Балийската нова година - празник на тишината

АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
28 февруари - 20 март
2024

21 дни/ 19 нощувки
5550лв.
ЗАЩО БАЛИ?
Често хората използват и другото му име - Островът на Боговете. Бали е една различна реалност, истински тропически рай - със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани. Тук ще попаднем в една запазена и жива хинду култура, която учи на забравени ценности. Програмата ще ни отведе към Убуд, красиво градче, сгушено в полите на планината и джунглата. Тук ще направим посещенията до едни от най-интересните забележителности на Бали, ще се потопим в културата на местните и ще отворим широко сетивата. Втора спирка от нашия ритрийт ще ни отведе в Пемутеран, където ще честваме балийската нова година - ден на мълчанието, където всеки притихва в себе си, прави равносментка на изминалата година, за да започне новата година като един по-различен човек. Пътешествието в Бали ще ни отведе и към Санур, красиво курортно градче на брега на Индийския океан.
КАКВО НИ ОЧАКВА НА о. БАЛИ?
  • Ще опознаем културата и традициите на о. Бали
  • Ще посетим интересни забележителности
  • Ще направим традиционен балийски ритуал за пречистване
  • Ще се разходим из оризови тераси и в джунглата
  • Ще се гмуркаме във водите на Балийско море
  • Балийската нова година! Ще си подарим време за съзерцание и тишина, в едно с целия остров
  • Ще практикуваме йога, ще медитираме
  • Ще имаме възможност да прекараме време сред местните
  • Ще се изживеем заедно заедно тази магия, наречена Бали...
Локацията ни на острова - Убуд
Убуд е красиво малко градче, разположен в самото сърце на остров Бали, добил особена популярност след излизането на бестселъра Яж, моли се, обичай. Заобиколен от красива екзотична природа, центърът на град Убуд е мека за пазаруване, дом на много готини барове, модерни кафенета и пазари. Погледнете малко по-внимателно и ще откриете музеи и галерии,алеи за разходки из оризища, спа процедури от световна класа на изключително приемлива цена, уроци по йога на всеки ъгъл и усмивки навсякъде. Това е уелнес център на едно място и ние Ви каним да се присъедините към нас!
друга Наша локация на о. Бали - Пемутеран

Истинско скрито бижу с красива, недокосната природа, където ще се срещнете и с уникалната балийска култура. Ще се настаним на място с кокосови горички и красиви древни храмове, осеяли крайбрежния планински пейзаж. Великолепните вулкани на Ява и свещените планини на Бали, издигащи се от морето, са перфектен фон за невероятни изгреви и залези.

Няма да пропуснем и Санур
Санур е китно селце, разположено в южната част на острова, на брега на Индийския окен. С красива крайбрежна алея, където можете да карате колело, с множество магазини за пазаруване, дом на много готини барове, модерни кафенета и пазари.
Ще отседнем в приказно красиви хотели
Местата, които сме избрали за нашия ритрийт съвсем спокойно може да наречем дом. Ще се насладим на спокойствие и уют, обгрижвани от нашите любезни домакини.
Програмата ще ни разкрие забележителностите на о. Бали
Ще посетим свещени храмове, ще се любуваме на красотата на природата, ще станем свидетели на уникални за о. Бали церемонии и шествия. Ще се докоснем до живата култура по време на феситвала Ого ого и денят на тишината.
Свещен балийски храм в сърцето на планината
Оризовите тераси Тегалаланг
Разходка по хълма Тжамбухан

Програмата

Ден 1 София-Истанбул – 28 февруари 2024

Събираме се на летище София, терминал 2 за полет с турските авиолинии в 21.35

Ден 2: Истанбул - Денпасар – Убуд 29 февруари 2024

Пристигане и настаняване в Сри Ратих котдж, малък хотел в покрайнините на Убуд, който предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.

Ден 3 Убуд – 1 март 2024

Закуска. Свободен ден за почивка, масажи и почивка край басейна.

Ден 4: Убуд – 2 март 2024

След закуска полудневен тур с посщение на водопада Канто Лампо и майстор на амулети от оргонит Аwak Spirt. Връщане в хотела в ранния следобед.

Ден 5: Убуд – 3 март 2024

Свободен ден за почивка, разходки в Убуд

Ден 6: Убуд – 4 март 2024

10 ч. – Мастърклас по изработка на дар/ ченанг. Това са малките балиски кошнички с цветя, които местните всеки ден поднасят на духовете и божесттвата. Ще научим повече за символиката на цветовете и как се изработва кошничка от палмови листа. По късно, облечени в традиционни балийски облекла, ще поднесем изработените от нас дарове във великолепен храм в планината, Гунунг Кави. Храмът е едино от свещените места, посветени на култа към водата, Тирта Агама.

Ще спрем за обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. После ще се отбием до оризовите тераси Тагалаланг, обект на световното културно наследство. Ще научим повече за Субак, уникалната балийска система на водозахранване. А който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др. Връщане в хотела до 18ч.


Ден 7: Убуд – 5 март 2024


Сутрешна разходка по свещените хълмове Тжамбухан на зазоряване. Светлините, звуците и уханието на идващия ден ще ни заредят с невероятна енергия и мекота.

Закуска.

Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара. В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.

Допълнителни дейности:

Екскурзия по желание : Парка Таро

Дейности в парка за слонове Таро и посещение на маймунската гора. Дейностите в парка за слонове са различни – хранене на слон, езда на слон, къпане на слон. Желаната дейност се заявява предварително. Следва посещение на свещената маймунска гора.


Ден 8: Убуд – 6 март 2024


Днешният ден ви предлагаме целодневен тур, включете се според предпочитанията си.

8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.

Алтернативно място, ако има прогноза за дъжд, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.

Обяд.

По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 19ч.

Нощувка.

Ден 9 Убуд – 7 март 2024

По желание Свещено пътуване, което ще Ви свърже с „живата култура“ и духовност на о. Бали. В основата на нашето свещено пътуване лежи дълбоката мъдрост на Хинду Дхарма, духовения път към трансформация. Запознаване с балийския енергиен календар и уникални духовни енергийни процеси, които са предназначени да ви приведат в съответствие с трите хармонични пътя / Три Хита Карана/ - Философията на Бали за свързване на хората с хората, хората с околната среда и хората с тяхната най-висша божественост. Резултатът? Безгранични възможности за живот и житейски умения, надхвърлящи границите на личната трансформация, която можете да управлявате.

/ без такса, на дарение/

*Вечерта посещение при балийски духовен учител / може да бъде в някой от предшестващите дни /

Ден 10 Убуд – Пемутеран – 8 март 2024


9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове. Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.

Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 11 Пемутеран – 9 март 2024


Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.


Ден 12 Пемутеран – 10 март 2024


Днешният ден балийците имат уникален фестивал. Наречен Ого ого. Вечерта ще станем свидетели на уникално балийско шествие на зли духове, огромни чучела-демони, които се наричат Ого-Ого . Ого-ого се изработват от подръчни материали, картон и бамбук. И с неограничена фантазия. Всеки жител на селото се включва в изработката им със своя собствен талант. Символиката на празника се изразява в това, че всичко старо и ненужно се изчиства, изгаря, за да може да започнем новата година на чисто.


Ден 13 Пемутеран – 11 март 2024

Закуска и един много специален ден - Нейпи

Нейпи, балийската нова година се празнува на новолуние. Този ден ние ще притихнем, ще забавим хода на времето. На този ден в Бали никой не излиза на улиците, трафика спира, интернет също. Денят ще прекараме в хотела, ще медитираме, ще почиваме край басейна.

Нейпи, ден за размисъл за изминалата година и вглъбяване навътре в себе си, на това какво може да подобриш в себе си, да почувстваш, че държиш цялата пълнота на живота в един миг: тук и сега, минало, настояще и бъдеще...


Ден 14 Памутеран - Санур 12 март 2024

Закуска и напускане на вилите. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Санур, малко курортно градче на брега на Индийския океан. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки, както и емблематичния за остров Бали храм Танах Лот.


Ден 15 Санур – 13 март 2024

Свободна програма за самостоятелни разходки, шопинг и случайни срещи и плаж.

Ден 16 Санур - Убуд – 14 март 2024

След закуска освобождаване на стаите и трансфер към Убуд. Настаняване в Ом Хам Ритрийт ресорт, красиво разположен сред оризовото поле. Хотела разполага с ресторант, СПА и дневни йога активности.

Ден 17 – 20 15 - 19 март – Убуд

Свободно време за почивка и дейности по желание.

Ден 21 -19 март - Санур – Истанбул

Закуска и освобождаване на стаите. Свободно време, следобяд трансфер към летище и отпътуване. Пристига се в София на следващия ден.


Цената включва:

· Самолетен билет с Турските авиолинии с 40 кг. регистриран багаж

· 5 нощувки в Ом Хам ретрит ресорт или подобен;

· 8 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4*Сри Ратих Котиджис или подобен;

· 4 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4* Amertha Bali Villas или подобен;

· 2 нощувки със закуски в Меркюри Санур - хотел 4* или подобен

· Церемония по пречистване в древен балийски храм;

· Дарове по време на посещенията на балийските храмове;

· Посещение на храмовете Гунунг Кави и оризовите тераси Тагалаланг;

· Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки;

· Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;

· Посещение на плантация за кафе Лувак и емблематичния за острова храм Танах Лот;

· Разходка по възвишенята Джамбухан;

· Посещение на водопада Канто Лампо и майстор на амулети

· Йога практики

· Входни такси в обектите по програмата;

· Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

· Опитен водач от България;Цената не включва:

· Дарения при посещения на свещени места и дейности, неописани в програмата, допълнителни активности по желание;

· Виза за Индонезия;

· Бакшиши – около 25 долара;

· Разходи по непридвидени дейности, обяди и вечери.
*Възможна е промяна в поредността на програмата

28 февруари - 20 март 2024
Искам с вас!


С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
3 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ бали:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор и внесете капаро
Често задавани въпроси
как беше на Бали?
Изминали ритрийти

ИСКАМ С ВАС

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!