Ден 1
Четене: 5 минути

Цел: Запознаване с техниката на движение каошики

Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

Добре дошли в краткия курс на Вътрешен Баланс: Каошики за 7 дни !

Благодарим Ви, че решихте да участвате в това предизвикателство и да усъвършенствате себе си.

Каошики е популярен йога танц, който прави сутрините ни весели и радостни. Тази проста практика дава не само положителен заряд по време на изпълнението, но също така има благоприятен ефект върху цялото тяло.

Мнозина казват, че още след първия танц усещат прилив на сила и добро настроение. Точно от това се нуждаем сутрин, защото до голяма степен това е времето, което определя как ще премине целия ни ден.

Ежедневното практикуване на каошики носи своите положителни резултати, влияещи върху цялостното физическо, емоционално и психическо състояние.
Тренирайте редовно, ако искате да извлечете максимума от този танц! Танцът може да Ви се стори труден в началото, но помнете: полезните и смислени неща не се постигат лесно.

На следващия ден може да почувствате неприятни усещания от болки в мускулите.
Това просто означава, че сте активирали мускулите, които не използвате в ежедневието си, но след няколко дни болката ще изчезне и ще почувствате тялото си укрепено и заредено с енергия. Просто трябва да си дадете време да свикнете с танца и да подобрите уменията си като практикувате редовно.

Танцът е последователност от осемнадесет движения, изпълнени в ритъма на пеенето на мантрата „Баба Нам Кевалам". Последователността се повтаря циклично. Каошики със сигурност е добро упражнение за координация, така че е по-добре да го изучавате стъпка по стъпка, като обръщате достатъчно внимание на всяка група движения по отделно и едва след това да ги свържете бавно и внимателно:
Време е да започнем с практиката!

Ние ви предлагаме да повтаряте движенията след инструктора на първо видеото, за да разберете техниката. Може да включите видеото и едновременно да пробвате да танцувате каошики, така със сигурност ще научите движенията по-бързо и ще почувствате ползата от танца.

Нормално е, ако не можете да повторите правилно движенията, след известно време тялото ви ще започне да изпълнява правилно движенията. Много йоги не са могли да танцуват каошики от първия път, но повярвайте , с изграждането на навика да се упражнявате, тялото ви в един момент ще се научи. Човек просто трябва да тренира редовно и скоро той / тя ще може да танцува лесно.

Можете да се учите на този танц по всяко удобно за вас време на деня. Отнема само 10 - 25 минути на ден, за да прочетете материала и да танцувате каошики у дома.
На Ваше разположение ще бъде Лина - инструктор по каошики, на която можете да задавате въпроси относно практиката. Можете да ни изпращате въпроси на лично съобщение или пък да ги обсъждате с всички участници в обучението, в общия ни чат в Telegram. За да се присъедините към чата на Каошики, моля, последвайте този линк
Винаги сте добре дошли свободно да споделяте този материал на вашата страница във Фейсбук с копчето по-надолу. Така ще можете да помогнете с информация поне на един човек, както и на нашия проект да се развива и достигне до повече хора.
Задачи за днес
1
Разгледайте видеото с техниката на каошики
Изучете информацията в текста и видеото, което отнема само 5 минути. Това ще ви помогне да започнете правилно практиката си.
2
Изпълнявайте танцовата практика
Опитайте каошики днес, дори ако никога не сте го правили досега. Направете го пред огледалото, ако е възможно. Продължителността на практиката зависи само от вас, Вие избирате. Танцувайте внимателно, съсредоточете се върху чувствата и телесните си усещания. Ще научим много повече за него, но без танци, това са само думи.
3
Присъединете се към общия чат
Само щракнете върху този линк
Анкета

Ако все още не сте попълнили анкетата, моля направете го, за да разберем от какво имате нужда и да подобрим нашият курс

Оценете този материал
Нищо полезно
Не е лесно да разбирам и да прилагам
Доста полезно
Гениално!Много ви благодаря