Ден 5
Четене: 10 минути

Да танцуваме правилно

Днес ще говорим повече за грешките по време на практикуването на каошики. Правилното изпълнение на движенията и спазването на процедурите за безопасност (и танцовите техники) са най-важният аспект на практиката. Често хората практикуват от доста време, но дори не знаят, че правят грешки.

Разгледайте краткия текст, който сме подготвили за вас. От него ще научите и за всички често срещани грешки в танца и ще можете да ги предотвратите.

1. Отклонение и наклон +

По време на танца тялото изпълнява накланяне и огъване, това са компенсационни действия, следователно след накланяне надолу трябва да се наведете назад, а след накланянето надясно, наклонете наляво, за да стабилизирате състоянието на тялото.

Ако по време на наклоняването усетите напрежение и разтягане на мускулите на гърба или краката, това показва, че активно участват в осигуряването на този наклон. В този случай е още по-важно да се извърши добро накланяне назад. Не бъдете крайни и не правете резки движения. Това може да доведе до замайване. Въпреки ритъма, танцът каошики не предполага резки промени в позициите, които биха предизвикали отрицателна реакция в тялото. Слушайте тялото си и изпълнявайте танца на нивото на вашите възможности.

2.Крака

Каошики винаги трябва да се танцува с леко присвити крака. Това ще помогне да се избегнат наранявания, докато движението в танц с прави крака може да повлияе негативно на тяхното състояние (особено ако има проблеми със ставите). Свийте коленете си, за да спазите мерките за безопасност. Освен това, така танцуването е много по-лесно!

3.Паралелни или кръстосани пръсти на ръцете

Мнозина, сякаш по навик, слагат дланите една до друга кръстосвайки пръсти. Може да е по-удобно да държите ръцете си прави заедно, но правилното изпълнение на танца предполага, че дланите ви ще бъдат събрани успоредно една на друга. Когато кръстосвате пръсти, вие леко (макар и доста малко) променяте работата на мускулите, т.е. танцът става асиметричен, а ние, напротив, се опитваме да го направим възможно най-симетричен и балансиран.

4.Ръце

Ако краката по време на танца трябва да са леко сгънати, тогава ръцете, напротив, трябва да се държат прави, без да се свиват в лактите. По правило е много по-лесно да танцувате с огънати лакти и това е причината за тази често срещана грешка.

Ако ви е трудно да държите ръцете си прави, не забравяйте да направите леко загряване преди тренировката, особено за ръцете, и едва след това започнете да танцувате, като постепенно увеличавате времето за тренировка. Така вие се предпазвате, постепенно развивате мускулите и ставите и им помагате „да свикнат".

Разбира се, ако сега не можете да танцувате с изправени ръце, трябва да практикувате, както можете в момента, без да забравяте към коя техника трябва да се стремите.

5.Право или не

По време на движенията надясно или наляво, тялото не трябва да е наклонено напред или назад. Наклонът ви отстрани трябва да е равномерен, сякаш тялото е между две стени, които не ви позволяват да се спуснете напред или да се наклоните назад.

За да свикнете с десните наклони, можете да практикувате пред огледалото и да видите как се държи тялото ви, когато се навеждате надясно и наляво. Това ще ви позволи първо да коригирате позицията си, а след това да я запомните и да свикнете с усещанията, които имате по време на правилното изпълнение на наклони в страни.

6.Дълбоко накланяне в страни

При някои практикуващи този проблем не се проявява, но хората с добро разтягане често се навеждат твърде ниско. По-добре е да наклоните тялото не повече от 45 ° (наклони в страни). За да свикнете с тази ситуация, можете да започнете да овладявате танца от по-остри ъгли, като постепенно се задълбочавате и завършвате до около 45, но не повече.

7.Назад или близо

След като овладеят танца, мнозина започват да правят тази грешка, опростявайки и съкращавайки движението на стъпалото, правят нещо като допълнителни движения. Правилното изпълнение на каошики - трябва напълно да поставите стъпалото зад петата на другия крак.

НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА, АКО СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ТАНЦА!

Постоянство при практикуването, помните ли? Това е важно в йога, в развитието на добрите навици и, разбира се, на етапа на запознаване с всяка практика. Затова не забравяйте да танцувате йога танци всеки ден. Ако не можете да танцувате по планираното време днес, по-добре е да танцувате по-малко, отколкото да не танцувате изобщо.

Наблюдавайте състоянието на тялото и ума си преди и след това, почувствайте как танцът има положителен ефект върху вас, намерете предимства на практика, дори ако в началния етап ви представлява неудобство. Трудностите ни карат да бъдем по-силни и помагат да се развиваме, затова научете правилното изпълнение и намерете хармония!
Включете новото видео и нека танцуваме заедно!
Винаги сте добре дошли свободно да споделяте този материал на вашата страница във Фейсбук с копчето по-долу. Така можете да помогнете поне на един човек, както и на нашия проект- да се развива и да достигне до повече хора.
Задачи за днес
1
Танцувайте каошики
Танцувайте каошики планираното време, като си отброявате сами ритъма, или използвайте видео (кликнете върху фразата, подчертана в цвят).
2
Обърнете внимание на често срещаните грешки в танца
Ако имате съмнения по техниката си на изпълнение на танца,задайте въпросите си на инструктора, за да изпълнявате практиката правилно и без риск за себе си!
3
Имате ли въпроси? Пишете ни в общ чат
Само щракнете върху този линк
Оценете този материал
Нищо полезно
Не е лесно да разбирам и да прилагам
Доста полезно
Гениално!Много ви благодаря