#ffc000
Добре дошли в първия готварски курс BEZzahar от Вътрешен Баланс!
Можете да ни изпращате въпроси на лично съобщение или пък да ги обсъждате с всички участници в обучението на общия ни чат в Telegram. За да се присъедините към чата моля, последвайте този линк.
Гответе, гощавайте близки и приятели, снимайте и споделяйте вашите снимки и резултати в чата и социалните мрежи, имате шанс да спечелите участие в следващия ни готварския курс
продукти от лидл
Богато е на протеини, омега 3 и 6, желязо, магнезий и калций
Начин на Приготвяне:
1. Поставете всички съставки в буркан или чаша, покрийте, разклатете и охладете за 2 часа или за една нощ.
2. Гарнирайте по желание с ягодови и други плодове, плодове, гранола или добавете към дъното на смути.
*1 чаша=240 мл
🍓Начин на приготвяне:1.Смесете заедно лимоновата кора, лимоновия сок, кокосовото мляко, вода, подсладител, сол и куркума. Добавете чиа и разбъркайте добре.
2. Подсладете на вкус , ако желаете добавете още кора и лимонов сок.
3. Изсипете в чаши за сервиране и приберете в хладилника за една нощ.
👍🏼Консистенция на млечен шейк;
👎🏼Консистенция на салата, смесена с вода.
Ако имате ръчен пасатор, ще се наложи да се потите малко по-дълго!
2. Ниска температура.
Хладният (не ледено студен) коктейл има по-добър вкус на 100%. Как го правя аз:
👉🏼Замразявам листни зеленчуци или купувам замразен спанак.
Храната, която е твърде студена, е вредна за храносмилането, никога не пийте ледено студени напитки.
3. Подслаждане
Мед, сироп от земна ябълка, кленов сироп. Фурми или пекмез от фурми.
И също така моят LIFE HACK е замразяването на ДИНЯ. Най-доброто смути на света е от диня (както е на снимката).
Ако е много сладъко - лимонов сок.
Начин на Приготвяне:
Перфектна закуска и вкусен десерт, който се съчетава чудесно с първите две рецепти. За първи път опитах гранола на Бали. След завръщането си в Тайланд прекарах 2 дни в опити да получа моята перфектна рецепта, която стана хит в продажбите на моето кафе.
Начин на Приготвяне:
Веган вариант - сервиране с чиа пудинг!
Съхранявайте в хладилник в плътно затворен съд
Моят дом е там, където мога да направя сладолед. Ако напусна дома си за повече от седмица, взимам със себе си блендер. Отивам в Бали или Гърция, блендерът е с мен, защото здравословният сладолед има по-добър вкус от всеки друг сладолед, даже от италианския джелато! Има различни начини, знам поне 3. Ще споделя с вас
студен метод:
начин на Приготвяне:
🔹Поставете във фризера, докато се втвърди напълно
🔹Нарежете пласта на ленти (барове) с топъл нож и поставете във фризера за още 20 минути
🔹Разтопете шоколада. Облейте един по един всеки бар с шоколад. За това е удобно да използвате вилица
🔹Поставете пръчките върху пергамент и оставете, докато шоколадът се втвърди.
съставки за шоколадовия слой
Съставки за слоя от горски плодове
начин на Приготвяне: