Ден 4
Четене: 12 минути

Музика, загряване, отпускане

Музика
Всъщност, за добрата практика каошики, музиката не е най-важният елемент. Ако вие и вашето тяло имате желание да танцувате може да го направите без музика, следвайки ваше собствено темпо или да ползвате музика.

Разбира се,че опцията без музика не е най-добрата. Практикуването с музика в повечето случаи е по-приятно и евентуално по-ефективно. Но ако нямате възможност да включите видео от каошики, но наистина искате да танцувате и да поддържате постоянство може да направите следното:

Броите на глас - така че да можете да поддържате ритъма. Още по-добре, ако си пеете матрата "Баба Нам Кевалам"
Загряване
Преди всяка интензивна тренировка е необходимо да направите загряване, което да подготви адекватно тялото ви за физическа активност и да предотврати нараняванията.
Препоръчваме да направите загряване преди танца каошики в следните случаи:

  • Ниска физическа активност

Ако освен каошики не се занимавате с йога, аеробика, джогинг или други занимания, не забравяйте да подготвите тялото си за йога танц.

  • Телесна нужда

Ако усетите, че тялото не е готово да започне лесно да прави каошики (може да е някакъв блокаж в тялото или просто мързел), загрявката ще ви помогне да се настроите за практиката както физически, така и психически.

  • Танц с висока интензивност

Ако танцувате каошики в продължение на 15 минути или повече или тренирате с бързо темпо, се препоръчва да се затоплите, за да избегнете дискомфорт в тялото.

Можете леко да разтегнете тялото с произволни движения, като обърнете специално внимание на раменете и долната част на гърба (най-често болката се появява там). И можете да изпълнявате универсална загрявка: тя е еднакво подходяща за подготовка на тялото за изпълнение на асани и танца на каошики йога.
Практика Шавасана 15 минути
След каошики можете да вземете душ и след това да се отпуснете в шавасана или, ако не сте се изпотили,директно да релаксирате. Продължителността на почивката след каошики зависи от интензивността на танца и степента на вашата умора. Слушайте сигналите на тялото си, това е основното нещо върху което трябва да се съсредоточите.
Винаги сте добре дошли свободно да споделяте този материал на вашата страница във Фейсбук с копчето по-долу Така можете да помогнете поне на един човек, както и на нашия проект- да се развива и да достигне до повече хора.
Задачи за днес
1
Определете дали имате нужда от загряване
За да разберете това, опитайте се да разтегнете тялото си (докато не опитате, е доста трудно да решите) и след това изпълнете танца.
2
Пусни каошики
Танцувайте планираното време с осъзнаване на всяко движение и идея, като си отброявате сами или заедно с инструктора, по един от видео-записите:

https://youtu.be/yAXSK2Kkvm4

https://youtu.be/G3AbzUeAKg8

Или танцувайте с мен в бавно темпо

https://youtu.be/fti-yL8Kdow

3
Изпълнете шавасана след днешната практика на танца
Можете да използвате видео
4
Имате ли въпроси? Напишете ни в общия чат
Само щракнете върху този линк
Оценете този материал
Нищо полезно
Не е лесно да разбирам и да прилагам
Доста полезно
Гениално!Много ви благодаря