Вълшебно Бали

дълга програма

АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
17 август - 6 септември
2024

20 дни/ 18 нощувки
5960лв.
ЗАЩО БАЛИ?
Често хората използват и другото му име - Островът на Боговете. Бали е една различна реалност, истински тропически рай - със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани. Тук ще попаднем в една запазена и жива хинду култура, която учи на забравени ценности. Програмата ще ни отведе към Убуд, красиво градче, сгушено в полите на планината и джунглата, в Санур, оживено курортно селце в Южната част на острова и в Памутеран, Северно Бали, място със запазена жива култура и бит. Ще направим посещенията до едни от най-интересните забележителности на Бали, ще се потопим в културата на местните и ще отворим широко сетивата. Предвидили сме и посещения до едни от най-подходящите места за инстаграм снимка.
ЗАЩО АВГУСТ?
Често хората смятат, че към Бали е най-добре да се пътува през нашата зима. Но това далеч не е така. Месеците юли - август - септември и на остров Бали са най-висок сезон, тогава времето е най- добро и без валежи, а в същевременно и свежо, тъй като от Австралия проникват малко - по-хладни течения. Освен това август месец за нас е времето на абсолютна свобода - това е моментът, когато децата са във вакация и може да планираме почивките си без ограничения.
КАКВО НИ ОЧАКВА НА о. БАЛИ?
 • Ще опознаем културата и традициите на о. Бали
 • Ще посетим много забележителности
 • Ще направим традиционен балийски ритуал за пречистване
 • Ще се разходим из оризови тераси и в джунглата
 • Ще се гмуркаме във водите на Балийско море
 • Ще си направим масаж, ще се отпуснем
 • Ще практикуваме йога, ще медитираме
 • Ще имаме възможност да прекараме време сред местните
 • Ще се изживеем заедно заедно тази магия, наречена Бали
и още много...
Локацията ни на острова - Убуд
Убуд е красиво малко градче, разположен в самото сърце на остров Бали, добил особена популярност след излизането на бестселъра Яж, моли се, обичай. Заобиколен от красива екзотична природа, центърът на град Убуд е мека за пазаруване, дом на много готини барове, модерни кафенета и пазари. Ако разгледате малко по-внимателно и ще откриете музеи и галерии,алеи за разходки из оризища, спа процедури от световна класа на изключително приемлива цена, уроци по йога на всеки ъгъл и усмивки навсякъде. Това е уелнес център на едно място и ние Ви каним да се присъедините към нас!

шест дни в оризовите полета

повече почивка и релакс

пет дни в сърцето на Убуд

Оризови полета близо до културната столица на о.. Бали – Убуд

за повече самостоятелни разходки
втора Наша локация - Пемутеран

Истинско скрито бижу с красива, недокосната природа, където ще се срещнете и с уникалната балийска култура. Ще се настаним на място с кокосови горички и красиви древни храмове, осеяли крайбрежния планински пейзаж. Великолепните вулкани на Ява и свещените планини на Бали, издигащи се от морето, са перфектен фон за невероятни изгреви и залези.

една седмица в разкошен комплекс на брега на морето вили с частен басейн
директен достъп на плажа
разкошна природа
трета локация на острова - Санур
Санур е китно селце, разположено в южната част на острова, на брега на Индийския окен. С красива крайбрежна алея, където можете да карате колело, с множество магазини за пазаруване, дом на много готини барове, модерни кафенета и пазари.
Ще отседнем в красиви хотели
Местата, които сме избрали за нашия ритрийт съвсем спокойно може да наречем дом. Ще се насладим на спокойствие и уют, обгрижвани от нашите любезни домакини.
Цена 5960лв. на човек за настаняване в двойна стая.
Доплащане за единично настаняване - 1800лв.С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
Кандидатствайте на разсрочено плащане по нашите програми
Оставете заявка и ще се свържем с вас
17 август - 6 септември 2024

Програмата

Ден 1: София – Истанбул 17 август 2024

Събиране на групата на летището София и полет към Денпасар

Ден 2: Истанбул – Денпасар 18 август 2024

Пристигане на летище Денпасар. Трансфер до Санур, курортно градче в южната част на острова, недалеч от столицата Денпасар. Настаняваме се в Меркюри Санур, с директен достъп до океана и частен плаж. Тук мястото е идеално за плажуване, плуване в океана, разходка по крайбрежната алея и шопинг. Нощувка.

Ден 3: Санур – Убуд 19 август 2024

Закуска. Ден за почивка или по желание - инстаграм приключение на о. Нуса Пенида. Вечерта - трансфер към Убуд. Настаняваме се в разкошен хотел в района на Убуд, с великолепна гледка към оризовите полета. Нощувка

Ден 4: Убуд – 20 август 2024

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка.


Ден 5 Убуд – 21 август 2024

Днес ще бъде един красив ден, в който ще се впуснем в обиколка на Източно Бали.Първа наша спирка ще е етнографският комплекс Тънганан, една великолепна въстановка на старо балийско село. Ще се запознаем отблизо с начина на живот, бита и старите занаяти на Бали. Следва кралските градини Таман Уджун, наистина разкошен комплекс с градини, езера и красиви мостове. Ще спрем за кратка почивка, ще хапнем вкусно. По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред.. Настаняваме се в Убуд.


Ден 6 Убуд - 22 август 2024

Закуска.

Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара. В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.

Ден 6 Убуд – 23 август 2024

Закуска. Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура.

После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Гунунг Кави и посетим същия храм. Изсечените в скалите древни саркофази на принцове и принцеси ще добавят нотка на мистичност на деня. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др. Връщане в хотела до 18ч.


Ден 7: Убуд – 24 август 2024

Закуска. Свободно време за масаж и развлечения

Допълнителни дейности:

Екскурзия по желание : Парка Таро

Нощувка


Ден 8: Убуд – 25 август 2024

Закуска.

Днешният ден ви предлагаме целодневен тур, включете се според предпочитанията си.

8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.

После се отправяме към Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг, станал особено популярен със снимките в Инстаграм. Връщаме се обратно в Убуд. Нощувка.


Ден 9 Убуд – 26 август 2024

Закуска

Екскурзия по желание : Изкачване на вулкана Монт Батур и посрещане на изгрева – необходимо е добро ниво на физическа издръжливост

Посрещане на изгрева от върха на Монт Батур

Денят ще започне много рано, в 2ч. сутринта, когато нашите водачи ще ни вземат от хотела и ще ни заведат до Кинтамани, от където ще започне изкачването. Продължителността на изкачването е около 2 часа. В 6 часа ще бъдем на върха, от където се открива великолепната гледка и красивите цветове изгрева.

Опция за релакс в минерален басейн в подножието на вулкана след спускането.


Ден 10 Убуд – 27 август 2024

Закуска.

6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.

Свободно време за развлечения.


Ден 11 Убуд 28 август 2024

Закуска. Свободно време за почивка.

Активност по желание: Рафтинг


Ден 12 Убуд 29 август 2024

Закуска. Свободен ден за почивка и разходки в Убуд


Ден 13 Убуд – Пемутеран – 30 август 2023


8.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове. Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.

Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.

Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.

17.30ч. Практика

Нощувка.


Ден 14 Пемутеран – 31 август 2024

8ч. Практика

Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, плуване с делфини, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.

Практика.


Ден 15 Пемутеран – 1 септември 2024

8ч. Практика

Време за релакс и масажи

Практика


Ден 16 Пемутеран – 2 септември 2024

Практика

Остатъка от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?

Вечерна практика

Ден 17 Пемутеран – 3 септември 2024

8ч. Практика

Време за релакс и масажи

Практика

Ден 18 Пемутеран – 4 септември 2024

8ч. Практика

Време за релакс и масажи

Практика


Ден 19 Пемутеран – Санур 5 септември 2024

Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Денпасар за отпътуване от Бали. Пристигане на следващия ден • Записването става със сключване на договор за организирано пътуване и превод на капаро в размер на 2500лв.
 • Право на анулация без глоба - до 60 преди отпътуване
 • Възможно е вашият водач да Ви посрещне на летияе Денпасар
Свещен балийски храм в сърцето на планината
Оризовите тераси Тегалаланг
Разходка по хълма Тжамбухан
Цената включва
Двупосочен самолетен билет София - Денпасар - София с Турските авиолинии;
1 нощувка със закуска в Санур хотел 4*;
11 нощувки със закуски в Убуд, разпределени в два великолепни хотели 4*
6 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4*
Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
Церемония по пречистване в древен балийски храм
Дарове по време на посещенията на балийските храмове
Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга, Таман Уджун и Етно селище Танганан
Екскурзия до храма майка Бесаки и Храма Пура Лемпуян;
Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;
Екскурзия с посещение на храма Гунунг Кави, оризовите тераси Тагалаланг и плантация за кафе Лушак на плантация за кафе Лувак
Разходка по възвишенята Джамбухан
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Пакет 10 йога практики и медитации
Опитен водач по време на пътуването
Цената не включва
Виза за Индонезия – 35 долара, издава се при пристигане в Бали;
Всички обяди и вечери, разходи от личен характер;
Бакшиши – 35 долара за цялото пътуване;
Пакет 4 допълнителни активности / Девдан шоу, инстаграм екскурзия до Нуса Пенида , рафтинг и гала вечеря с балийски танци в Памутеран / - 410лв.

Посещение на парка Таро и къпане на слончета – 220лв.

Изкачване на вулкана Монт Батур - 150лв. / изисква се много добра физическа подготовка /;
Искам да се запиша

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
ще видим още
3 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ бали:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор и внесете капаро
Често задавани въпроси
как беше на Бали?
Изминали ритрийти
Резервирай!

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!