Йога ритрийт на о. Бали

16 юни- 1 юли 2022
Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

ЙОГА ритрийт НА о.БАЛИ

14 дни/ 13 нощувки

16 юни-1 юли 2022

*с опция за по-ранно връщане

ЗАЩО БАЛИ?
Често хората използват и другото му име - Островът на Боговете. И действително, пътуването до остров Бали може да се каже, че е променящо живота на човек. Бали е една различна реалност, истински тропически рай, със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани.
Какво ни очаква на о.Бали?
 • Ще опознаем културата и традициите на о. Бали
 • Ще направим традиционен балийски ритуал за пречистване
 • Ще си подарим време за съзерцание и йога практики
 • Ще си направим великолепни фотографии
 • Ще се разходим из оризови тераси и в джунглата
 • Ще се гмуркаме във водите на Балийско море
 • Ще посрещнием изгрева сред група делфини
 • Ще имаме възможност да прекараме време сред местните
и още много...

Девствена природа

Различни нюанси на зеления цвят, великолепни оризови тераси, водопади, запазена джунгла и много цветя навсъкъде, на всичко това ще се радват очите ни по времето на нашият тура

ИЗГРЕВ В БАЛИЙСКО МОРЕ ЗАЕДНО С ДЕЛФИНИТЕ
Рано сутрин ще се качим на традиционна лодка и ще се отправим навътре в Балийско море, където ще посрещнем изгрева и ще видим интелигентните му обитатели - делфините

Балийската култура и ритуали

В Убуд, културната столица на о. Бали ще станем свидетели на жива и колоритна балийска култура, религия и живот

Уникална архитектура
По време на ритрийта ще се насладим на изяществото на уникалната балийска архитектува
Подари си това необикновено трансформиращо пътуване
Наред с великолепните места, които ще посетим, ще отделим време и за лека йога, подходяща както и за хора с болки в гърба, така и за тези, които искат да подобят гъвкавостта си и подобрят тонуса си.
Ще се докоснем до уникалната балийска култура

пет дни в убуд

Културната столица на о.. Бали – Убуд

пет дни на морето

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

два дни на океан
Санур е великолепно курортно селище

16 юни- 1 юли 2022

Пълната програмаДен 1: София – Дубай 16 юни 2022
Събиране на групата на летище София. Излитане с полет на Емиратес. Пристигане в Дубай и нощен панорамен тур с фото спирки. Ще спрем в Дубай Марина, Палма/ The Pointe, Мадинат Джумейра, Рамката, финансовия център, Бурж Халифа и център. Връщане на летището и полет за Бали.
Ден 2: Дубай - Денпасар – Убуд 17 юни 2022
Пристигане на летище Денпасар в 16.30 вечерта. Трансфер до Убуд и настаняване в Кишкенда котиджис, в сърцето на града. С гледка към оризово поле, хотелът предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.
Ден 3: Убуд - 18 юни 2022
Йога практика.
Закуска.
11 ч. – среща на групата за запознаване и обличане в традиционни балийски саронги ( с молба предварително всеки да е облякъл бяла блуза или риза )

12ч. - начало на нашето приключение. Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура.
Ще спрем за обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси.
После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Гунунг Кави и посетим същия храм. Изсечените в скалите древни саркофази на принцове и принцеси ще добавят нотка на мистичност на деня. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др. Връщане в хотела до 18ч.

Ден 4: Убуд - 19 юни 2022
Сутрешна йога практика.
Закуска.
Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара. В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.
Допълнителни дейности:
Екскурзия по желание : Парка Таро и Маймунската гора
Дейности в парка за слонове Таро и посещение на маймунската гора. Дейностите в парка за слонове са различни – хранене на слон, езда на слон, къпане на слон. Желаната дейност се заявява и заплаща на място.
Следва посещение на свещената маймунска гора.
Цена на билета за Таро е около 1200 000 рупии, транспорта за деня е безплатен
Масаж в първокласен салон - Цена около 200 000 рупии
Или
Екскурзия по желание : Изкачване на вулкана Монт Батур и посрещане на изгрева
Денят ще започне много рано, в 2ч. сутринта, когато нашите водачи ще ни вземат от хотела и ще ни заведат до Кинтамани, от където ще започне изкачването. Продължителността на изкачването е около 2 часа. В 6 часа ще бъдем на върха, от където се открива великолепната гледка и красивите цветове изгрева.
Опция за релакс в минерален басейн в подножието на вулкана след спускането.
Цена на тура 500 000 рупии + 300 000 рупии вход за минерален извор Девася, транспорта е безплатен.
Нощувка
Ден 5: Убуд - 20 юни 2022
Практика 7.30
Закуска.
Днешният ден ви предлагаме дълъг целодневен тур, включете се според предпочитанията си.
8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, ако има прогноза за дъжд, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 17ч.
Нощувка.
Ден 6 Убуд – 21 юни 2022
Закуска.
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.
Закуска.
10 ч. Отправяме се към фотографско студио за снимка с пищен кралски балийски костюм. Студиото е разположено в традиционна балийска къща и според вашите предпочитания можете да се преоблечете и да си направите фотосесия( сесията се заплаща допълнително). После ще се отправим към красивия водопад Ер Теджун Канто Лампо, красиво място за отдих и снимки.
Обяд
По пътя ще се отбиваме в традиционни фабрки за изработка на бижута и дърворезби и др.

Ден 7 Убуд - 22 юни 2022
Практика
Закуска.
Свободно време.

Ден 8 Убуд – Пемутеран – 23 юни 2022

9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове.
Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
17.30ч. Практика
Нощувка.
Ден 9 Пемутеран – 24 юни 2022
8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, плуване с делфини, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.

Ден 10 Пемутеран – 25 юни 2022
8ч. Практика
Време за релакс и масажи


Ден 11 Пемутеран – 26 юни 2022
8ч. Практика
Време за релакс и масажи


Ден 12 Пемутеран – 27 юни 2022
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Остатъкът от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?

Ден 13 Пемутеран – Денпасар 28 юни 2022
Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Денпасар за отпътуване от Бали. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки, както и емблематичния за остров Бали храм Танах Лот. Настаняване в Санур, нощувка.
Ден 14 Пемутеран – Санур 29 юни 2022
8ч. Практика
Време за релакс и масажи. Привечер отпътуваме към храма Улувату за последен залез и сбогуване с о. Бали.
Ден 15 Денпасар – София 30 юни 2022
Сутрешна медитация на брега.
Свободно време, освобождаване на стаите и трансфер към летището. Пристигане на летище София на 1 юли 2022.

Цената включва:

* Самолетен билет София – Денпасар – София/ при цена на самолетен билет 1800лв., може да има промяна/;
*13 нощувки със закуски във внимателно подбрани хотели;
* Всички трансфери, описани в програмата, вода по време на пътуването;
*Церемония по пречистване в древен балийски храм;
*Дарове по време на посещенията на балийските храмове;
*Посещение на храмовете Гунунг Кави;
*Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки;
*Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;
*Посещение на плантация за кафе Лувак и емблематичния за острова храм Танах Лот;
*Полудневна екскурзия до храма Улувату;
*Разходка по възвишенята Джамбухан;
*Всички йога практики и медитации с Венета Евтимова;
* Медицинска застраховка с покритие 25 000 евро;
*Опитен водач от България по време на цялото пътуване;

Цената не включва:
* Входна виза за Бали - 3 милиона индонезийски рупии /около 370лв./, издава се по електронен път;
*Всички обяди и вечери /храната в Бали не е скъпа, предвидете 10 долара на хранене максимум/;
* Входни такси по обектите, около 40 лева;
*Дейностите по желание;
* Разходи от личен характер;
* Бакшиши;
*ПСР тест при отпътуване.

16 юни-1 юли 2022

Условие за пътуване

 • Сертификат за ваксинация срещу ковид 19, без изискавне за бустер
 • Валиден паспорт мин 6 месеца от датата отпътуване
 • ВизаЦена - 3740лв.
Доплащане за единично настаняване 850лв.
Обади се на тел. 0887674433
Всички пътували с нас ползват отстъпка!
16 юни- 1 юли 2022
Ела с нас!

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Нека се запознаем!
Венета Евтимова
Венета Евтимова е с биологическо образование, което довършва с магистратура Физиология на човека в СУ. Част от дисциплините, които изучава са: генетика, анатомия, физиология, патофизиология, биоенергетика, ендокринология, хранене и диететика, физиология на поведението. Преминала e обучения по йога към ISPA, ин йога към Open Doors, йога и solar reiki към Himalaya Yoga Peeth International Institute of Yoga and Philosophy и е сертифициран Yoga Alliance учител. Инициирана е в солар рейки и универсално рейки. Преминала е обучение към БЙА за преподаване на йога на хора с онкологични заболявания. Посещава и се обучава в различни курсове и семинари свързани с човешката физиология, психомоторика и енергетика. Тя е убедена във възможностите на холистичния подход към човека за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота и се стреми да го прилага в практиката си.
Сътрудник е на фондация “Една от 8” на Нана Гладуиш за подкрепа на жени с рак на гърдата, като инструктор на терапевтични йога практики. 

От 2016г. е управител на туроператорска фирма Равел груп.
Дипломира се като бакалавър по международни отношения, след което получава допълнителна IATA квалификация за работа в областта на туризма.

Специалист трансформиращи пътешествия в Югоизточна Азия.

Има 6 осъществени пътешествия в Бали за последните 3 години.

Майка на 3 деца.4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ БАЛИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
17юни - 1 юли 2022
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
КАК БЕШЕ НА О. Бали
Топло посрещане в Пемутеран