Сезам, отвори се!
Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам

16 ноември - 1 декември 2023
6380лв.
Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

Сезам, отвори се!

Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам

15 дни/ 13 нощувки

16 ноември - 1 декември 2023

Цена ранно записване - 6380лв.

*

Докосни се до съкровищата и културата на народите на Сиам!


Ела с нас, за да се гмурнем заедно в това приключение, което ще ни поведе към:


- Загадъчни древни храмове;

- Спиращи дъха гледки в джунглата;

- Свещената планина на древните кхмери Кулен, където ще получим благословията на будистки монах;

- Невероятният Ангкор Ват;

- Луанг Прабанг и водопадите Куанг Си;

- Колониалната атмосфера на Френски Индокитай;

- Река Меконг - в делата и средното и течение;

- Богата на аромати и подправки камбоджанска, тайска и виетнамска кухня;

- Традиционен кхмерски масаж;

- Йога практики и медитации за нежно разтягане и приток на ендорфини и щастие;

- Божествени изгреви, залези и бурни емоции;

две нощувки в банкок

три нощувки в луанг прабанг, лаос

три нощувки в Сием реп, камбоджа

ЧЕТИРИ нощувки на Муи Не

Време за релакс

две нощувки в Сайгон

16 ноември - 1 декември 2023

Пълната програма

ДЕН 1 СОФИЯ - ИСТАНБУЛ – 16 НОЕМВРИ 2023
Среща на летище София и полет към Бангкок с Турските авиолинии в 16 часа през Истанбул.

ДЕН 2 ИСТАНБУЛ – БАНКОК 17 НОЕМВРИ 2023
Пристигане на летището в Банкок Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка. Привечер нашите любезни домакини ще ни разходят из нощен Банкок.

ДЕН 3 БАНКОК – 18 НОЕМВРИ 2023
Закуска. Полудневен тур - ще видим Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд - най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други и Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – Изумруденият Буда, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на лежащия Буда (Ват По)– най-древният храм с изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозете са украсени със 108 огромни седефени миди. Четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управлявали след 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Свободно време за почивка и самостоятелни разходки. Нощувка.

ДЕН 4 БАНКОК – ЛУАНГ ПРАБАНГ 19 НОЕМВРИ 2023
Закуска и свободно време. Трансфер до летището и полет до Луанг Прабанг, Лаос.
Настаняваме се в красива вила в колониален стил в стария град, много комуникативно място, на минути пеша от крайбрежието на р. Меконг, нощния пазар, до много ресторанти и кафенета. Сгушен сред гъстите планински гори и разположен при сливането на реките Меконг и Нам Кан, Луанг Прабанг излъчва спокойствие и уникална атмосфера. Европейското влияние, видно в запазената френската архитектура и уличното планиране, се смесва с множеството будистки храмове, което допринася града да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО през 1995г. за най-добре запазен град в Югоизточна Азия. След кратка почивка ще се разходим и ще го разгледаме пеша.
Пешеходната обиколка започва с посещение на Музея на кралския дворец, в който са изложени редица интересни артефакти от историята на страната. Ще се разходим по спокойните малки улички до храма Ват Ксиентонг, един от най-забележителните в цял Лаос. По пътя до там ще спрем на храма Ват Чомкхонг, известен със своите декоративни дърворезби, таваните и стените са осеяни с картини от ежедневния живот.
Тази част на града е смесица от красиви стари френски колониални сгради и традиционни стари лаоски къщи. Ще минем покрай Училището за изящни изкуства, където ще разгледате изложбата с ценни изделия. Посещение на храма Ват Визон, който поради формата си е известен като „Динената ступа”. Посещение на чудесния Център за изкуства и етнология, който ще Ви даде по-задълбочена представа за етническото многообразие и култура на Лаос. Късно след обяд ще изкачите възвишението Пуси, откъдето се разкрива прекрасна гледка по залез с панорама към целия Луанг Прабанг и река Меконг. След което ще се спуснем към нощния пазар, където можете да откриете голямо разнообразие от местни текстилни и занаятчииски изделия. Нощувка в Луанг Прабанг.

ДЕН 5 : ЛУАНГ ПРАБАНГ - 20 НОЕМВРИ 2023
По изгрев слънце, по желание, можете да наблюдавате и да бъдете част от процесията Бат Так, при която монаси преминаващи през града, събират милостиня. Това е философията на будизма – монасите нямат право да работят и получават своята храна като дар от местното население. Монасите преминават точно под прозорците на хотела ни, така че всеки, който желае може свободно да вземе участие и да подаде милостиня.
След закуска – круиз по река Меконг, който ще Ви даде панорамен поглед към спокойните околности. Първата ни спирка ще бъде селището Бан Ксангаи, където се произвежда местният специалитет – оризово вино. Следва отпътуване за известните пещери Пак Оу, които подслоняват над 4000 Буда статуи и изображения събирани от местното население в продължение на стотици години. Мястото е свещено за вярващите и лаосци продължават тази традиция и до днес. Гледката към варовиковите скали с накацали фигури и статуи на Буда е уникална – там, където се сливат двете реки – Меконг и Оу. Ще изпратим последните слънчеви лъчи от това великолепно духовно място в Лаос.
След обяд отпътуване за водопадите Куанг Си (на 30км от Луанг Прабанг) – еднo от задължителните места, които човек трябва да види тук. Преминаването през гъстата бамбукоба гора по лакътушещия път и дървени мостове е преживяване само по себе си. Красотата на водопада е невероятна – водите преминават през плитко езеро, впускат се в каскади, най-високата от които е 60 метра, и се вливат в тюркоазено езеро! Специфичният млечнозелен цвят на водата се дължи на варовиковата скала, през която тя преминава. Възможност да се потопите в хладките води на естествения воден басейн. Тук ще видим и резерват – убежище на азиатската мечка.
Връщане в Луанг Прабанг и нощувка.

ДЕН 6 : ЛУАНГ ПРАБАНГ 21 НОЕМВРИ 2023

Свободен ден за самостоятелни разходки, пазар и разходки край реката.
Ден за практики
ДЕН 7 : ЛУАНГ ПРАБАНГ – СИЕМ РЕП– 22 НОЕМВРИ 2023
Закуска. Трансфер до летището и късен полет за Сием Реп. Настаняваме се във великолепния Lotus Blanc, хотел 5*
След обяд се отправяме към древния град Ангор Том, който заема площ от почти 10 кв. Км. Ще влезем в града през Южната порта, преминавайки по мост със статуи на демони и ангели, които държат гигантската змия Нага. Ще посетим храма Байон и ще продължим към терасата на слоновете и терасата на прокажения крал. Връщане в Сием Реап и посещение на Стария пазар, както и на различни работилници с местни производства. Свободно време.

ДЕН 8: СИЕМ РЕП– АНГОР ВАТ – 23 НОЕМВРИ 2023
Практика
Днес, след закуска посещаваме Ангор Ват с тук - тук. Разходката с моторизирана рикша до храмовия комплакс сама по себе си е изживяване.
Със специалното си разположение спрямо слънцето и луната, Ангкор Ват с неговите кули, галерии и ров е най-големият религиозен паметник в света. Все още действащ, с ярки скулптури и барелефи на митологични битки, той е идеален за разглеждане на утринната светлина. Построен по времето на крал Суриаварман II през 12 век, той символизира планината Меру, дома на боговете. Стените са покрити с каменни релефи със сцени от хиндуизма и войните, които кралят водил през управлението си, както и над 2000 образа на танцьори, наречени Апсара. Смята се, че над 30 години интензивен труд са били необходими за изграждането на храма.
Следва посещение известният от филма с Лара Крофт храм Та Пром, погълнат частично от джунглата. Усещането, когато влезете в храма е все едно се намирате в изгубен град в гората.
Връщане в хотела. Свободно време за релакс, масаж и свободно разглеждане на нощния пазар. Вечерта по желание посещение на НПО Фар, която дава шанс на деца в неравностойно положение с артистични заложби за достъп и обучение, включващи драма, музика, рисуване и цирково изкуство. Посещение на традиционно камбоджанско цирково шоу към програмата. Нощувка.

ДЕН 9: СИЕМ РЕП– ПНОМ КУЛЕН – БАНТАЛЕЙ СРЕЙ – 24 НОЕМВРИ 2023
Практика
Тази сутрин, след закуска нашите гидове ще ни поведат към свещената планина за кхмерите - Кулен(на 50 км. От Сием Реп). Според легендата, тук, на платото Kulen, Шива дава свещен знак за властта на първия крал на Ангкорската Империя и божествения Буда е направил последната си крачка в нирвана. Изкачването в планината започва с разходка по протежението на планинската река "thousands Lingas", дъното на която е украсена с каменни резби. След това ще се изкачим до върха на скалната планина, ще посетим действащ будистки манастир от 16-ти век, а в скалата е издълбан 8-метров силует на спящ Буда. Също така ще вземем участие в култа на къпане в подножието на манастира. Енергията на водата, преминаваща през животворните мъжки и женски елементи, пречиства и тонизира. Ще продължим пътуването, за да видим пещери, в които са живели през целият си живот индийски отшелници, и ще посетим "магическият" камък, където можете да получите отговори на много въпроси.
По средата на екскурзията в голямата жега ни очаква подарък – плуване в прохладните води на водопада. По пътя ни водачът ще прави паузи за дегустация на екзотични розови банани, палмова захар, ароматно Камбоджанско кафе и сладък ананас. Следва посещение на великолепния храм Бантеай Срей. Тази религиозна сграда е един скъпоценен камък в архитектурата на Кхмерите. В съвременния свят е известен още като "Цитадела на жените", миниатюрен шедьовър построен от розов пясъчник подобен на този, от който е построен древния град Петра в Йордания. Нощувка в Сием Реп.

ДЕН 10:СИЕМ РЕП – САЙГОН – МУИ НЕ – 25 НОЕМВРИ 2023
След закуска трансфер до летището. Полет до Сайгон. Пристигане, трансфер до Муи Не / около 200км./ и настаняване. Муи Не е едно от най-добрите места за почивка край морето във Виетнам, едно от популярните места за кайт. Релакс, време за нас, което ще ни донесе истинска наслада.
Практика

ДЕН 11: МУИ НЕ – 26 НОЕМВРИ 2023
Свободен ден за плаж и почивка.
Ден за практика
ДЕН 12 МУИ НЕ – 27 НОЕМВРИ 2023
Свободен ден за плаж и почивка.
Ден за практика
ДЕН 13 МУИ НЕ – 28 НОЕМВРИ 2023
Свободен ден за плаж и почивка.
Ден за практика
ДЕН 14 МУИ НЕ – САЙГОН – 29 НОЕМВРИ 2023
Сутрешна практика. Закуска в хотела. Свободно време и късен трансфер за полет към Хошимин. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 15: САЙГОН - МАЙ ТО - САЙГОН (Закуска, обяд) – 30 НОЕМВРИ 2023
След закуска – ново приключение – по делтата на Меконг. Тръгваме от Сайгон към МАЙ ТО, в сърцето на делтата на Меконг. Пристигаме, качваме се на лодка, която пътува по красиви зигзагообразни канали на река Меконг. Красиви мангрови горички, неповторима екзотика докато пресичаме водните канали ще наблюдаваме ежедневието на хората, живеещи край делтата – работилница за обработка на кокос и направа на кокосови бонбони – 100% натурални, както и работилница за изработка на кокосови постелки. Обяд в ресторант край реката. След кратка почивка и преход с тук -тук напускаме Май То, за да се върнем в Сайгон. По пътя спираме да посетим пагодата Вин Транг, една от най-големите пагоди в региона. Красивата структура включва смесица от китайски, виетнамски и Ангкор (камбоджански) архитектурни стилове. Вечерен полет за София през Доха

ДЕН 16: ДОХА – СОФИЯ
Пристигане на следващия ден.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Самолетен билет София – Банкок; Сайгон – София с 25 кг. вкл. багаж
Самолетен билет Банкок – Луанг Прабанг - с 23 кг. вкл. багаж
Самолетен билет Луанг Прабанг – Сием Реп - с 23 кг. вкл. багаж
Самолетен билет Сием Реп – Сайгон – с 23 кг. вкл. багаж
2 нощувки със закуски в Арте Хотел 4* Банкок
3 нощувки със закуски в бутиков хотел 3* в Луанг Прабанг
3 нощувки със закуски в Хотел Лотус Бланк 5 * в Сием Реп
• 4 нощуки със закуски в хотел 4* на Муи Не
• 1нощувка със закуски в Хотел 4* в Сайгон
Всички трансфери по програмата с климатизиран бус
Полудневен тур Нощен Банкок
Целодневна екскурзия в Банкок
Полудневна екскурзия в Луанг Прабанг
Целодневна екскурзия в Луанг Прабанг
Целодневна екскурзия Ангкор Том - Та Пром и Байон
Целодневна екскурзия Ангкор Ват
Целодневна екскурзия – Пном Кулен и Батеай Срей
Целодневна екскурзия в Май То – делтата на р. Меконг
Пакет йога практики;
Входни билети за всички обекти
Водач на групата на български език в дестинацията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Виза за Тайланд, издава се при пристигане – 2200 бата, около 100 лв
Виза за Луанг Прабанг
Виза за Камбоджа, издава се пристигане, 35 долара
Виза за Виетнам
Лични разходи, обяди, вечери

* Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия
Цена ранно записване до 15 юли 6380лв.
След 15 юли 6580лв.
Доплащане за единично настаняване 1100лв.
Обади се на тел. 0887674433

16 ноември - 1 декември 2023

Условия на програмата

  • Записването става със сключване на договор и заплащане на капаро в размер на 2500лв.
  • Пълно плащане до 60 дни преди датата на отпътуване.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет след заплащане на следните суми:
При анулация до 60 дни преди датата на пътуване – без глоба;
При анулация между 59 ден и 35-я ден преди датата на пътуването – неустойка в размер на 2000 лв;
При анулация след 35-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуванет
Препоръчваме сключване на застраховака отказ от пътуването
Подари си това необикновено трансформиращо пътуване
16 ноември - 1 декември 2023
Ела с нас!

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
КОИ СМЕ НИЕ
Венета Евтимова

Водещ ще бъде Венета Евтимова - дългогодишен йога учител, сертифицирана от Yoga Alliance школа за йога учители, ръководена от д-р Санджай.

Преминала е и сертификационен курс, акредитиран от The Complementary Medical Association (The CMA) за тантра треньор.

Повече от 8 години, Вени се занимава основно с преподаване на йога, провеждане на семинари и организиране на йога обучения, както в България, така и по света.

Завършила е семестриално магистратура по физиология на човека в СУ.

В момента се обучава и в тригодишен курс в школа по остеопатия, под ръководството на д-р Роман Ерохов.

И още:

- Биопсихотерапия и ТЕО (телесно емоционално освобождаване) с д-р Роман Ерохов;

- Едногодишно обучение по интегративна физиология с един от водещите лекари в света в тази сфера - д-р Шарбел Аби Шахин;

- Психосоматика и боледуване с д-р Илиана Кирилова;

- Практическа ароматерапия с консултант на курса доц. д-р. к.м.н. Анна Драганова;

- Pranic Enery Healing, Institute for Inner Sciences;

- Рейки с Мастер Зора Петканчин

Убедена във възможностите на холистичния подход за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота, Вени се стреми да прилага знанията си на практика, за да помага за разкриването и възстановяването на неограничените вътрешни ресурси на всяка жена.

http://www.veneta.online/Нора Пенчева
Нора Пенчева се занимава с йога, духовни практики и медитация повече от 20 години. Завършва Магистратура по Философия в Софийски Университет и квалификационен курс за Йога преподавател към Национална Спортна Академия и Българска Федерация по Йога.
Преподава класическа йога, дихателни упражнения и медитация. Треньор е по мисловни карти и Таро. Води индивидуални и групови занимания по Таро. Пистел.
Има множество статии, видеа и материали в Интернет по темата за менталното, емоционалното и физическото здраве на човека.


ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Водопадите Кулен
Ангкор Ват
Храма Байон
КАК БЕШЕ НА МИНАЛИТЕ НИ РИТРЙТИ
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси: