Йога ритрийт на о. Бали

31 октомври - 14 ноември 2022
Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

ЙОГА ритрийт НА о.БАЛИ

14 дни/ 12 нощувки

31 октомври - 14 ноември 2022

ЗАЩО БАЛИ?
Често хората използват и другото му име - Островът на Боговете. И действително, пътуването до остров Бали може да се каже, че е променящо живота на човек. Бали е една различна реалност, истински тропически рай, със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани.
ще бъдем

пет дни в убуд

Културната столица на о.. Бали – Убуд

четири дни на морето

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

три дни на океан
Санур - плаж, красива крайбрежна алея, кокетни ресторанти и кафенета
Докато сме в Убуд ще посетим културните забележителности на района

Сутрешна разходка по хълма Тжамбухан

Храмът Улун Дану
Градините Тирта Ганга

Бесаких - най-свещеният и почитан храмов комплекс

Оризовите тераси Тегалаланг
Водопадът Мандук
В Пемутеран ще релаксираме, ще се почустваме като у дома си, обгрижвани от гостоприемните ни домакини. Ще посетим местните забележителности

Делфини по изгрев

Водопадите Секумпул
Национален парк Менджиган
В Санур ще почиваме на брега на океана, ще пазаруваме. А също така може да посетим Нуса Пенида
Плажът Келингкинг
Плажът на Ангела
През цялото време Ще практикуваме осъзната йога
Ще хапваме прясна и здравословна храна
Храната в Бали е наслада за всички сетива. Прясна, красиво поднесена и с невероятен вкус и аромат. Основните съставки винаги са пресни продукти и подправки, земни подове, ароматни тропически плодове. Традиционна пречистваща напитка пък е Джаму и Камбуча. Ще можем да видим как се приготвя и да отнесем за себе си или като подарък микс от продукти, с които да си я направим сами
и ще се поглезим с традиционен балийски масаж
Легендарните балийски тропически СПА процедури обединяват екзотична атмосфера, широка гама от алтернативни терапии и натурални продукти. Балийския традиционен масаж и холистичните лечебни техники, в комбинация с чудотворни продукти от кокосово масло, лимонена трева, франджипани и балийски вулканичен камък , постига стимулиране на енергията на тялото, ума и духа.Терапията служи и за премахване на отрицателната енергия и зареждане с целебната сила на природата.
Хотелите навсякъде за първокласни, собственост на балийци, а не на големите световни компании. Посрещат ни и ни обгрижват, отнасят се към нас с любов и внимание


31 октомври - 14 ноември 2022

Пълната програмаДен 1: София – Истанбул - Денпасар 31 октомври 2022
Събиране на групата на летище София и излитане в 21.25 часа.

Ден 2: Денпасар – Убуд 1 ноември 2022
Пристигане на летище Денпасар в 18.55 часа. Трансфер до Убуд и настаняване в разкошния Sri Ratih Cottages resort или подобен. С гледка към оризово поле, хотелът предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.

Ден 3: Убуд - 2 ноември 2022
Закуска.
Информационна среща за запознаване на групата, разяснения по програмата и йога практиките, допълнителна информациия.
Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара, който се намира само на 10-тина минути пешеходно разстояние. Съвсем близо е и храмът на Сарасвати, богинята на изкуствата и науката. Ако се спуснете по улица Бисма, тя ще ви отведе точно до Маймунската гора, където да разгледате тази световна забележителност. Не купувайте банани или храна за маймунките и избягвайте контакт с очи. В Бали често казват, че маймунките са техни братя и полагат изключителни грижи за тях.
В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.
Възможни допълнителни дейности:
Нощувка

Ден 4: Убуд – 3 ноември 2022
Йога практика.
Закуска.
10 ч. – среща на групата за запознаване и обличане в традиционни балийски саронги ( с молба предварително всеки да е облякъл бяла блуза или риза )

Клас за изработка на ченанг или дарове, предназначени за боговете на Бали. По време на пътуването ни из Бали ще забележите, че даровете са навсякъде – по улиците, в ресторантите, пред магазините и по храмовете. Те са част от балийската духовна култура и повече за компонентите и символиката им ще научим по време на този клас.

Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура. Ще поднесем даровете, изработени от нас в храма и ще получим благословията на Три Мурти – Шива, Брахма и Вишну – гривна от конци, подобна на нашата мартеница, но в три цвята – червено, бяло и черно.
После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Гунунг Кави и посетим същия храм. Изсечените в скалите древни саркофази на принцове и принцеси ще добавят нотка на мистичност на деня. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др.
Ще спрем за късен обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси. Връщане в хотела и релакс.


Ден 5: Убуд – 4 ноември 2022
Практика 7.30
Закуска.
Екскурзия по желание - Пура Бесаких и Тирта Ганга
Днешният ден ви предлагаме дълъг целодневен тур, включете се според предпочитанията си.
9.00ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 18ч.
Цена на тура - 600 000 рупии с включен обяд, напитките се заплащат допълнително.
Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 12 човека.
Нощувка.

