Япония - на прага на вълшебните сънища
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

22 ноември - 1 декември
2024

11 дни/ 9 нощувки
7650лв.
ЕЛАТЕ С НАС И ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ ЯПОНИЯ КАКТО НИКОГА ДО СЕГА
ТАЗИ ЕСЕН ПО ВРЕМЕ НА ЛИСТОПАДА
22 ноември - 1 декември 2024
Да изживееш очарователна Япония през есента, да се потопиш в магията на чаената церемония, да видиш себе си в традиционно кимоно, да се разходиш из обагренеите в цветовете на есента японски градини.


Да откриеш контрастите на енигматични места като Каназава, запазил духа на времето, Киото - столица и дом на императора, старинен дзен манастрир в Фукуи, старата столица Нара… и модерния Токио с неоновите светлини


Да отседнеш в манастир със 700-годишна традиция на Дзен будизъм, да станеш свидетел на утринна служба или на медитация, да опиташ автентична будистка вегетарианска кухня


Без компромис в настаняването, в централно разположени 4* хотели и японска страноприемница, за да се насладим на истинската, многоликата Япония.


д-р Елеонора Колева
д-р Елеонора Колева - един от най-изтъкнатите японисти, преводачи, за която Япония не е само кариера, а стил и начин на живот, любов, дом, сбъднат сън..
Д-р Елеонора Колева е завършила специалност Японистика в СУ "Св. Климент Охридски", била а правителствен стипендиант на Японското министерство на образованието в Токио, има редица научни публикации свързани с японската литература и култура, преподавател по японски език и култура с над 20 годишен опит. В Посолство на Япония е работила по различни проекти, свързащи двата ни народа.
Занимава се с икебана от много години като част от школата Согецу. Участва в различни изложби , вкл. в Дните на японската култура.Венета Евтимова
Уелнес треньор за жени, фасилитатор и обучител на женски кръгове, учител по тантра йога и автор на две книги с художествена литература
През последните 10 години посветих живота си на изучаването на базираната на Земята женска мъдрост, източната духовна философия и практика, растителна медицина, енергийно лечение, тантра за жени, тантра йога, холистично здраве на жените, деброниране на тялото и Ритуали за божествена женска енергия. Бил съм участник в международни обучения и конференции, обучавайки се при лектори от световна класа като Ананд Шараби, д-р Джо Витале, д-р Роман Ерохов, д-р Шарбел Аби Чахин, Ма Ананда Сарита, Ана Пилар Круз, Майкъл Хаслингер, Сал Рейчъл и др. Аз съм сертифициран учител по йога и организатор на семинари и семинари за саморазвитие на жени на различни места, включително България, Бали - Индонезия, Тайланд, Камбоджа, Малдивите, Виетнам, Египет, Сингапур и Турция. Притежавам сертификати за фасилитатор на Women's Circle, Yoga Alliance RYS 200 Yoga Teacher и Yoga Alliance RYS 200 Tantra Yoga Teacher. Освен това завърших успешно курс за сертифициране, акредитиран от The Complementary Medical Association (The CMA) за тантра коучинг. Абсолютно обожавам да създавам пространства за жените да се събират в подкрепяща и свещена среда. Може да бъде невероятно овластяващо и трансформиращо, насърчавайки дълбоки връзки, споделена мъдрост и чувство за общност. Независимо дали чрез семинари, уединения, кръгове или други събирания, предоставянето на пространство за жените да се учат, да растат и да празнуват една друга, насърчава чувството за сестринство и пътуване на себеоткриване.

три нощувки в киото

една нощувка в Фукуи

една нощувка в Каназава

две нощувки в токио
22 ноември - 1 декември 2024

Пълната програма

ДЕН 1 – 22 ноември 2024 СОФИЯ – Истанбул - Осака / кетъринг по време на полета /
Събираме се на летище София и полет на Турските авиолинии.

ДЕН 2 – 23 ноември 2024 ОСАКА
Пристигаме в Осака и трансфер до хотела. Нощувка

ДЕН 3 – 24 ноември 2024 ОСАКА – НАРА – КИОТО / закуска, обяд /
Днес след закуска Япония ще ни приветства, разкривайки част от славното си минало. Посещаваме замъка Осака, с белоснежните стени, извисяващ се над града. Ще имаме възможност да го разгледаме, изкачвайки се до най-високата му кула, едно уникално защитно съоръзжение от средните векове, многократно опожаряван и отново изграждан. Обяд. Следва посещение на старата столица на Япония – Нара. Чували ли сте за място като от приказките, където елени и сърни се разхождат по улиците и също като истински японци, ниско ти се кланят? Казват, че в стари времена дори самият шогун е слизал от паланкина си, за да им се поклони. Нара ще ни предложи вълшебството си и с един забележителен храм и неговата история - Тодайджи. Ще имаме достатъчно време да се полюбуваме на най-големия дървен храм в света и масивната бронзова статуя на Буда и да се разходим из парка, а също така да посетим Касуга-тайша, шинтоистки храм и светилище на рода Фудживара. Създаден през 768 г. и преустройван няколко пъти през вековете, интериорът е известен с множеството си бронзови и каменни фенери, които водят до светилището, а разходката из градините и голямата зала неусетно те пренася в едно друго време на една славна епоха

Вечерта пристигаме в Киото, старата чаровна столица и дом на императора от хилядолетие. Киото е запазил духа на времето със своите дворци, старинни храмове, градини, планини и квартала Гион, където сякаш се прокрадват сенките на обаятелни гейши и безстрашни самураи…
Нощувка в елегантен хотел, великолепно разположен в центъра на града с модерни, в японски стил стаи и на пешеходно разстояние от императорския дворец, замъка Ниджо и пазара Нишики.

ДЕН 4 – 25 Ноември 2024 – КИОТО –АРАШИЯМА – КИОТО /закуска, обяд /
Закуска. Денят ни ще започне с разходка из емблематичния за Киото Фушими инари, един от най-значимите светилища, посветени на Инари, шинтоисткия бог на ориза. Смята се, че лисиците са пратеници на Инари и затова ще видим много статуи на лисици в пределите на храма. По пътя ще преминем през множество червени тори. Казват, че който е преминал през тях, е пречистен. Следва Арашияма или по-известна като бамбуковата гора. Преди да влезем в гората пред нас се открива невероятен пейзаж на бързо течащата река Кацура и моста Тогецуго, където са заснети множество игрални филми. Има нещо магично в процеждащата се светлина между бамбуковите дървета на гората, а навлизайки все по-навътре тишината става осезаема. Денят ни завършва с великолепния дзен храм Тенрюджи, който ще ни възхити с красивата си, обагрена в червено градина.
Връщаме се обратно в Киото. Нощувка.

ДЕН 5 – 26 ноември 2024 КИОТО /закуска, обяд /
Закуска.
Всеки един момент е неповторим…След закуска започваме деня бавно и нежно, докосвайки се до една много важна за културата на Япония церемония, която събира в едно тишина, уважение и символично пречистване. Докато някои японци днес провеждат чаени церемонии просто като хоби, повечето хора го смятат за форма на традиционно изкуство и го наричат ​​изкуството на чая. Ще имаме възможност да се почувстваме като истински гейши или самураи, обличайки се в традиционно японско кимоно. Ще имаме време да си направим снимки или който се чувства добре и предпочете, да прекара остатъка от деня с кимоното. Ще се разходим из Гион, старинния и автентичен квартал, с тесни малки улички и тайнствена атмосфера, където векове наред поклонници и търговци са отсядали в страноприемници и с малки автентични ресторантчета. Обяд, след което се отправяме към Храма Киомидзу или храма на Чистата вода, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. От височината, на която е разположен, се открива великолепна панорама към Киото. Следва едно последно посещение за деня – Златния павилион. Топлите светлини на отминаващия ден, отразени в златната обшивка на храма, ще останат в сърцата ни още дълго време. Нощувка.

ДЕН 6 - 27 ноември 2024 КИОТО – ФУКУИ /закуска, обяд, вечеря /
Днес след закуска се отправяме към автентичното японско селце Мияма. Районът Мияма е добре известен в Япония с традиционната си селска атмосфера, с много малки селца, сгушени между стръмни гористи планини. Темпът на живот е бавен в тази топла и приятелска селска обстановка, пълна противоположност на забързаните, пренаселени градски пейзажи на Япония. След приятния престой в този музей на открито посещаваме и един от най-значимите будистки храмове в района, Мантокуджи. Денят ни продължава с приятна разходка с въжена линия, която ще ни даде възможност да се любуваме на великолепния пейзаж, който се открива пред нас. След кратка почивка и чаша вкусно кафе продължаваме към Фукуи.
Смята се, че Фукуи е най-щастливата префектура в Япония. Някои казват, че това се дължи на удивително красивата природа. Други смятатт, че идва от дълбоките корени на дзен будизма и неговото влияние върху местната култура. Фукуи е мястото, където да се насладим на природата или да погледнем дълбоко в себе си.
Отсядаме в страноприемница на манастир, където ще слушаме ехото на гонг и ще имаме едно наистина дзен изживяване. Нощувка.


ДЕН 7 - 28 НОЕМВРИ 2024 ФУКУИ - КАНАЗАВА / закуска, обяд /

Денят ни започва много рано с възможност да присъстваме на утринна служба в древения манастир, уникална възможност да се потопим в магията и мистиката на една различна култура. След закуска отпътуваме за Каназава, съхранен в автентичния си вид и все още пазещ атмосферата на самурайската ера. Ще го познаете с кирпичените стени, тесните улички и охраняваните порти на самурайските имения. Ще влезем в автентичната самурайски замък и ще се докоснем до тайните на бушидо. Ще си дадем и достатъчно време за градините Kenrokuen, едни от най-красивите в Япония.


Турът ни продължава с пешеходна разходка и свободно време в Хигашичая – квартала на гейшите и на ексклузивните чайни, чиито гости се радвали на компанията на талантливите гейши, обучени да пеят и танцуват. Днес в Хигашичая са останали само две чайни, а останалите сгради са частни домове, кафенета и магазини, предлагащи различни изделия, покрити с тънки златни листи.
Нощувка.

ДЕН 8 – 29 НОЕМВРИ 2024 / закуска/

Днес след закуска се сбогуваме с Каназава. Предстои ни пътуване с влака стрела. Нашето пътешествие продължава към Токио, където ще посетим някои от забележителностите на космополитния град. Oбиколка с посещение на портата Каминари, шопинг улицата Накамисе, която осигурявала на поклонниците традиционни закуски и сувенири векове наред и храма Асакуса. На път за хотела, където ще отседнем, ще спрем за кратко до новата Токийска кула Sky Tree, извисяваща се величествено над околните сгради за снимка.
Настаняваме се в елегантния Asakusa view hotel, централно разположен, с множество ресторанти и барове в непосредствена близост. Свободно време са самостоятелна разходка и любуване на един различен пейзаж – неоновите светлини на Шинджуку.


ДЕН 9 – 30 НОЕМВРИ 2024 - ТОКИО / закуска /

Свободен ден за самостоятелни разходки в Токио.

ДЕН 10 – 1 ДЕКЕМВРИ 2024 ТОКИО – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ /закуска, кетъринг по време на полета /

Закуска и трансфер към летище. Полет към София


Цената включва:

Самолетен билет София – Осака; Токио – София с Турските авиолинии с вкл. 40кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
Пътуване с влака Шинкансен Каназава - Токио;
Всички трансфери, описани в програмата с автобус;
3 нощувки със закуски в хотел 4* Hilton Garden Inn Kyoto Shijo Karasuma или подобен;
1 нощувка със закуска в хотел 4* Hilton Garden Inn Kyoto Shijo Karasuma или подобен;
2 нощувки със закуски в хотел 4* Asakusa View Hotel или подобен;
1 нощувка със закуска в HAKUJUKAN (Temple stay)
1 нощувка със закуска в 4* Kanazawa Tokyu Hotel;

Целодневна екскурзия в Киото с включен обяд;
Целодневна екскурзия до Нара и Арашияма с включен обяд;
Целодневна екскурзия в Каназава с включен обяд;
Чаена церемония и целодневен наем на кимоно;
Целодневен тур в района на Фукуи;
Целодневен тур в Токио с посещение на градините на императорския дворец;
Вечерна разходка на Токио – Шибуя, Омотесандо и Акихабара
Таро практики и медитации
Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
Водач на групата на български език;

Цената не включва:

Неописаните в програмата обяди и вечери, напитки;
При желание за ползване на кимоното целодневно – такса за връщането му – 2000 йени, платими в хотела;
Разходи от личен характер;

*ВНИМАНИЕ! Програмата може да претърпи промени в резултат на промяна на полетното разписание, официални празници, неблагоприятни метеорологични условия и други непредвидени ситуации по време на екскурзията
*Поради глобалното изменение на климата, периодът на есенното багрене може да варира в широк диапазон, за което туроператорът не носи отговорност.


Искам с вас!
Цена - 7650лв.
Доплащане за единично настаняване - 1300лв.

Обади се на тел. 0887674433 или ни пишете info@ravel.bg

29 януари - 10 февруари 2024

Условие за пътуване

  • Валиден паспорт мин 6 месеца от датата отпътуване
  • Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2500лв.
  • Доплащане - 60 дни преди началото на пътуването
  • Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 60 дни преди началото на пътешествието
  • Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуването

Бамбуковата гора

Старата столица Нара
храма Фушими Инари
Златния павилион
Каназава
Гион

японската култура и ритуали

уникална архитектура

великолепни градини

мистична природа
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Япония:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
22 ноември - 1 декември 2024
Ела с нас!
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
22 ноември - 1 декември 2024
Резервирай!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!