари – 28 януари 2023


Ден 1: София – Дenpasar 14 януари 2023
Събиране на групата на летището. Излитане от София за Денпасар.
Ден 2: Денпасар – Убуд 15 януари 2023
Пристигане на летище Денпасар. Трансфер до Убуд и настаняване в Ом Хам Ретрийт Ризорт. С гледка към оризово поле, хотелът предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.
Ден 3: Убуд - 16 януари 2023
Йога практика.
Закуска.
11 ч. – среща на групата за запознаване и обличане в традиционни балийски саронги ( с молба предварително всеки да е облякъл бяла блуза или риза )

12ч. - начало на нашето приключение. Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура.
Ще спрем за обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси.
После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Гунунг Кави и посетим същия храм. Изсечените в скалите древни саркофази на принцове и принцеси ще добавят нотка на мистичност на деня. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др. Връщане в хотела до 18ч.

Ден 4: Убуд - 17 януари 2023
Сутрешна йога практика.
Закуска.
Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара. В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.
Допълнителни дейности:
Екскурзия по желание : Парка Таро и Маймунската гора
Дейности в парка за слонове Таро и посещение на маймунската гора. Дейностите в парка за слонове са различни – хранене на слон, езда на слон, къпане на слон. Желаната дейност се заявява и заплаща на място.
Следва посещение на свещената маймунска гора.
Цена на билета за Таро е около 1200 000 рупии, транспорта за деня е безплатен
Масаж в първокласен салон - Цена около 200 000 рупии, транспорта е безпатен
Нощувка
Ден 5: Убуд - 18 януари 2023
Практика 7.30
Закуска.
Днешният ден ви предлагаме целодневен тур, включете се според предпочитанията си.
8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, ако има прогноза за дъжд, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 17ч.
Нощувка.
Ден 6 Убуд – 19 януари 2023
7.30 Йога практика
Екскурзия по желание : Изкачване на вулкана Монт Батур и посрещане на изгрева
Посрещане на изгрева от върха на Монт Батур
Денят ще започне много рано, в 2ч. сутринта, когато нашите водачи ще ни вземат от хотела и ще ни заведат до Кинтамани, от където ще започне изкачването. Продължителността на изкачването е около 2 часа. В 6 часа ще бъдем на върха, от където се открива великолепната гледка и красивите цветове изгрева.
Опция за релакс в минерален басейн в подножието на вулкана след спускането.
Цена на тура 500 000 рупии + 300 000 рупии вход за минерален извор Девася, транспорта е безплатен.
Ден 7 Убуд – 20 януари 2023
Закуска.
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.
Закуска.
Отправяме се към фотографско студио за снимка с пищен кралски балийски костюм. Студиото е разположено в традиционна балийска къща и според вашите предпочитания можете да се преоблечете и да си направите фотосесия( сесията се заплаща допълнително). После ще се отправим към красивия водопад Ер Теджун Канто Лампо, красиво място за отдих и снимки.
Обяд
По пътя ще се отбиваме в традиционни фабрки за изработка на бижута от сребро и злато, дърворезби и др.

Ден 8 Убуд – Пемутеран – 21 януари 2023

9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове. Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
17.30ч. Практика
Нощувка.
Ден 9 Пемутеран – 22 януари 2023
8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, плуване с делфини, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.
Практика

Ден 10 Пемутеран – 23 януари 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Практика

Ден 11 Пемутеран – 24 януари 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Вечерна практика

Ден 12 Пемутеран – 25 януари 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Вечерна практика

Ден 13 Пемутеран – 26 януари 2023
Практика
Остатъка от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?
Вечерна практика

Ден 14 Пемутеран – Денпасар 27 януари 2023
Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Денпасар за отпътуване от Бали. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки, както и емблематичния за остров Бали храм Танах Лот. Трансфер до летището и полет за България.

Ден 15 Денпасар – София 28 януари 2022
Пристигане на летище София.

Цената включва:

· Самолетен билет София – Денпасар – София/ при цена на самолетен билет 1860лв., може да има промяна/
· 6 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4* Ом Хам Ририйт Ризорт;
· 6 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4* Amertha Bali Villas или подобен;
· Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;
· Церемония по пречистване в древен балийски храм;
· Дарове по време на посещенията на балийските храмове;
· Посещение на храмовете Гунунг Кави;
· Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки;
· Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;
· Посещение на плантация за кафе Лувак и емблематичния за острова храм Танах Лот;
· Разходка по възвишенята Джамбухан;
· Входни такси в обектите по програмата;
· Медицинска застраховка с покритие 25 000 евро;
· Опитен водач от България по време на цялото пътуване;

Цената не включва:
· Всички обяди и вечери /храната в Бали не е скъпа, предвидете 10 долара на хранене максимум/;
· Виза за Индонезия;
· Разходи от личен характер;
· Бакшиши;
Разходи по непридвидени дейности.
14-28 януари 2023

Условие за пътуване

 • Валиден сертификат за поставени две дози ваксина срещу ковид 19, без изискавне за бустер
 • Валиден паспорт мин 6 месеца от датата отпътуване


Цена 3740лв.

Обади се на тел. 0887674433
КЪДЕ ЩЕ ОТСЕДНЕМ:
Om Ham Retreat resort 4* Убуд
Om Ham Retreat resort 4* е великолепен хотел, разположен на 10 минути от Убуд, сред пищтна зеленина и оризови полета. С гледка към оризово поле, хотелът предлага на своите гости спокойствие и хармония.
Amertha Bali Villas 4* Пемутеран
Луксозният спа курорт Amertha Bali Villas на брега на морето е великолепен пример за балийски стил и обслужване. Сгушен e в бистрите кристални води на Пемутеранския залив, на фона на девет величествени планински върхове. Балийците вярват в енергията на хълмовете се свързва с енергията на святото Балийско море. Amertha е проектиран с балийски стил и модерен лукс. Балийската концепция за Три Хитас Карана - хармоничната връзка между човека и Бога, Човекът и природата и Човекът и обществото е в основата на вили „Амерта Бали".
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Нека се запознаем
Нашият малък екип, който ще допринесе за незабравимо преживяване на о. Бали
Ира Маринкова
Йога инструктор
Сертифициран треньор по йога от НСА И БФЙ, има завършен курс 650 учебни часа.
От 10 години се занимава с йога, от 5 преподава класическа йога в йога център Гаятри София и Кюстендил. Практиките и са насочени към начинаещи до средно напреднали. Ежегодно организира морски Йога лагери в България.

Иглика Колева
Тур лидер
Дипломира се като бакалавър по международни отношения, след което получава допълнителна IATA квалификация за работа в областта на туризма.

Специалист трансформиращи пътешествия в Югоизточна Азия.

Има 6 осъществени пътешествия в Бали за последните 3 години


4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ БАЛИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
14 - 28 януари 2022
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
В цената е калкулиран самолетен билет на цена 1860лв.

КАКВО НЕ Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА?
 • Всички обеди и вечери;
 • Вход за обектите, моля да предвидете около 30 долара;
 • Допълнителните дейности по желание - изкачване на Монт Батур по изгрев слънце, посещение на парка за слонове Таро, посрещане на изгрева и залеза на подка в Балийско море;
 • Лични разходи;

МОГА ЛИ ДА СИ НАПРАВЯ ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО?
Да, при желание от ваша страна може да направим застраховака за отмяна на пътуването допълнително.

КАКВА Е ГОЛЕМИНАТА НА ГРУПАТА?
Пътуването е с големина на групата от 16 човека
КАКВИ ДОКУМЕНТИ СА МИ НЕОБХОДИМИ ЗА ПЪТУВАНЕТО?
Необходимо е да имате валиден задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на излизане от Бали.
МОГА ЛИ ДА ОСТАНА ПОВЕЧЕ ДНИ СЛЕД КРАЯ НА ТУРА?
Да, разбира се. След като приключи тура може да останете колкото време искате допълнително.
КОЛКО ДЖОБНИ ЩЕ СА МИ НЕОБХОДИМИ?
Храната в Бали не е скъпа. Въпреки това предвидете 300 - 500 долара джобни за периода на екскурзията, в зависимост на какви допълнителни екскурзии ще се включите
НУЖНА ЛИ Е ВИЗА?
За български граждани към момента е необходима виза
ДО ТОЗИ МОМЕНТ НЕ СЪМ СЕ ЗАНИМАВАЛ С ЙОГА?
Практиките са построени така, че нови участници е включват с лекота в общия ритъм.

МОГА ЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧА САМ?
Няма проблем да се включите сам, ще бъдете комбиниран в двойна стая с друг самостоятелно пътуващ.
МОЖЕ ЛИ ДА ПЪТУВАМ С ДЕЦАТА СИ?
Децата са добре дошни в нашия тур!
КАКВО НИ ОТЛИЧАВА ОТ СТАНДАРТНИТЕ ТУРОВЕ?
Нашият тур е изпитан от сърцето многократно и е трансформиращо преживяване. Плод е на нашия опит и съвместна работа и е конструиран така, че да бъде максимално удобен за участниците.
НУЖНА ЛИ Е ВАКСИНА ЗА О.БАЛИ?
Да, необходимо е да сте ваксиниран срещу Ковид
КАК БЕШЕ В УБУД
В ПЕМУТЕРАН: