Япония - на прага на вълшебните сънища
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

25 април - 6 май
2024

11 дни/ 9 нощувки
7900лв.
ЕЛАТЕ С НАС И ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ ЯПОНИЯ КАКТО НИКОГА ДО СЕГА
ПРЕЗ ЗЛАТНАТА СЕДМИЦА
25 април - 6 май 2024
Да изживееш очарователна Япония през пролетта, да се потопиш в магията на чаената церемония, да видиш себе си в традиционно кимоно, да се разходиш из цъфтящите градини с облаци от цветове от азалии.


Да откриеш контрастите на енигматични места като Никко, сгушен в зеленина и запазил духа на времето, Киото - столица и дом на императора, великолепния район на планината Фуджи, старата столица Нара… и модерния Токио с неоновите светлини


Да се насладиш на типично културно преживяване - спектакъл – Мияко одори- грандиозният годишен спектакъл на гейшите на голяма сцена в Киото.


Без компромис в настаняването, в централно разположени 4* хотели, онсен курорт с минерални извори и японски рьокан с татами, за да се насладим на истинската, многоликата Япония.


д-р Елеонора Колева
д-р Елеонора Колева - един от най-изтъкнатите японисти, преводачи, за която Япония не е само кариера, а стил и начин на живот, любов, дом, сбъднат сън..
Д-р Елеонора Колева е завършила специалност Японистика в СУ "Св. Климент Охридски", била а правителствен стипендиант на Японското министерство на образованието в Токио, има редица научни публикации свързани с японската литература и култура, преподавател по японски език и култура с над 20 годишен опит. В Посолство на Япония е работила по различни проекти, свързащи двата ни народа.
Занимава се с икебана от много години като част от школата Согецу. Участва в различни изложби , вкл. в Дните на японската култура.Нора Пенева
Нора Пенева е преподавател с повече от петнайсет години опит в сферата на здравеопазването и здравословния начин на живот.
Води групови и индивидуални класове по йога, медитация, дихателни и енергийни практики. Има множество материали и видеа посветени на йога и медитация в Интернет.
Креативен създател е на йога приложението “YogaLlama” – www.yogallama.com
Заедно с Венета Евтимова създават платформата www.happinessmagnet.online , посредством която организират множество духовни, енергийни и медитативни семинари и ритрийти в България и по света.
Интересите й са в сферата на духовните практики. Интересува се от астрология, нумерология, Таро, рунически практики, глаголически практики, радиестезия.
Автор е на два романа „№9“ и „Буки“.

пет нощувки в киото

една нощувка край фуджи

една нощувка в никко

две нощувки в токио
25 април - 6 май 2024

Пълната програма

Преди заминаване
Магията Япония започваме много преди заминаването ни с един изискан, потопяващ ни в културата, медитативен, наситен с емоция и красота час по икебана.

ДЕН 1 – 25 АПРИЛ 2024 СОФИЯ – ДОХА / кетъринг по време на полета /
Събираме се на летище София и полет с Катарски авиолинии.

ДЕН 2 – 26 АПРИЛ 2024 ДОХА – ОСАКА - КИОТО
Пристигаме в Осака и трансфер до Киото – старата чаровна столица и дом на императора от хилядолетие. Киото е запазил духа на времето със своите дворци, старинни храмове, градини, планини и квартала Гион, където сякаш се прокрадват сенките на обаятелни гейши и безстрашни самураи…
Нощувка в елегантния Парк Хотел Киото, великолепно разположен в центъра на града с модерни, в японски стил стаи и на пешеходно разстояние от императорския дворец, замъка Ниджо и пазара Нишики.

ДЕН 3 – 27 АПРИЛ 2024 КИОТО /закуска, обяд /

Акценти на деня:
 • чаена церемония и обличане с традционно кимоно;
 • по павираните улички на чаровните стари квартали Гион и Хигашияма в Киото
 • храмовете Киомидзу и Санджусангендо
 • 10 000- те червени фтории на Фушими Инари
Закуска.
Всеки един момент е неповторим…След закуска започваме деня бавно и нежно, докосвайки се до една много важна за културата на Япония церемония, която събира в едно тишина, уважение и символично пречистване. Докато някои японци днес провеждат чаени церемонии просто като хоби, повечето хора го смятат за форма на традиционно изкуство и го наричат ​​изкуството на чая. След церемонията ще имаме възможност да се почувстваме като истински гейши или самураи, обличайки се в традиционно японско кимоно. Ще имаме време да си направим снимки или който се чувства добре и предпочита може да прекара остатъка от деня с кимоното. Ще се разходим из Гион, старинния квартал, с тесни малки улички и тайнствена атмосфера, където векове наред поклонници и търговци са отсядали в страноприемници и с малки автентичнитрадиционни ресторантчета. Обяд, след което се отправяме към Храма Киомидзу или храма на Чистата вода, обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО. От височината, на която е разположен, се открива великолепна панорама към Киото. Следва посещение на прочутия Санджусангендо, известен с 1001 статуи на богинята на милосърдието Канон. Денят ни ще завърши с разходка из емблематичния за Киото Фушими инари, където ще преминем през множество червени тории – там, където е сниман филма „Мемоарите на една гейша”. Казват, че който е преминал през тях, е пречистен. По пътя ще си направим и великолепни снимки. Всеки един момент е неповторим…

ДЕН 4 – 28 АПРИЛ 2024 – КИОТО – НАРА – КИОТО /закуска, обяд /

Акценти на деня:
 • старата столица Нара и разходка из парка на елените;
 • храмовете Тодайджи, приютил гигантска статуя на Буда и Касуга-тайша, приказен с античните си фенери;
 • свободна разходка из бамбуковата гора Арашияма;
 • Легендарния Златен павилион със светлината на залязващото слънце,
Днес след закуска ни предстои отново много красив ден, ще посетим първата столица на Япония – Нара. Чували ли сте за място като от приказките, където елени и сърни се разхождат по улиците и също като истински японци, ниско ти се кланят? Казват, че в стари времена дори самият шогун е слизал от паланкина си, за да им се поклони. Нара ще ни предложи вълшебството си и с един забележителен храм и неговата история - Тодайджи. Ще имаме достатъчно време да се полюбуваме на най-големия дървен храм в света и масивната бронзова статуя на Буда и да се разходим из парка, а също така да посетим Касуга-тайша, шинтоистки храм и светилище на рода Фудживара. Създаден през 768 г. и преустройван няколко пъти през вековете, интериорът е известен с множеството си бронзови и каменни фенери, които водят до светилището, а разходката из градините и голямата зала неусетно те пренася в едно друго време на една славна епоха.
Обяд. След обяд се връщаме обратно към Киото, но по пътя ще се отбием до Арашияма или по-известна като бамбуковата гора. Преди да влезем в гората пред нас се открива невероятен пейзаж на бързо течащата река Кацура и моста Тoгецуго, където са заснети множество игрални филми. Има нещо магично в процеждащата се светлина между бамбуковите дървета на гората, а навлизайки все по-навътре тишината става осезаема.
Връщамe се обратно в Киото за едно последно посещение за деня – Златния храм. Топлите светлини на отминаващия ден, отразени в златната обшивка на храма, ще останат в сърцата ни още дълго време. Нощувка.

ДЕН 5 29 АПРИЛ 2024 КИОТО - ХИМЕДЖИ – КИОТО /закуска, обяд /

Акценти на деня:
 • внушителния феодален замък Химеджи;
 • разходка из 9-те тематични градини на Кокоен;
 • дегустацип на саке в музея на сакето
 • разходка и шопинг по известната улица Китано
Днес след закуска се отправяме към град Химеджи. Ще посетим едноименния замък с белоснежни стени, по-известна като Бялата чапла, който единствен в Япония е запазен в автентичния си вид повече от 400 години и нашепва историята за пламенната любов на принцеса Сен и господаря на крепостта Хонда Тадатоки. Ще имаме възможност да се изкачим до върха на кулата, която никога в историята си не е била превземана, да се разходим из укрепленията и надникнем през прозорците й. Гледката е феноменална.
Следва посещение на намиращата се наблизо Кокоен градина, построена според стандартите на периода Едо. Ще се разходим из 9-те й тематични градини и ще потънем в цветове, спокойствие и зеленина.
След обяд ще посетим музея на сакето, къде ще вкусим и тази традиционна напитка. Денят ни ще завърши с разходка и шопинг по известната улица Китано. Връщаме се в Киото и нощувка.

ДЕН 6 30 АПРИЛ 2024 КИОТО / закуска /

Акценти на деня:
 • свободно разглеждане на императорския дворец и прочутата градина Гьоен;
 • градините на замъка Ниджо на рода Токугава;
 • Шопинг по улица Шиджо и пазара Нишики;
 • представление на грандиозния спектатъл Мияко Одори.

Свободен ден за почивка и самостоятелно разглеждане на императорския дворец в Киото, който се намира буквално на 10 минутки пеша от хотела, на прочутата градина Гьоен, която е част от имперския комплекс. Може да продължим с посещение на замъка Ниджо, седалище на рода Токугава в продължение на два века и половина. В момента текат реставрационни дейности на интериора, но великолепните градини и екстериора наистина си заслужават. В градината може да поспрем за кратко и изпием чаша чай в автентичен малък павилион с гледка.
Следобедът е на наше разположение за сувенири из пазара Нишики или по прословутата улица Шиджо, а вечерта - да се разходим из нощен Гион.
Вечерта по желание посещение на автентично годишно събитие - спектакъл – Мияко одори срещу допълнително заплащане.

ДЕН 7 – 1 МАЙ 2024 КИОТО – ФУДЖИ / закуска, вечеря /

Акценти на деня:
 • пътуване с влака Шинкансен до планината Фуджи и района на петте езера;
 • круиз по езерото Аши;
 • разходка из парка Аракуяма и посещение на пагодата Чурейто;
 • разходка из автентичното селище Ошино Хакай;
 • японска баня онсен с гледка към планината Фуджи.
Днес след закуска се сбогуваме с Киото. Предстои ни пътуване с влака стрела Шинкансен до Мишима, от където се отправяме към изключително красивия район на петте езера и планината Фуджи. Планината се счита за свещена за шинтоизма и е възприемана като врата към отвъдния свят, а местните хора вярват, че всеки камък, всяко дърво тук е обитавано от дух или божество.
Започваме разходката си с круиз по езерото Аши, наричано още Хаконе като през цялото време ще се любуваме на изумителни пейзажи. Продължаваме с разходка из парка Аракураяма, където на фона на връх Фуджи е разположена чудно красивата пагода Чурейто, една от визитните картички на района.
Следва обяд, а живописният път край гори и красиви езера ще ни отведе до изворите Ошино Хакай. Кристално чисти води, малки езерца, традиционно японско село, това са пейзажите, които и този ден ще ни разтопят сърцата.
Настаняваме се в онсен хотел Mystays Fuji Onsen Resort, където вечерта ще може да отдъхнем като се потопим в спокойните топли води на традиционна японска минерална вана онсен с гледка към планината, която ни предлага курорта.
Нощувка

ДЕН 8 – 2 МАЙ 2024 ФУДЖИ – ТОКИО / закуска, обяд /

Акценти на деня:
 • долината на горещите извори Овакудани;
 • обиколка на храма Асакуса и улица Накамисе в Токио;
 • фото пауза на новата токийска кула Скайтрий;
 • вечерна разходка из района Шинджуку.
След закуска ще посетим долината Овакудани, която ще ни предложи удивителна гледка към Хаконе. Формирана от последното изригване на вулкана преди 3000 години, тя е популярна сред туристите заради спиращите дъха гледки, вулканичната активност и най- вече местният специалитет от твърдо сварени яйца във водите на горещите извори, чието консумиране се смята, че удължава живота. Обяд.
Нашето пътешествие продължава към Токио, където ще посетим някои от забележителностите на космополитния град. Oбиколка с посещение на портата Каминари, шопинг улицата Накамисе, която осигурявала на поклонниците традиционни закуски и сувенири векове наред и храма Асакуса. На път за хотела, където ще отседнем, ще спрем за кратко до новата Токийска кула Sky Tree, извисяваща се величествено над околните сгради за снимка.
Настаняваме се в елегантния Asakusa View hotel, централно разположен, с множество ресторанти и барове в непосредствена близост. Свободно време са самостоятелна разходка и любуване на един различен пейзаж – неоновите светлини на Шинджуку.

ДЕН 9 – 3 МАЙ 2024 ТОКИО – НИККО /закуска, вечеря /

Акценти на деня:
 • град Никко с великолепието на храма Тошогу и моста Шинкьо;
 • следобедна разходка край езерото Чудзенджи и водопада Кегон;
 • релакс в традиционен рьокан, в стая с татами и традиционен онсен.
Днес напускаме Токио, за да се отправим към Никко, един различен свят, въздействаща симбиоза между история, природа и духовност, лъхаща от множество храмове и светилища и усещане на най-фино ниво.
Спираме, за да се полюбуваме на моста Шинкьо, който не само свързва два бряга, а по-скоро е пътека и плавен преход на нашето духовно пътешествие. Това, което предстои е неповторимия в изяществото си и щедър с детайлите си храм Нико Тошогу. Това е мястото, където Токугава Йеясу приживе е избрал да приюти духа му, а неговият внук Иемицу, третият шогун на Токугава, реновира и разширява до пищния храм, който виждаме днес. Той също така нарежда засаждането на около 200 000 кедрови дървета, за да очертаят подхода към Тошогу. Около 12 500 от дърветата все още са запазени днес и минавайки под сенките им може да чуем разказите им за славни времена, истории за смелост, вярност, дълг и свързаност.
Следобедът ще ни отведе високо в планината към езерото Чудзенджи или езерото на щастието, където ще се разходим, след което ще слезем до впечатляващия водопад Кегон, водите на който се спускат от цели 100 метра височина.
Нощувка в традиционен рьокан, в стая японски стил с татами. Всички стаи са с изглед към река Кинугава, което гарантира пълен релакс, слушайки шума на реката. Възможност за потапяне в онсен на рьокана вечерта или рано сутрината на следващия ден.

ДЕН 10 – 4 МАЙ 2024 НИККО – ТОКИО / закуска, обяд /

Акценти на деня:
 • района на Никко и водопада Юдаки;
 • разходка из полетата на парк Хитачи;
 • вечерна разходка из Токио
Днес денят отново ще започне с разходка - сред природата до водопада Юдаки, за да се насладим на свежестта и красотата на деня. Потегляме към Токио, но по пътя ще се отбием и прочутия Хитачи парк. Сравнително рядко се среща синьо цвете — да не говорим за цяло поле от тях. Но това е основната атракция на годишното пролетно събитие на Хитачи парк. Цъфтежът на немофилите, известни още като бебешки сини очи или сини камбанки, достигат своя пик някъде между средата на април и началото на май, а ние ще имаме и рядката възможност да бъдем там и се разходим сред тях.
Пристигаме в Токио и се настаняваме във вече познатия ни хотел. Вечерна разходка по желание.

ДЕН 11 – 5 МАЙ 2024 – ТОКИО / закуска /

Акценти на деня:
 • черешката на торта на нашата програма фестивала на азалиите и храма Недзу
 • къстовището Шибуя и статуята на кучето Хачико
 • неоновите улици на квартал Акихабара
Последен ден в Япония за нашата група, но това ще бъде цветен и запомнящ се ден, тъй като ще посетим храма Недзу, за да присъстваме на фестивала на азалиите. Градината, която е на повече от 300 години е приютила над 100 вида азалии като към момента ще се насладим на облаците цветове на над 3000 растения - добре подстригани във форми и цъфтящи в различни цветове покрай колона от червени тории.
*Зависи от климатичните условия всяка година, но обикновено най-доброто време да видите цветята на азалията е от средата на април до средата на май.
За финал на изумителното ни пътешествие из Япония предвиждаме обиколка на емблематични и модерни локации като кръстовището Шибуя със статуята на кучето Хачико, булеварда Омотесандо и квартал Акихабара.
Късен трансфер към летище Ханеда и полет за България.


ДЕН 12 – 6 МАЙ 2024 – ТОКИО – ДОХА – СОФИЯ


Цената включва:

 • Самолетен билет София – Осака; Токио – София с Катарските авиолинии с вкл. 25кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • Пътуване с влака Шинкансен Киото - Мишима;
 • Всички трансфери, описани в програмата с автобус;
 • 5 нощувки със закуски в хотел 4* Park Hotel Kyoto или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* Mystays Fudji Onsen Resort или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* Asakusa View Hotel или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в риокан Monogusa no Yado Hanasenkyo или подобен;
 • Целодневна екскурзия в Киото с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до Нара и Арашияма с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до Химеджи с включен обяд;
 • Чаена церемония и целодневен наем на кимоно;
 • Круиз по езерото Хаконе;
 • Целодневен тур в района на планината Фуджи;
 • Целодневен тур в Никко с посещение на водопада Кегон и храма Тошогу;
 • Посещение на парк Хитачи и водопада Юдаки;
 • Целодневен тур в Токио с посещение на фестивала на азалиите;
 • Вечерна разходка на Токио – Шибуя, Омотесандо и Акихабара
 • Таро практики и медитации
 • Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
 • Експертен водач на групата на български език;

Цената не включва:

 • Неописаните в програмата обяди и вечери, напитки;
 • При желание за ползване на кимоното целодневно – такса за връщането му – 2000 йени, платими в хотела;
 • Разходи от личен характер;

Искам с вас!
Цена - 7900лв.
Доплащане за единично настаняване - 1300лв.

Обади се на тел. 0887674433 или ни пишете info@ravel.bg

29 януари - 10 февруари 2024

Условие за пътуване

 • Валиден паспорт мин 6 месеца от датата отпътуване
 • Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2500лв.
 • Доплащане - 60 дни преди началото на пътуването
 • Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 60 дни преди началото на пътешествието
 • Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуването

Бамбуковата гора

Старата столица Нара
храма Фушими Инари
Златния павилион
Замъка Химеджи
Гион

японската култура и ритуали

уникална архитектура

великолепни градини

мистична природа
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Япония:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
25 април - 6 май 2024
Ела с нас!
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси: