Балийската нова година - празник на тишината

ритрийт

АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
2 - 15 март
2024

13 дни/ 11 нощувки
5200лв.
ЗАЩО БАЛИ?
Често хората използват и другото му име - Островът на Боговете. Бали е една различна реалност, истински тропически рай - със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани. Тук ще попаднем в една запазена и жива хинду култура, която учи на забравени ценности. Програмата ще ни отведе към Убуд, красиво градче, сгушено в полите на планината и джунглата. Тук ще направим посещенията до едни от най-интересните забележителности на Бали, ще се потопим в културата на местните и ще отворим широко сетивата. Втора спирка от нашия ритрийт ще ни отведе в Пемутеран, където ще честваме балийската нова година - ден на мълчанието, където всеки притихва в себе си, прави равносментка на изминалата година, за да започне новата година като един по-различен човек. Последните два дни ще бъдем в Санур, където ще пазаруваме, ще се разходим по крайбрежната алея на селцето, ще пием кокос и хапваме вкусно.
КАКВО НИ ОЧАКВА НА о. БАЛИ?
 • Ще опознаем културата и традициите на о. Бали
 • Ще посетим много забележителности
 • Ще направим традиционен балийски ритуал за пречистване
 • Ще се разходим из оризови тераси и в джунглата
 • Ще се гмуркаме във водите на Балийско море
 • Балийската нова година! Ще си подарим време за съзерцание и тишина, в едно с целия остров
 • Ще практикуваме йога, ще медитираме
 • Ще имаме възможност да прекараме време сред местните
 • Ще се изживеем заедно заедно тази магия, наречена Бали
и още много...
Локацията ни на острова - Убуд
Убуд е красиво малко градче, разположен в самото сърце на остров Бали, добил особена популярност след излизането на бестселъра Яж, моли се, обичай. Заобиколен от красива екзотична природа, центърът на град Убуд е мека за пазаруване, дом на много готини барове, модерни кафенета и пазари. Погледнете малко по-внимателно и ще откриете музеи и галерии,алеи за разходки из оризища, спа процедури от световна класа на изключително приемлива цена, уроци по йога на всеки ъгъл и усмивки навсякъде. Това е уелнес център на едно място и ние Ви каним да се присъедините към нас!
втора Наша локация - Пемутеран

Истинско скрито бижу с красива, недокосната природа, където ще се срещнете и с уникалната балийска култура. Ще се настаним на място с кокосови горички и красиви древни храмове, осеяли крайбрежния планински пейзаж. Великолепните вулкани на Ява и свещените планини на Бали, издигащи се от морето, са перфектен фон за невероятни изгреви и залези.

последна локация на острова - Санур
Санур е китно селце, разположено в южната част на острова, на брега на Индийския окен. С красива крайбрежна алея, където можете да карате колело, с множество магазини за пазаруване, дом на много готини барове, модерни кафенета и пазари.
Ще отседнем в приказно красиви хотели
Местата, които сме избрали за нашия ритрийт съвсем спокойно може да наречем дом. Ще се насладим на спокойствие и уют, обгрижвани от нашите любезни домакини.

Програмата
Ден 1
София-Истанбул – 2 март 2024

Събираме се на летище София, терминал 2 за полет с турските авиолинии в 21.35

Ден 2
Истанбул - Денпасар – Убуд 3 март 2024

Пристигане и настаняване в Сри Ратих котиджис, малък хотел в сърцето на града, на пешеходно разстояние до центъра. С гледка към оризово поле, хотелът предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.

Ден 3
Убуд – 4 март 2024

Закуска.
10 ч. – среща на групата и начало на нашето приключение. Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура.
Ще спрем за обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др. Връщане в хотела до 18ч.


