Кападокия - Игри на въображението
2 - 5 октомври 2022

иГРИ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО- 4 дни / 3 нощувки 2 - 5 октомври 2022

Програма:

2 - 5 октомври 2022

Ден 1 – 2.10.2022, София – Кападокия
Сборен час на Летище София - Терминал 1 – 2 часа преди полета. Отпътуване с полет София – Невшехир. Пристигане на летище Невшехир. Посрещане от представител на фирмата - партньор. Трансфер до избрания хотел. Информационна среща. Вечеря и нощувка.

Ден 2 – 3.10.2022, Кападокия
07:30 – 08:30ч. Йога практика
След закуска, около 09:00 ч. се отправяме към някои от удивителните забележителности в Кападокия.
Посещение на Панорамата на града Ортахисар. Негов основател е Св. Нино, чийто родители са едни от първите християнски заселници в местността през 4 век. С кръст от лозови пръчки, той разпространява християнското учение и върши своите чудеса. Ще чуете невероятни истории и ще видите скални причудливи конуси. От тази площадка се вижда цялото величие на Двореца на Ортахисар и можете да си направите едни от най-невероятните снимки.

Отправяме се към Гьореме – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО. Това е мястото с най-запазените фрески, най-ранната от която датира от 7 век. (Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30). Тук ще можете да видите запомнящите се стенописи на светии, на царските образи на Иисус и Дева Мария.

Чавушин – една от най старите крепости на хетите, която времето е променило и разрушило. Ще Ви разкажем историята на нейното откриване за Европа в началото на 18 век от един френски изследовател. Време за впечатления и снимки.

Посещение на Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на най-дългата река, течаща изцяло в Турция – „Червената река“. За тези земи керамичното добиване и производство е един от основните занаяти и до наши дни. Ще станем свидетели на целия процес на създаването на глинен продукт – от забъркването на глината, до нейното изпичане. Ще имате възможност някой от Вас – по желание – да пробва уменията си в оформянето на глината. На финала – ще посетим фирмения магазин и ще имате възможност да закупите прекрасни ръчни изработки, които ще спрат дъха ви.
Следва ОБЯД в ресторант на бюфет, салати, основни храни, предястия, месни и вегетариански специалитети, десерти
Екскурзията продължава към Пашабаг (Лозето на Пашата) – още един музей на открито, който освен разкошните Комини на Духовете, показва и традициите на хората от различни епохи да засаждат и отглеждат местни лозя. Вкусът на виното в Кападокия оставя леко тръпчив вкус.

Отправяме към Долината на любовта. Това е мястото, където скалните образувания придават романтика и нежност. Има поверие за необвързаните посетители, че до година след посещението, намират своя спътник в живота си. Можете да запишете и закачите своето желание на Дървото на желанията.

Още една долина е включена в програмата ни, а именно Долината на фантазиите. Оформена от климатичните влияния – вятър, дъжд, ерозия, тази долина предлага прекрасни скални фигури и изображения. Ние ще покажем по-известните, Вие ще ни покажете нови – според Вас.

Трансфер до хотела. Вечеря.

Вечерна практика.
Нощувка

Ден 3 – 04.10.2022, Кападокия
Опция за полет с балон, сутрин рано 4.30ч.
7.30 - 8.30 - Сутрешна йога практика.
След закуска отпътуване за един от подземните градове( Каймаклъ или подобен). Всички градове са свързани помежду си и са дълбани в скалите още от VIII-VII в.пр.н.е., 18-20 етажа под земята и служели за убежище на местните хора от нападатели и диви животни. Те са устроени с жилищна площ вкл. трапезарии, кухни, конюшни, църкви, изби, училища и др. Невероятно и до днес недоказано от науката как са изградени до толкова уникално, че имат естествена вентилация на толкова много етажи под земята. Обитавани от стотици хиляди древни хора. С всички необходими помещения за хората и животните. С възможност да имат храна и вода за месеци наред. (Екскурзията не е подходяща за хора, страдащи от клаустрофобия или други медицински диагнози, свързани с тесни пространства, липса на въздух, страх и фобия от подземни пространства)

Долината на гълъбите - тук се разкрива невероятна гледка към скални къщи за гълъби, отглеждани от всички етноси, обитавали земите на Кападокия. Ще Ви разкрием защо се е обръщало толкова голямо внимание на гълъбите и защо техният дом все още е Кападокия.


ОБЯД – на богата блок маса ще опитате вкусовете на голямо разнообразие от ястия, салати, десерти по Ваш избор като вид и неограничено количество.

Посещение на Розовата долина – едно прекрасно място, където ще имате възможност да видите различните цветове на скалните образувания, да се насладите на прекрасни гледки, докато пиете традиционното турско кафе или сок от нар, или да направите невероятни снимки сред прекрасни пейзажи.

Посещение на Учхисар и скалните образувания, където могат да се видят множество скални жилища, които са били обитавани допреди 20 години. Тук е и най-високият скален дворец, най-скъпите скални хотели. Ще Ви разкажем, покажем и ще направим своите снимки.

18:00 часа – 19:00 часа Едночасов мистичен свят с Въртящите се Дервиши / по желание/ – срещу допълнително заплащане. Силата на духа, на божествената любов, която преминава през сърцето на суфистите, за да достигне до нашите човешки сетива. Това, което ще ни направи по - добри. Ще се докоснем до друг свят и ще се заредим с енергия.

Трансфер до хотела.Вечеря.

Вечерна практика.

Време за сладки приказки с чаша питие в ръка или нощни разходки из приказния град.
Нощувка

Ден 4 – 05.10.2022, Кападокия
07:30 – 08:30ч. йога практика
Закуска.
Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия по желание, самостоятелна разходка из околностите, хамам.
Програма по избор:
• АТВ сред скални образувания – едночасова разходка в сърцето на мистичния свят.
• Сафари с камила – невероятна емоция в долините на Кападокия. Полупустинният климат и невероятните скали ще Ви пренесат в Приказките на Шехерезада.
• Хамам - хамамът е преживяване както за тялото, така и за сетивата. Още по времето на Османската империя това е било мястото, където султанът и неговите приближени са вземали важните решения за Империята. Мястото, което премахва стреса, подобрява кръвообръщението, опреснява мисълта и носи успокоение.
• Тур Гьореме – посещение на килимарски център, свободно време за пазар и обяд в скален ресторант (срещу заплащане)

Трансфер до летището – от хотела или от ресторанта. Полет до София.


Полетно разписание

29.09.-02.10
София – Невшехир– 18:00 – 19:45
Невшехир – София – 18:25 – 21:15


Местата са ограничени!

Цена за ранно записване до 10 август 2022 - 1180лв.
След 10 август, ако има места - 1280лв.
2 - 5 октомври 2022
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
Какво включва цената?
Самолетен билет до Невшехир с директен чартърен полет;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж;
3 нощувки на база НB закуска и вечеря в хотел Дилек Кая 4*+ в Кападокия

Трансфер летище – хотел – летище;

Пакет двудневен тур с включени обяди
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;


Застраховка „Отмяна на пътуване“;

Всички йога практики


Какво не включва цената?
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета, около 100лв.;
Полет с балон над скалните образувания на Кападокия- цената подлежи на актуализация преди отпътуването - 392 лева за възрастен / 392 лева за дете 2- 11,99 г. – цената подлежи на пре-потвърждение преди полета.
Програма Въртящите се дервиши– 45 лева за възрастен / 35 лева за дете 2- 11,99 г.
Посещение на килимарски център, престой в централната част на Гьореме и обяд в скален ресторант – 60 лв възрастен

Турска баня - 75 лева за възрастен

АТВ в скалните долини – 70 лв. за възрастен

Сафари с камила – 75 лв. за възрастен / 55 лв. за дете до 11,99 г.


