Мароко - в нежната прегръдка на пустинята
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
10 - 17 ноември 2024

8 дни/ 7 нощувки
Ранно записване
3050лв.

Мечтаете ли да се разхождате из старинни градове, където пясъците на времето разказват приказки от стари времена?

Или да сте сред шумни пазари, пълни с подправки, аромати и цветове?

Или да се потопите в тишината на безкрайните плаващи дюни на Сахара и спиращи дъха природни пейзажи?

Търсите ли енигматично трансформиращо и вдъхновяващо пътешествие?

Хайде с нас към Мароко, в нежната прегръдка на пустинята!

Пътешествието ни към Мароко е много повече от туристическо преживяване. За нас това пътуване е среща - с красотата на пейзажите, с палитрата от миризми и вкусове, с пробясващата светлина рано сутрин и сенките на отминаващия ден, с плаващите пясъци на пустинята и с богатство на култура, вкоренена в миналото и толкова отворена към бъдещето. Но преди всичко това е срещата с огромното туптящо сърце на Мароко.

Ще посетим Маракеш
Маракеш е туптящото сърце на Мароко със своя прочут площад Джамал ел Фна, оживени улици и пазари и пословична гастрономия. Градът е заобиколен от величествените Атласки планини, даряващи спираща дъха гледка, наследник е на богато културно наследство и традиционна архитектура. Това място ни предоставя уникална възможност да се потопим в местната култура и да научим повече за мароканските обичаи и традиции.
Сахара в района на Мерзуга
Виждали ли сте звездите през нощта? Имам предвид наистина ли сте виждали звездите през нощта? Оставаме две нощи в пустинята Мерзуга за изключителна и магична гледка към нощното небе, лагерен огън, йога практики и медитации сред плаващите дюни на Сахара
Уарзазат и Аит Бен Ходу
Уарзазат е дом на традиционни берберски общности и дава уникална възможност за участниците да научат за техните обичаи, традиции и начин на живот, като добавят към цялостното културно изживяване.
Аит Бен Ходу е село известно с архитектурата си, която е типично берберска - един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в цяло Южно Мароко. Тук са заснети части от филми любими на милиони хора, като "Мумията", "Гладиатор", "Принцът на Персия" и др.
Ще преживеете уникално трансформиращо преживяване с

Венета Евтимова
фасилитатор на женски кръгове и йога учител
Последните 10 години от живота ми са посветени на изучаването на източната духовна философия и практика, лечебните растения, енергийното лечение, тантра за жени, тантра йога, женско холистично здраве, де-арморинг на тялото и ритуали за женска енергия.
Участвала съм в международни обучения и семинари, водени от световноизвестни лектори като д-р Химани Вашиста, Ананд Шараби, Др. Джо Витале, Ана Пилар Круз, Др. Роман Ерохов, Др. Шарбел Аби Шахин, Ма Ананда Сарита, Михаел Хаслингер, Сал Ракели и др.
Организирала съм ритрийти и семинари за жени в различни места по света, включително България, Бали – Индонезия, Тайланд, Камбоджа, Малдиви, Виетнам, Египет и Турция.
Притежавам сертификат за фасилитатор на женски кръгове, сертифициран учител по йога съм, съгласно стандартите на Yoga Alliance RYS 200, както и учител по Тантра йога съгласно стандартите на Yoga Alliance RYS 200. Освен това успешно завърших курс за сертификация, акредитиран от The Complementary Medical Association (The CMA) за тантра коучинг.
Относно универститетското ми образование, завършила съм семестриално магистратура физиология на човека в Софийския университет.
Обожавам да създавам пространства, където жените могат да се събират в обстановка на подкрепа и сигурност. Това може да бъде изключително трансформиращо и подхранващо, да създава дълбоки връзки, споделена мъдрост и чувство за общност. Без значение дали чрез семинари, ритрийти, женски кръгове или други събития, предоставянето на пространство за жените да учат, растат и празнуват женствеността си подпомага чувството за общност и пътешествието на самооткриването.
„Берберите смятат, че всеки един от тях, когато се роди, носи в сърцето си собствената си история, която е заключена, а негово задължение е, да я намери. Как ще стане това? Задачата му в живота е да я открие и да я намира във всичко това, което прави и вижда. Никой не може да ти помогне. Трябва да я намериш сам и това ще те промени.“
~ Тахир Шах
Таро кръг „Мароканска приказка“
С помощта на символиката на картите таро ще се докоснете до собствената си история, тази, за която берберите вярват, че всеки носи в сърцето си. Отключете вратата към своята лична приказка и позволете на пустинята, небето, огънят и древните символи на картите Таро да ви пренесат в един незабравим и магичен свят. Какво иска сърцето ни, за какво копнее душата ни, какво е нашето съкровище и къде се крие смисълът на живота ни.
Довери се на картите, интуицията и мъдростта на собствената ти душа. Твоята мароканска приказка те очаква.
Ориенталски танц с кафтани и практики за напълване с женска енергия
Това ще бъде една много женствена и вълшебна вечер за всяка жена. Ще се облечем в традиционни марокански кафтани, ще се гримираме и сложим блестящи бижута, за да се почувстваме като арабски принцеси. Ще се свържем с гласа на утробата си и ще танцуваме, за да се напълним с хармония, магнетизъм, женска енергия и страст за живот. Ще си припомним какво е да си истинска жена – отпусната, наслаждаваща се, свързана с тялото си, заземена и страстна.
Ще разкриваме тайните на женствеността и женската енергия
Женски кръг за развиване на Архетип Любовница
Развиването на архетипа на Любовницата ни позволява да събудим страстта си за живот, да премахнем страха и да прегърнем живота с отворено сърце. Този архетип ни помага да развием силна магнетична енергия, с която да привличаме това, което искаме в живота си. Архетип Любовница ни дава много творческа енергия, спонтанност и автентичност.
Много жени избират да изтласкат архетипа на Любовницата в своята сянка, поради негативни конотации и асоциации, поради стигмата в обществото, поради вярност и лоялност към семейството си или поради морални предразсъдъци. Но истината е, че този архетип е от първостепенно значение за всяка жена. Защото Любовницата захранва целия живот с енергия, страст, вдъхновение и магнетизъм. Тя ни дава най-пълноценна връзка с женствеността и без нея няма как да се напълним с женска енергия, да имаме силна харизма и да се наслаждаваме на живота.
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
А през свободното време....

Ще се разхождаме из пясъците на пустинята с АТВ

Ще посрещаме изгреви и залези

Ще се загубим из местни пазари, цветове и аромати

Ще се разходим из дюните на камила

Къде ще отседнем?
Настаняваме се в традиционни местни места, неречени Риад, за да се насладим на атмосферата на Мароко.

В пустинята отсядаме в комфорта на хотел, разположен непосредствена близост до пясъчните дюни
Ще се насладим на мароканска гастрономия и кулинарни изкушения
10 - 17 ноември 2024

програма

Ден 1 София-Истанбул – Маракеш - 10 ноември 2024
Събираме се на летище София, терминал 2 за полет с турските авиолинии в 15.55ч. Пристигане в Маракеш, трансфер и настаняване. Нощувка
Ден 2: Маракеш 11 ноември 2024
Акценти на деня
· Ще се разходим из градините на Маракеш – Менара и Лайла Хасна
· Ще посетим централната джамия Кутубия и двореца Палата Баия, резиденция в миналото на везира Ахмед бен Моуса
· Ще се изгубим сред цветната Медина и площада Джема Ел Фна
След закуска поемаме към опознавателна обиколка на красивия Маракеш. Първа среща с контрастите на цветовете, които се разкриват пред нас - розови кирпичени стени на старинни сгради, покрити с бугенвилии, палми и зеленина, заснежените върхове на Високия Атлас, ярко синьо небе и цветовете на медината, отрупана с екзотични стоки. Днешния ден ще посетим магичните градини Менара и басейна, изграден в епохата на Алмохадите през 12 век, както и цветните градини на Лайла Хасна, ухаещи на рози. Няма да пропуснем и джамията Кутубия, построена 12 век също по времето на династията на Алмохадите и кулата към нея, превърнала се в символ на Маракеш. Следва посещение на най- големия и забележителен площад на Северна Африка – Джема Ел Фна, където ще се потопим в колорита и многообразието на местната култура. Тук звуци, цветове и миризми си взаимодействат, за да създадат удивителна симфония и атмосфера. Ще минем през малки занаятчийски дюкяни в Медината на Маракеш, където ще можем да закупим арганово масло, шафран и подправки от всички краища на света…
Връщаме се в хотела за почивка, а след вечеря поемаме на нощна обиколка с файтони по улиците на Маракеш, за да се насладим максимално на нощния спектакъл, който предлага града. В края на разходката ще спрем за вкусен чай в едно от кафенетата на централния площад като предвиждаме свободно време всеки да вкуси и разгледа това, което му харесва.
Ден 3 Маракеш – Високия Атлас – Каньоните Дадес – 12 ноември 2024
Акценти на деня
· Ще се озовем сред Атласките планини и ще се разходим из отвесните му каньони
· Ще спираме по пътя, за да си купим традиционен кафтан
· Ще се насладим на гледки, които спират дъха
Днешният ден след закуска напускаме Маракеш, за да се отправим към Високия Атлас на път за пустинята Сахара. Атласките планини са дом на традиционни берберски общности, предлагащи уникална възможност да научим за техните обичаи, традиции и начин на живот, като добавят към цялостното културно изживяване на прехода ни към пустинята. Гледките, които се разкриват пред нас са толкова разнообразни и внушителни – дълбоки каньони, пустнни пейзажи, оазиси от зеленина. Достигайки до Каньоните Дадес ще слезем за разходка до площадка, гледката от която ще остане в спомените ни за дълго време. Ще обядваме в крайпътно мароканско заведение. В края на деня достигаме до оазиса Тинхир, Настаняваме се в традиционна страноприемница. Вечеря и нощувка.
Ден 4: Сахара – 13 ноември 2024
Акценти на деня
· Ще се разходим из каньоните Тодра
· Начало на нашия ритрийт сред тихата красота на пустинята, Таро
Закуска и продължаваме към следващата спирка на нашето мароканско приключение – пустинята Сахара - Мерзуга, за да попаднем в плен на мистериозния изоставен свят сред безкрайните пясъчни дюни Ерг Чеби. Настаняваме в типичен хотел, намиращ се на метри от пустинята. Тук е мястото, където ще изживеем магията на пустинята, ще наблюдаваме на големите звезди, ще пием чай край лагерния огън, ще се повозим на АТВ из плаващите пясъци на пустинята, ще яздим камили. Вечеря и нощувка.

Ден 5: Сахара – 14 ноември 2024
Акценти на деня
· Ще се разходим из пустинята с камили
· Сутрешни и вечерни практики сред червените пясъци на пустинята
· Тематично вечер ориенталски танци под звездите
Днес ще бъде един красив ден, в който ще се впуснем в обиколка на едни от най-красивите пясъчни дюни в Сахара с камили. Потегляме преди закуска, за да може да посрещнем изгрева сред тишината и спокойствието на пясъците. Връщане в хотела за закуска и свободно време за почивка.
Възможност за допълнителна екскурзия в Сахара.
Практика и вечеря.
Ден 6: Сахара - 15 ноември 2024
Акценти на деня
· Ще пътуваме през пустинята, наблюдавайки диви стада с камили
· Ще посетим старинните градове Рисани и Уарзазат
· Тематична вечерна практика
Днес след закуска и сутрешна практика потегляме на път през пустинята, минавайки през Рисани, град, смятан за наследник на старата столица на Тафилет. Следваща спирка на нашата обикола е град Уарзазат, където ще посетим и музея на киното. Настаняваме се в традиционен риад. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Уарзазат – Аит Бен Хаду – Маракеш - 16 ноември 2024
Акценти на деня
· Ще посетим прословутия Аит Бен Хаду, където са заснети множество холивудски филми
· Ще се любуваме на множество берберски замъци и укрепления
· Вечерна разходка из Маракеш
След закуска потегляме към укрепеното селище Аит Бен Хаду, обект на ЮНЕСКО за световно наследство . До него ще стигнем по "Пътя на Хилядата Казби", осеян с още от тези красиви укрепления, които можем да определим като берберски замъци, направени от кирпич. Живописния път ни отвежда до Аит Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска - един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в цяло Южно Мароко. Тук са заснети части от филми любими на милиони хора, като "Мумията", "Гладиатор", "Принцът на Персия" и др. Свободно време, за да се разходим из това вълшебно място, направено от кирпич, да влезем в някои от домовете тук, както и да посетим многобройните магазинчета тук, където ще открием любопитни стоки от тази част на света. След обяд отпътуване към Маракеш. Настаняване и нощувка.

Ден 8: Маракеш – София - 17 ноември 2024
Последен ден в Мароко. След закуска свободно време за почивка, хамам. Освобождаване на стаите и свободно време за пазар и разходки. Късен трансфер към летището и полет за Истанбул.


Ден 19 Истанбул – София – 18 ноември 2024
Пристигане на летище София


Ранно записване до 1 юни 3050лв.
След тази дата цената е 3180лв.
Доплащане за единично настаняване 400лв.
Обади се на тел. 0887674433
Цената включва
Двупосочен самолетен билет София - Маркеш - София с Турските авиолинии с вкл.23кг. чекиран багаж и 7 кг. ръчен
3 нощувки в Маракеш в 3* или 4* Риад
2 нощувки в традиционен хотел 4* в пустинята Сахара
1 нощувка в района на Уарзазат 3* Риад
1 нощувка в района на Дадес в 3* Риад
Закуски и вечери
Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
Екскурзоводско обслужване по време на програмата
Ритрийт програма с Венета Евтимова
Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро
Входни такси по обектите
Условия за резервация
  • Записването става със сключване на договор за организирано пътуване и заплащане на депозит 1000лв.
  • Доплащане на пътуването - до 45 дни преди отпътуване
  • Право на отказ без глоба - до 60 дни преди отпътуване
  • За анулации от 60 до 45 дни преди отпътуване - глоба в разме на внесения депозит
  • След 45 ден преди отпътуване - 100% глоба
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Наши минали пътешествия
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Мароко:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
често задавани въпроси:
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!