Ден 6 Убуд – 5 ноември 2022
Закуска.
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Началото на пътеката започва съвсем близо от нашия хотел. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.
Връщане в хотела и закуска.
Свободно време за масажи и разходки в Убуд.

Ден 7 Убуд – Пемутеран – 6 ноември 2022
9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни
дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове.
Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в красив комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Това е идеалното място да се свържем със себе си, със своята креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава любов.
Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
17.30ч. Практика
Нощувка.

Ден 8 Пемутеран – 7 ноември 2022
8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, разходка до великолепните водопади Секумпул, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.

Ден 9 Пемутеран – 8 ноември 2022
8ч. Практика
Време за релакс и масажи

Ден 10 Пемутеран – 9 ноември 2022
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Остатъкът от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?

Ден 11 Пемутеран – Денпасар – Санур - 10 ноември 2022
Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Денпасар. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки. Настаняваме се в Санур, курортно селце с красиви заведения на крайбрежната алея и места за шопинг.

Ден 12 Нуса Лембонган - 11 ноември 2022
8ч. Практика
Закуска
Екскурзия по желание : Нуса Пенида
Отправяме се към съседния Нуса Пенида, където ще посетим плажът Келингкинг, една от най-емблематичните места в Индонезия! Гледката към динозавърската глава, покрита със зеленина на фона на кристалното синьо на океана е спираща дъха. Това е едно от най-сниманите места в инстаграм и снимката тук е задължителна. Следва посещение на срутения плаж и плажа на Ангела. Според местните тук идвал небесен ангел, който се къпел в кристалните води с цвят на изумруд. Обяд.
Цена на тура - 350 000 рупии
Връщане в хотела, плаж и релакс.

Ден 13 Санур - 12 ноември 2022
Сутрешна практика
Закуска
Време за почивка и плаж. За любителите на подводния свят - възможност за шнорхелинг и гмуркане.

Ден 14 Денпасар – София 13 ноември 2022
Сутрешна медитация на брега.
Свободно време, освобождаване на стаите и трансфер към летището. Пристигане на летище София на 14 ноември в 9.00 сутринта.

Цената включва:

· Самолетен билет София – Денпасар – София с Турските авиолинии
· 5 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4* Sri Ratih Cottages resort или подобен;
· 4 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4* Amertha Bali Villas или подобен;
· 3 нощувки със закуски в Санур – хотел 4*Mercure Sanur или подобен
· Всички трансфери, описани в програмата, вода по време на пътуването;
· Майсторки клас изработка на ченанг / дар
· Церемония по пречистване в древен балийски храм;
· Дарове по време на посещенията на балийските храмове;
· Посещение на храмовете Гунунг Кави;
· Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;
· Посещение на плантация за кафе Лувак;
· Разходка по възвишенята Джамбухан;
· Всички практики и медитации
· Медицинска застраховка с покритие 10 000 долара;
· Опитен водач от България по време на пътуването;

Цената не включва:

· Виза за Индонезия – 500 000 рупии on arrival или 35 долара
· Всички обяди и вечери /храната в Бали не е скъпа, предвидете 10 долара на хранене максимум/;
· Входни такси по обектите. около 40 лева
· Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга, Лемпуян и храма майка Бесаки - 600 000 рупии;
· Екскурзия до водопадите Секумпул - 350 000 рупии
· Целодневна екскурзия Нуса Пенида -
· Разходи от личен характер;
· Бакшиши - около 25 долара за целия престой;


· Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата по време на полета София - Денпасар - София, а да Ви посрещне или изпрати на/от Бали.

31 октомври - 14 ноември 2022

Условие за пътуване

  • Сертификат за ваксинация срещу ковид 19
  • Валиден паспорт мин 6 месеца от датата отпътуван


31 октомври - 14 ноември 2022

Полетно разписание

1 TK1030 Q MO 31OCT SOFIST KK25X 2125 2350 CABIN YE

2 TK 66 Q TU 01NOV ISTDPS KK25 0145 1855 CABIN YE

3 TK 67 T SU 13NOV DPSIST KK25X 2130 0545*CABIN YE

4 TK1027 T MO 14NOV ISTSOF KK25 0845 0900 CABIN YE


Цена 4250лв.
Доплащане за единично настаняване 850лв.
Обади се на тел. 0887674433
Накратко

Балийската култура и ритуали

В Убуд, културната столица на о. Бали ще станем свидетели на жива и колоритна балийска култура, религия и живот

Уникална архитектура
По време на ритрийта ще се насладим на изяществото на уникалната балийска архитектува

Невероятни залези

Време за нас
Подари си това необикновено трансформиращо пътуване
Наред с великолепните места, които ще посетим, ще отделим време и за лека йога, подходяща както и за хора с болки в гърба, така и за тези, които искат да подобят гъвкавостта си и подобрят тонуса си.
31 октомври - 14 ноември 2022
Ела с нас!

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Нека се запознаем!
Венета Евтимова
Венета Евтимова е с биологическо образование, което довършва с магистратура Физиология на човека в СУ. Част от дисциплините, които изучава са: генетика, анатомия, физиология, патофизиология, биоенергетика, ендокринология, хранене и диететика, физиология на поведението. Преминала e обучения по йога към ISPA, ин йога към Open Doors, йога и solar reiki към Himalaya Yoga Peeth International Institute of Yoga and Philosophy и е сертифициран Yoga Alliance учител. Инициирана е в солар рейки и универсално рейки. Преминала е обучение към БЙА за преподаване на йога на хора с онкологични заболявания. Посещава и се обучава в различни курсове и семинари свързани с човешката физиология, психомоторика и енергетика. Тя е убедена във възможностите на холистичния подход към човека за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота и се стреми да го прилага в практиката си.
Сътрудник е на фондация “Една от 8” на Нана Гладуиш за подкрепа на жени с рак на гърдата, като инструктор на терапевтични йога практики. 

Нора Пенчева
Нора Пенчева се занимава с йога, духовни практики и медитация повече от 20 години. Завършва Магистратура по Философия в Софийски Университет и квалификационен курс за Йога преподавател към Национална Спортна Академия и Българска Федерация по Йога.
Преподава класическа йога, дихателни упражнения и медитация. Треньор е по мисловни карти и Таро. Води индивидуални и групови занимания по Таро.
Има множество статии, видеа и материали в Интернет по темата за менталното, емоционалното и физическото здраве на човека.

От 2016г. се занимавам с организиране на трансформиращи пътешествия в Югоизточна Азия. Дипломирана съм като бакалавър по международни отношения, по-късно получих и IATA квалификация за работа в областта на туризма. Истински се вдъхновявам от работата си, която ме среща с различни хора и кара сърцето ми да пее, формулата, която води до много забавления, нови приятелства и градивна промяна в живота. Пристрастена съм към пътешествията, сладоледа и кафето. Обичам изгревите, залезите, съзерцаването на звезите, природата, масажите и хубавата храна.

Зад гърба си имам вече 6 осъществени пътешествия в Бали.

Нямам търпение да се срещна с Вас!4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ БАЛИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
31 октомври - 14 ноември 2022
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
С Турските авиолинии

КАКВО НЕ Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА?
  • Всички обеди и вечери;
  • Вход за обектите, моля да предвидете около 30 долара;
  • Допълнителните дейности по желание - изкачване на Монт Батур по изгрев слънце, посещение на парка за слонове Таро, посрещане на изгрева и залеза на подка в Балийско море;
  • Лични разходи;
  • Виза за Индонезия - 35 долара
МОГА ЛИ ДА СИ НАПРАВЯ ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО?
Да, при желание от ваша страна може да направим застраховака за отмяна на пътуването допълнително.

КАКВА Е ГОЛЕМИНАТА НА ГРУПАТА?
Пътуването е с големина на групата до 24 човека
КАКВИ ДОКУМЕНТИ СА МИ НЕОБХОДИМИ ЗА ПЪТУВАНЕТО?
Необходимо е да имате валиден задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на излизане от Бали. и сертификат за ваксинация срещу Ковид
МОГА ЛИ ДА ОСТАНА ПО-МАЛКО ДНИ?
Да, можете да останете и по-малко дни, Ще организираме индивидуален самолетен билет и трансфер обратно към България,
МОГА ЛИ ДА ОСТАНА ПОВЕЧЕ ДНИ СЛЕД КРАЯ НА ТУРА?
Да, разбира се. След като приключи тура може да останете колкото време искате допълнително.
КОЛКО ДЖОБНИ ЩЕ СА МИ НЕОБХОДИМИ?
Храната в Бали не е скъпа. Въпреки това предвидете 300 - 500 долара джобни за периода на екскурзията, в зависимост на какви допълнителни екскурзии ще се включите
НУЖНА ЛИ Е ВИЗА?
да
ДО ТОЗИ МОМЕНТ НЕ СЪМ СЕ ЗАНИМАВАЛ С ЙОГА?
Практиките са построени така, че нови участници е включват с лекота в общия ритъм.

МОГА ЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧА САМ?
Няма проблем да се включите сам, ще бъдете комбиниран в двойна стая с друг самостоятелно пътуващ или може да изберете вариант за настаняване в единична стая.
МОЖЕ ЛИ ДА ПЪТУВАМ С ДЕЦАТА СИ?
Децата са добре дошни в нашия тур!
КАКВО НИ ОТЛИЧАВА ОТ СТАНДАРТНИТЕ ТУРОВЕ?
Нашият тур е изпитан от сърцето многократно и е трансформиращо преживяване. Плод е на нашия опит и съвместна работа и е конструиран така, че да бъде максимално удобен за участниците.
НУЖНА ЛИ Е ВАКСИНА ЗА О.БАЛИ?
Да, необходимо е да сте ваксиниран срещу Ковид
КАК БЕШЕ НА О. Бали
Топло посрещане в Пемутеран