Входните такси на посещаваните обекти по време на екскурзиите в Кападокия – заплащат се на място и посочените цени са с ориентировъчен характер Подземния град Каймаклъ (60 TL); скалните църкви в Гьореме (100 TL) , Учхисар (30 TL).* Подлежат на промени и актуализация от турското Министерство на културата и туризма
НЕКА СЕ ЗАПОЗНАЕМ
Венета Евтимова
Венета Евтимова е с биологическо образование, което довършва с магистратура Физиология на човека в СУ. Част от дисциплините, които изучава са: генетика, анатомия, физиология, патофизиология, биоенергетика, ендокринология, хранене и диететика, физиология на поведението. Преминала e обучения по йога към ISPA, ин йога към Open Doors, йога и solar reiki към Himalaya Yoga Peeth International Institute of Yoga and Philosophy и е сертифициран Yoga Alliance учител. Инициирана е в солар рейки и универсално рейки. Преминала е обучение към БЙА за преподаване на йога на хора с онкологични заболявания. Посещава и се обучава в различни курсове и семинари свързани с човешката физиология, психомоторика и енергетика. Тя е убедена във възможностите на холистичния подход към човека за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота и се стреми да го прилага в практиката си.
Сътрудник е на фондация “Една от 8” на Нана Гладуиш за подкрепа на жени с рак на гърдата, като инструктор на терапевтични йога практики. 

Нора Пенчева
Нора Пенчева се занимава с йога, духовни практики и медитация повече от 20 години. Завършва Магистратура по Философия в Софийски Университет и квалификационен курс за Йога преподавател към Национална Спортна Академия и Българска Федерация по Йога.
Преподава класическа йога, дихателни упражнения и медитация. Треньор е по мисловни карти и Таро. Води индивидуални и групови занимания по Таро.
Има множество статии, видеа и материали в Интернет по темата за менталното, емоционалното и физическото здраве на човека.За допълнителни въпроси се обадете тел. 0887674433
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Кападокия:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
често задавани въпроси:
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Чартърен полет България ер

КАКВО НЕ Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА?

  • Такса гориво - обявява се и се заплаща 1 месец преди отпътуване;
  • Допълнителните дейности по желание, които се запазват и заплащат от България
  • Лични разходи, обяди и напитки;
МОГА ЛИ ДА СИ НАПРАВЯ ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО?
Вече е включена в цената

КАКВА Е ГОЛЕМИНАТА НА ГРУПАТА?
Пътуването е с големина на групата от 20+
КАКВИ ДОКУМЕНТИ СА МИ НЕОБХОДИМИ ЗА ПЪТУВАНЕТО?
Необходимо е да имате валиден задграничен паспорт
МОГА ЛИ ДА ОСТАНА ПОВЕЧЕ ДНИ СЛЕД КРАЯ НА ТУРА?
Ползваме чартърен полет и не е възможно връщане с други дати
КОЛКО ДЖОБНИ ЩЕ СА МИ НЕОБХОДИМИ?
Строго индивидуално е, но придвидете 300 - 600лв. в турски лири
НУЖНА ЛИ Е ВИЗА?
Не
ДО ТОЗИ МОМЕНТ НЕ СЪМ СЕ ЗАНИМАВАЛ С ЙОГА?
Няма по-добро място да се запознаете с йога, с почти 70% от участниците е така. Практиките са построени така, че нови участници е включват с лекота в общия ритъм.

МОГА ЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧА САМ?
Няма проблем да се включите сам, ще бъдете комбиниран в двойна стая с друг самостоятелно пътуващ.
МОЖЕ ЛИ ДА ПЪТУВАМ С ДЕЦАТА СИ?
Децата са добре дошни в нашия тур!
КАКВО НИ ОТЛИЧАВА ОТ СТАНДАРТНИТЕ ТУРОВЕ?
Нашият тур е изпитан от сърцето многократно и е трансформиращо преживяване. Плод е на нашия опит и съвместна работа и е конструиран така, че да бъде максимално удобен за участниците.
НУЖНА ЛИ Е ВАКСИНА?
Не са необходими допълнителни ваксини
Как беше в Кападокия 2021