Свещен балийски храм в сърцето на планината
Оризовите тераси Тегалаланг
Разходка по хълма Тжамбухан

Ден 4
Убуд – 5 март 2024

Сутрешна разходка по свещените хълмове Тжамбухан на зазоряване. Светлините, звуците и уханието на идващия ден ще ни заредят с невероятна енергия и мекота.
Закуска.
Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара. В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.
Допълнителни дейности:
Екскурзия по желание : Парка Таро и Маймунската гора
Дейности в парка за слонове Таро и посещение на маймунската гора. Дейностите в парка за слонове са различни – хранене на слон, езда на слон, къпане на слон. Желаната дейност се заявява предварително. Следва посещение на свещената маймунска гора.Ден 5
Убуд – 6 март 2023

Закуска. Днешният ден ви предлагаме целодневен тур, включете се според предпочитанията си.
8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, ако има прогноза за дъжд, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 17ч.
Нощувка.

Ден 6 Убуд
7 март 2024

Свободен ден или
Екскурзия по желание : Изкачване на вулкана Монт Батур и посрещане на изгрева
Посрещане на изгрева от върха на Монт Батур
Денят ще започне много рано, в 2ч. сутринта, когато нашите водачи ще ни вземат от хотела и ще ни заведат до Кинтамани, от където ще започне изкачването. Продължителността на изкачването е около 2 часа. В 6 часа ще бъдем на върха, от където се открива великолепната гледка и красивите цветове изгрева.
Опция за релакс в минерален басейн в подножието на вулкана след спускането.
Цена на тура 500 000 рупии + 300 000 рупии вход за минерален извор Девася, транспорта е включен в цената.


Ден 7 Убуд
Пемутеран – 8 март 2024

Закуска и продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове. Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
17.30ч. Практика
Нощувка.


Ден 8 Пемутеран
9 март 2024

8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.
ПрактикаДен 9
Пемутеран – 10 март 2024

8ч. Практика
Днешният ден балийците имат уникален фестивал. Наречен Ого ого. Вечерта ще станем свидетели на уникално балийско шествие на зли духове, огромни чучела-демони, които се наричат Ого-Ого . Ого-ого се изработват от подръчни материали, картон и бамбук. И с неограничена фантазия. Всеки жител на селото се включва в изработката им със своя собствен талант. Символиката на празника се изразява в това, че всичко старо и ненужно се изчиства, изгаря, за да може да започнем новата година на чисто.
ПрактикаДен 10
Пемутеран – 11 март 2024

Закуска и един много специален ден - Нейпи
Нейпи, балийската нова година се празнува на новолуние. Този ден ние ще притихнем, ще забавим хода на времето. На този ден в Бали никой не излиза на улиците, трафика спира, интернет също. Денят ще прекараме в хотела, ще медитираме, ще почиваме край басейна.
Нейпи, ден за размисъл за изминалата година и вглъбяване навътре в себе си, на това какво може да подобриш в себе си, да почувстваш, че държиш цялата пълнота на живота в един миг: тук и сега, минало, настояще и бъдеще...

Ден 11
Памутеран - Санур 12 март 2024

Закуска и напускане на вилите. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Санур, малко курортно градче на брега на Индийския океан. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки, както и емблематичния за остров Бали храм Танах Лот.


Ден 12
Санур – 13 март 2024

Денят е ваш за самостоятелни разходки, шопинг и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?


Ден 13
Санур – Денпасар – отпътуване 14 март 2024


Закуска. Сбогуваме се с Бали. Трансфер до летището и полет за България.Цената вклчюва

 • Самолетен билет София – Денпасар – София с Турските авиолинии

 • 5 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4*


 • 4 НОЩУВКИ със закуски на Пемутеран– 4*


 • 2 нощувки в Меркюри Санур 4* или подобен


 • Церемония по пречистване в древен балийски храм


 • всички трансфери, описани в програмата


 • Посещение на храмовете Гунунг Кави


 • Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мъндук

 • Посещение на плантация за кафе Лувак
 • Разходка по възвишенята Джамбухан
 • Посещение на традиционен пазар
 • Целодневна екскурзия до градините тирта ганга и храма-майка бесаки
 • пакет йога практики
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро
2-15 март март 2024
Искам с вас!
ДА ПРАЗНУВАМЕ ЖИВОТА

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
3 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ бали:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор и внесете капаро
2-15 март 2024

ИСКАМ С ВАС

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
Често задавани въпроси
как беше на Бали?
Изминали ритрийти