Йога ритрийт на о. Бали
22 октомври - 2 ноември 2023

12 дни/10 нощувки

цена ранно записване - 4550лв.

Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

БАЛИ - ПРИГОТВИ СЕ ДА СЕ ВЛЮБИШ

22 октомври - 3 ноември 2023

12 дни/10 нощувки

цена ранно записване - 4550лв.

Когато следвам сърцето си, се събуждам в Бали” -Неизвестен

o. Бали е едно от онези места, където наистина можете да напълните чашата си до преливане. Много романи и филми свидетелстват за вълшебното усещане на съблазнителната природа на острова. Това е вибриращо от енергия място, където традиционната балийска култура прониква в теб във всеки буден момент, където цветовете са навсякъде около теб и където хипнотичните звуци на природата са винаги присъстващ саундтрак към ежедневието.

Елате с нас на ритрийт. За вас, за подмладяване и за това, което може да се окаже най-вълшебната почивка в живота ви.

С какво се различава ритрийтът от обикновена екскурзия?

Преди всичко се стараем темпото на програмата да е по-бавно. Идеята е участниците в ритрийта да се насладят максимално на всеки един момент без бързане и напрежение. Сутрините започват с лека йога за начало на деня. Опитваме се да забравим за часовника, да оставим нещата да се случват естествено като следваме програмата си. Посещаваме свещени храмове и места, местни артисти. Отделяме достатъчно време за релакс – за масажи, за почивка край басейна или на брега на морето, за ранни спокойни разходки в тропическата гора, когато птиците пеят, а светлината се прокрадва между дърветата, за срещи с местните хора, от които може много да научим.
Практиките не са само физически и за раздвижване на тялото, но и за душата, за да привличаме щастие и усмивки и усетим радостта от живота.

Девствена природа

Различни нюанси на зеления цвят, великолепни оризови тераси, водопади, запазена джунгла и много цветя навсъкъде, на всичко това ще се радват очите ни по времето на нашия тур

Уникални места за настаняване
Великолепно сме подбрали местата за настаняване - балийски собственици, с непродражаемо обслужване и внимание към всеки детайл

Балийската култура и ритуали

В Убуд, културната столица на о. Бали ще станем свидетели на жива и колоритна балийска култура, религия и живот

Уникална архитектура
По време на нашите турове ще се насладим на изяществото на уникалната балийска архитектува

Пълната програма

22 октомври – 3 ноември 2023


Ден 1: София – Истанбул - 22 октомври 2023
Събиране на групата на летището. Излитане от София за Денпасар.
Ден 2: Истанбул – Убуд 23 октомври 2023
Пристигане на летище Денпасар. Трансфер до Убуд и настаняване в Ом Хам Ретрийт Ризорт. С гледка към оризово поле, хотелът предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.
Ден 3: Убуд - 24 октомври 2023
Йога практика.
Закуска.
10ч. - среща на групата и обличане в традиционни балийски саронги ( с молба предварително всеки да е облякъл бяла блуза или риза ). Следва мастър клас по изработка на ченанг / или дар/. На балийски ченанг означава “нещо хубаво", което местните изработват от цветя и поднасят в дар на боговете при тяхната молитва.
12ч. - начало на нашето приключение. Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура.
Ще спрем за обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси.
После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Гунунг Кави и посетим същия храм. Изсечените в скалите древни саркофази на принцове и принцеси ще добавят нотка на мистичност на деня. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др. Връщане в хотела до 18ч.

Ден 4: Убуд - 25 октомври 2023
Сутрешна йога практика.
Закуска.
Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара. В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен. Използвайте свободния ден да се насладите на уникалния балийски масаж, ще ви насочим към конкретни салони на място.
Допълнителни дейности:
Екскурзия по желание : Парка Таро и Маймунската гора
Дейности в парка за слонове Таро и посещение на маймунската гора. Дейностите в парка за слонове са различни – хранене на слон, езда на слон, къпане на слон. Желаната дейност се заявява и заплаща на място.
Следва посещение на свещената маймунска гора.
Цена на билета за Таро е около 1200 000 рупии
Нощувка
Ден 5: Убуд - 26 октомври 2023
Практика 7.30
Закуска.
Днешният ден ви предлагаме целодневен тур, включете се според предпочитанията си.
8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, ако има прогноза за дъжд, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 17ч.
Нощувка.
Ден 6 Убуд – 27 октомври 2023
7.30 Йога практика
Екскурзия по желание : Изкачване на вулкана Монт Батур и посрещане на изгрева
Посрещане на изгрева от върха на Монт Батур
Денят ще започне много рано, в 2ч. сутринта, когато нашите водачи ще ни вземат от хотела и ще ни заведат до Кинтамани, от където ще започне изкачването. Продължителността на изкачването е около 2 часа. В 6 часа ще бъдем на върха, от където се открива великолепната гледка и красивите цветове изгрева.
Опция за релакс в минерален басейн в подножието на вулкана след спускането. Моля имайте предвид, че прехода е относително труден и е необходимо да имате добра физическа подготовка и издръжливост.
Цена на тура 500 000 рупии + 300 000 рупии вход за минерален извор Девася.
Ден 7 Убуд – 28 октомври 2023
Закуска.
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.
Закуска.
Посещение на красивия водопад Ер Теджун Канто Лампо, красиво място за отдих и снимки.
Обяд
По пътя ще се отбиваме в традиционни фабрка за изработка на амулети.

Ден 8 Убуд – Пемутеран – 29 октомври 2023

9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове. Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
17.30ч. Практика
Нощувка.
Ден 9 Пемутеран – 30 октомври 2023
8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, плуване с делфини, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.
Практика

Ден 10 Пемутеран – 31 октомври 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Практика

Ден 11 Пемутеран – 1 ноември 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Практика

Ден 12 Пемутеран – Денпасар 2 ноември 2023
Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Денпасар за отпътуване от Бали. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки, както и емблематичния за остров Бали храм Танах Лот. Трансфер до летището и полет за България.

Ден 12 Денпасар – София 3 ноември 2022
Пристигане на летище София.

Цената включва:
 • самолетен билет София - Денпасар - София с Турските авиолинии

 • 6 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4* sri ratih cottages;


 • 4 НОЩУВКИ със закуски В ПЕМУТЕРАН – ХОТЕЛ 4* AMERTHA BALI VILLAS;

 • Целодневен тур с посещение на храмовете Гунунг Кави, оризовите тераси Тагалаланг

 • Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки;

 • Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук
 • Посещение на плантация за кафе Лувак и емблематичния за острова храм Танах Лот
 • Церемония по пречистване в древен балийски храм

 • разходка с лодка на зазоряване в Балийско море и среща с делфини


 • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;


 • всички йога практики практики;


 • Всички медитации;

 • Мастър клас по изработка на ченанг / балийски дар /

 • ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО;


 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ ДО 10 000 ЕВРО.

Цената не включва:
 • виза за Индонезия - 35 долара
 • всички обяди и вечери / предвидете по 30 долара на ден
 • бакшиш за местния гид - 30 долара за целия престой
 • входни такски по обектите - около 30 долара
 • дейностите по желание - изкачване на вулкана Монт Батур / 500 000 рупии, заплаща се на място / или посещение на парка за слонове Таро / в зависимост от избраната активност
 • други непридвидени разходи

Записването става със сключване на договор за пътуване и внасяне на капаро в размер на 2000лв. Остатъкът е дължим до 35 дни преди отпътуване.
Ранно записване до 15 юли 2023 - цена 4550 лв.
Записване след 15 юли 2023 - цена 4750лв.

Обади се на тел. 0887674433
или ни пишете на info@ravel.bg
10 ДНИ РЕЛАКС И СПОКОЙСТВИЕ на Бали през които
o. Бали е известен по света със своите традиции, култура, девствена природа и усмихнати хора. Подари си едно необикновено трансформиращо преживяване - наред с великолепните места, които ще посетим, ще отделим време и за лека йога, подходяща както и за хора с болки в гърба, така и за тези, които искат да подобрят гъвкавостта си и тонуса си.
ДА СЕ ГМУРКАМЕ СРЕД КОРАЛОВИ РИФОВЕ
ДА ПОСРЕЩНЕМ ИЗГРЕВА НА МОНТ БАТУР
ДА СЕ ЛЮБУВАМЕ НА ДЕВСТВЕНА ПРИРОДА
ДА СЕ РАЗХОДИМ ПО СВЕЩЕНИ ХЪЛМОВЕ
ДА РЕЛАКСИРАМЕ НА ПЛАЖА
ДА СЕ РАЗХОДИМ ПО ОРИЗОВИ ПОЛЕТА

шест дни в сърцето на Убуд

В културната столица на о.. Бали – Убуд

три дни на морето

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

КЪДЕ ЩЕ ОТСЕДНЕМ:
Amertha Bali Villas 4* Пемутеран
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ БАЛИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
22 октомври - 2 ноември 2023
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
КАК БЕШЕ В УБУД
В ПЕМУТЕРАН: