Шри Ланка и Малдиви
ритрийт
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
12 - 20 януари
2025

9 дни/ 8 нощувки
5490лв.
Очакват ни 10 незабрави дни
 • Красива природа и вековни руини

 • гостоприемни хора и щастливи слонове
 • известен чай и ароматна храна
 • 4 нощувки на о. Фихалхохи, за да релаксираме и попием от тишината и красотата на природата
 • релаксиращи йога практики и медитации
 • Морски развлечения и плаж
Акценти на програмата
 • Oбекти от световното културно наследство на ЮНЕСКО
 • Национални паркове и градини

 • Свещени будистки и хиндуистки храмове

 • Чаени плантации и градините на подправките

 • Почивка в Малдиви на брега на океана

 • Вкусна местна храна, тропически плодове, морски дарове и риба

Толкова много в толкова малко…
Шри Ланка е впечатляваща, Малдиви са магнетични

Малко места имат толкова много обекти на световното наследство на ЮНЕСКО (осем), събрани на толкова малка площ. Над 2000-годишната култура на Шри Ланка може да бъде открита на древни места, където се намират легендарните храмове с множество красиви детайли. По време на нашите сафари обиколки из националните паркове на Шри Ланка ще наблюдаваме слонове, водни биволи, всякакъв вид птици и примати.

Разстоянията са кратки: можем да видим процъфтяващия метрополис Коломбо сутрин и да останем поразени от гледката на стотици слонове, събиращи се за водопой следобед. Ще почиваме на разкошен резорт на Малдиви с плаж като от картичка, ще медитираме в 2000-годишен храм, ще се разхождаме в тихи села и шумни пазари.


Планината…
Планините… Когато сме готови да избягаме от тропическия климат на крайбрежието и низините, се отправяме за нощувка на хълмовете. Зелените чаени плантации и залесените върхове примамват фотографи и туристи , за да седнем и да се взираме с удивление в пейзажа.

Океана…
Отправяме се към Малдиви за 4 дневен релакс във великолепен резорт, където ще се отпуснем с лека йога, заобиколени от уникалната красота на Индийския океан и природата

Къде ще отседнем?
За вашето пътуване сме подбрали изключителна селекция от хотели 4 *, за да подсигурим изживяването ни при пътуване и с уникален комфорт. В допълнение към удобните, модерни и чисти помещения за настаняване нашите хотели предлагат и други удоволствия - от изискана кухня до спа процедури и аюрведично лечение. Също така се стремим да ви осигурим и време за почивка, за да се отдадете на масаж или почивка.

Хотелът ни в Сигирия - 2 нощувки
Хотелът ни в Канди - 1 нощувка
Нашият резорт на Малдиви - 4 нощувки
Хотелът ни в Коломбо - 1 нощувка

А през свободното време....
По време на престоя ни на Малдиви ще имаме повече свободно време за почивка, плаж и шнорхелинг. На място се предлагат и морски екскурзии, свързани с гмуркане и подводен свят, от които ще можете да се възползвате по ваша преценка.
Гастрономия
Кухнята на Шри Ланка и Малдиви е оформена от много исторически, културни и други фактори. Контактът с чуждестранни търговци, които донасят нови хранителни продукти, културните влияния от съседните страни, както и местните традиции на етническите групи в странат, допринасят за формирането на кухнята на Шри Ланка. Можем да усетим влиянията от индийската (особено южноиндийската), индонезийската и холандската и други съседни кухни от Южна и Югоизточна Азия. Някои от основните продукти на кухнята на Шри Ланка са ориз, кокос и подправки. Последните се използват поради историята на страната като производител на подправки и търговски пункт в продължение на няколко века

Шопинг
Шри Ланка предлага широка гама от артикули за пазаруване, като най-известните са скъпоценни камъни, батик, чай и занаяти. Най-популярните артикули сред туристите са ръчно изработени тъкани, кожени изделия, репродукции на антики, бижута и керамика.

С кого ще пътувам ?
Нора Пенева
Казвам се Нора Пенева, по образование съм философ, по професия учител. Преминах през много професии и лични трансформации в живота си. В момента преподавам уроци по йога и медитация, но моята мисия и интереси надхвърлят конвенционалната мъдрост. Считам работата си през годините с много светли души в областта на духовното израстване и трансформация за едно от големите си лични постижения. Като личен успех отчитам огромната подкрепа и интерес към моите езотерични изследвания в областта на мистичните азбуки като глаголицата. През 2023 г. излезе книгата ми "БУКИ", а през 2024 г. на световния пазар ще бъдат пуснати картите Oracle "The Sacred Glagolitic Runes". Също през 2024 г. се очаква да бъде пуснато първото в света приложение за йога, което използва AI и AR – www.yogallama.com, където аз съм създателят на съдържание за йога. С Венета Евтимова имаме онлайн платформа за трансформиращи семинари, курсове и пътувания: www.happinessmagnet.online, през годините сме имали възможността да проведем множество ритрийти и трансформиращи пътувания в различни части на света: Бали, Малдиви, Тайланд, Камбоджа, Виетнам, Египет, Сингапур.
Моята мисия е да вдъхновявам и помагам на жените да открият своята божествена мисия.
Йога практики
Погрижили сме всички места на настаняване да предлагат отлични условия за йога практики. Практиките ще бъдат леки и освежаващи, съобразени с нивото на групата.
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

12-21 януари 2025

Пълната програма


ДЕН 1 СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - КОЛОМБО - 12 януари 2025 / кетъринг по време на полета

Събираме се на летище София и полет с Турските авиолинии в 10 часа сутринта.

ДЕН 2 КОЛОМБИ - СИГИРИЯ – 13 януари 2025 / закуска, вечеря /

Акценти от деня:
- Сити тур в Негомбо
- Сафари в Национален парк Минерия, ендо от най-добрите места в страната, където да наблюдаваш слонове в тяхната естествена среда

Пристигаме в Коломбо в 6 часа сутринта. Ще бъдем топло посрещнати от нашите домакини, които ще ни поведат към Негомбо. По пътя ще спрем за закуска, след което продължаваме към Сигирия, където се настаняваме във великолепен хотел с панорамна гледка към Лъвската скала. След кратка почивка продължавааме към Национален парк Минерия / или Каудула в зависимост от движелието на слонските стада ще бъде решено на място. Тук ще имаме възможността да наблюдаваме слоновете в естествената им среда, в рамките на националния парк живеят около 200 слона.
В края на деня ни очаква една релаксираща йога практика в нашия хотел.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3 СИГИРИЯ – 14 януари 2025 / закуска, вечеря /

Акценти от деня:
- Една от най-красивите скални крепости - Сигирия, обект на ЮНЕСКО
- Опция за екскурзия по желание до старата столица Полонарува

След сутрешна йога сесия и закуска, потегляме към склнатата крепост Сигирия, един забележителен пример на древното инжинерство, но също тока и на изящното изкуство и артистизъм. Често срещана и като Лъвската скала, древната скална крепост е също така и обека на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издигаща се на 200 метрависочина, тази значима забележителност е запазила древните руини, датиращи от 5 век на кралския дворец на крал Кашияпа. С реновираните си фрески, забележителна напоителна система и масивните лъвски лапи, охраняващи входа на стълбището, Сигирия ще ни впечатли и очарова. Изкачвайки се на съмия връх на крепостта, ще останем без дъх от разкриващата се пред очите ни панорама.
Връщане в хотела за почивка.
След обяд по желание - екскурзия до старата столица Полонарува. Ще посетим останките от Кралския дворец, Лотусовата баня, езерото на Крал Паракрамабаху Велики, Храма на Шива, комплекса Гал Вихара, състоящ се от три прекрасни каменни статуи на Буда.

Привечер за цялата гупа - културно представление в Хабарана.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 – СИГИРИЯ - КАНДИ - 15 януари 2025 /закуска, вечеря /

Акценти от деня:
- Посещение на Златния храмна Дамбула
- Посещение на храма на Златния зъб на Лорд Буда
- Посещение на градина за подправки Матале

След закуска и чек аут потегляме към Канди. По пътя ще спрем, за да посетим впечтляващия храм - пещера в Дамбула, повече известен като Златния храм. Основан е през 1 век от крал Валагамба. Обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в него са съхранени множество скулптури и рисунки от различни периоди като на Лорд Буда и негови ученици, така и на хинду божества. Следва посещение на градината за подправки Матале. Самият остров Шри Ланка е станал известен именно със своите подправки като те присъстват не само на трапезата, но и са били ползвани в медицината, аюрведа и с козметични цели. Тук ще на учим повече за подправки като канела, джинджифил, пипер, ванилия, кардамон и др. Ще имаме възможност също така да закупим за подарък или за нас самите.
След обяд се настаняваме в новия ни разкошен хотел в Канди с гледка към планината. Следва сити тур на град с посещение на великолепния храм, приютил безценна реликва - свещения зъб на Лорд Буда.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5 КАНДИ - КОЛОМБО – 16 януари 2025 / закуска, вечеря /

Акценти от деня:
- Посещение на приюта за слончета Пинавала
- Сити тур на Коломбо

След закуска и утринна йога сесия, отпътуваме за Коломбо. По пътя ще посетим приюта за слончета Пинавала, отворен през 1975г. и приютил 80 слончета. Тук слончетата получават подслон и медицински грижи до пълното им въстановяване. Тук ще имаме въможност да участваме в процеса на хранене на бебетата, както и да наблюдаваме къпането на по-големите в реката.
След обяд Сити тур на Коломбо. Коломбо се развива като столица по време на колониалната епоха. Благодарение на функциите си като главно пристанище, градът процъвтява. Най - общо е разделен на 3 района - на пристанището, бившата администратина зона и централната бизнес част. Ще посетим всяка една от тях като няма да пропуснем Площада на независимостта, Общината, Гале, стария колониален квартал с очарователните му сгради и Парламента.
Настаняваме се в хотела. Нощувка.


ДЕН 6 КОЛОМБО - МАЛЕ - ФИХАЛХОХИ – 17 януари 2025 / закуска, вечеря /

Ставаме рано сутринта за сутрешен полет към Малдиви. Пристигаме сутринта, трансфер към хотела и настаняване.
Вечерна йога сесия и нощувка.

ДЕН 7 ФИХАЛХОХИ - 18 януари 2025 / закуска, вечеря /

Днешният ден сме отделили изцяло за почивка, свободно време за плаж и йога практика.

ДЕН 8 ФИХАЛХОХИ - 19 януари 2025 / закуска, вечеря /

Свободно време за плаж, развлечения и йога практика.

ДЕН 9 ФИХАЛХОХИ - 20 януари 2025 / закуска, вечеря /

Днешният ден сме отделили изцяло за почивка, свободно време за плаж и йога практика.

ДЕН 10 МАЛЕ - СОФИЯ 21 януари 2025 / кетъринг по време на полета /

Ранен трансфер към летище и отпътуваме с полет на Турските авиолинии в 9.20ч. Пристигаме в София на същия ден.

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Коломбо; Мале - София с Турските авиолинии;
 • Самолетен билет Коломбо - Мале с Шри Ланка ерлайнс
 • Чекиран багаж до 30 кг + 7 кг ръчен и кетъринг по време на полетите;
 • Транспорт с лицензиран автобус по време на престоя ни в Шри Ланка;
 • Трансфери с моторна лодка по време на престоя ни на Малдиви
 • 4 нощувки със закуски и вечери в бутикови хотели 4* в Шри Ланка;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в резорт 4* на Малдиви;
 • Сити тур на Коломбо с вкл. входни такси;
 • Сити тур на Негомбо с вкл. входни такси;
 • Полудневна екскурзия до Сигирия с включени входни такси;
 • Сафари с джипове в национален парк Минерия с включени входни такси;
 • Посещение на храмовия комплекс в Дамбула с вкл. входни такси;
 • Посещения на Храма на златния зъб в Канди с вкл. входни такси;
 • Посещение на градина за подправки Матале;
 • Културно представление в Хабарана;
 • Посещение на приют за слончета Пинавала;
 • Йога практики и медитации с Нора Пенева;
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г.
Цената не включва:
 • Виза за Шри Ланка - 50 долара
 • Доплащане за настаняване в единична стая: 1800 лева;
 • Екскурзия по желание в старата столица Полонарува - 80лв. заявява се и се заплаща при записване
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса;
 • Лични разходи;
 • Бакшиш за местните екскурзоводи - 30 долара за целия престой


Цена 5490лв.
Доплащане за единично настаняване 1800лв.

За повече информация ни се обадете
тел. 0887674433
Условия за резервация
 • Записването става със сключване на договор за организирано пътуване и заплащане на депозит 2000лв.
 • Доплащане на пътуването - до 60 дни преди отпътуване
 • Право на отказ без глоба - до 60 дни преди отпътуване
 • За анулации от 60 до 45 дни преди отпътуване - глоба в разме на внесения депозит
 • След 45 ден преди отпътуване - 100% глоба
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Наши минали пътешествия
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Шри Ланка и Малдиви:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
често задавани въпроси:
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!