Йога ритрийт на о. Бали

1-13 МАЙ 2023
Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

ЙОГА и тантра ритрийт НА о.БАЛИ

12 дни/ 10 нощувки

1-13 МАЙ 2023

ЗАЩО БАЛИ?
Често хората използват и другото му име - Островът на Боговете. И действително, пътуването до остров Бали може да се каже, че е променящо живота на човек. Бали е една различна реалност, истински тропически рай, със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани.

четири дни в убуд

Културната столица на о.. Бали – Убуд

четири дни на морето

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

два дни на океан
Санур - плаж, красива крайбрежна алея, кокетни ресторанти и кафенета
Йога и Тантра Ритрийт за жени

време за нас

Какво да очаквам?
Блаженството да си жена е пакет от практики, с които чрез тантра за жени, кундалини йога и ролеви игри ще разкрием потенциала на всяка жена да достигне до заложените в нея способности да лекува и усеща лечебната си енергия. Ще се разтворим и заживеем с лекота в неизвестното, реагирайки спонтанно на живота момент след момент. Ще се учим и спомняме как да разкриваме дарбите си, как да се преоткриваме и да как да слушаме интуицията си.
Ще лекуваме миналите рани, които са останали съхранени в тялото.
Ще се доверяваме и отпускаме, ще си спомним радостта от способността да имаме упование в живота.
Ще се учим как да внасяме от нашето женско присъствие и изящество в отношението ни с другите и във всички аспекти от живота ни.

Очакват ви:

Кундалини йога
Ролеви игри
Медитации
Деарморинг (разброниране)
Огнен ритуал

Подарете си това необикновено пътуване и преживяване. Островът на боговете, Бали, е най-прекрасното място за събуждане на блаженството, спонтанността и радостта от това да си жена, откривайки цял един нов свят и преоткривайки себе си.

Забележка: Всички практики са по желание и не изискват специални умения или физическа подготовка. Мъжете са добре дошли на нашето пътуване, но йога и тантра практиките са само за жени!

Венета Евтимова

Водещ ще бъде Венета Евтимова - дългогодишен йога учител, сертифицирана от Yoga Alliance школа за йога учители, ръководена от д-р Санджай.

Преминала е и сертификационен курс, акредитиран от The Complementary Medical Association (The CMA) за тантра треньор.

Повече от 8 години, Вени се занимава основно с преподаване на йога, провеждане на семинари и организиране на йога обучения, както в България, така и по света.

Завършила е семестриално магистратура по физиология на човека в СУ.

В момента се обучава и в тригодишен курс в школа по остеопатия, под ръководството на д-р Роман Ерохов.

И още:

- Биопсихотерапия и ТЕО (телесно емоционално освобождаване) с д-р Роман Ерохов;

- Едногодишно обучение по интегративна физиология с един от водещите лекари в света в тази сфера - д-р Шарбел Аби Шахин;

- Психосоматика и боледуване с д-р Илиана Кирилова;

- Практическа ароматерапия с консултант на курса доц. д-р. к.м.н. Анна Драганова;

- Pranic Enery Healing, Institute for Inner Sciences;

- Рейки с Мастер Зора Петканчин

Убедена във възможностите на холистичния подход за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота, Вени се стреми да прилага знанията си на практика, за да помага за разкриването и възстановяването на неограничените вътрешни ресурси на всяка жена.

http://www.veneta.online/Нора Пенчева
Нора Пенчева се занимава с йога, духовни практики и медитация повече от 20 години. Завършва Магистратура по Философия в Софийски Университет и квалификационен курс за Йога преподавател към Национална Спортна Академия и Българска Федерация по Йога.
Преподава класическа йога, дихателни упражнения и медитация. Треньор е по мисловни карти и Таро. Води индивидуални и групови занимания по Таро.
Има множество статии, видеа и материали в Интернет по темата за менталното, емоционалното и физическото здраве на човека.

Ела с нас!

Подари си това необикновено трансформиращо пътуване
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
И още
В Санур ще почиваме на брега на океана, ще пазаруваме
В Пемутеран ще релаксираме във великолепни вили, ще се почустваме като у дома си, обгрижвани от гостоприемните ни домакини.
Докато сме в Убуд ще посетим културните забележителности на района

Сутрешна разходка по хълма Тжамбухан

Храмът Улун Дану
Градините Тирта Ганга

Бесаких - най-свещеният и почитан храмов комплекс

Оризовите тераси Тегалаланг
Водопадът Мандук
Хотелите навсякъде за първокласни, собственост на балийци, а не на големите световни компании. Посрещат ни и ни обгрижват, отнасят се към нас с любов и внимание


1-13 май 2023

Пълната програмаДен 1: София – Истанбул - Денпасар 1 май 2023
Събиране на групата на летище София и излитане в 21.25 часа.

Ден 2: Денпасар – Санур - 2 май 2023
Пристигане на летище Денпасар в 19.55 часа. Настаняваме се в Санур, курортно селце с красиви заведения на крайбрежната алея и места за шопинг. Нощувка

Ден 3: Санур - 3 май 2023
Закуска.
Информационна среща за запознаване на групата, разяснения по програмата и йога практиките, допълнителна информациия. Време за почивка и плаж. Следобяд се отправяме към един от най-красивите храмове на о. Бали - Улувату. Тук ще се насладим на красивия залез, а по желание може да се посети и представление с Кечак танц, традиционен танц за о. Бали. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4: Санур - Пемутеран – 4 май 2023
9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни
дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове.
Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Танах Лот, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в красив комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Това е идеалното място да се свържем със себе си, със своята креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава любов.
Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
Практика
Нощувка.

Ден 5 Пемутеран – 5 май 2023
8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, разходка до великолепните водопади Секумпул, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.
Вечерна практика

Ден 6 Пемутеран – 6 май 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Вечерна практика

Ден 7 Пемутеран – 7 май 2023
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Остатъкът от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?
Вечерна практика

Ден 8 Пемутеран – Убуд - 8 май 2023
Сутрешна практика
Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Санур. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки, Храма Улунд Дану и пазар за плодове. Пристигаме в Убуд в късния следобед, настаняваме се в красив хотел, на пешеходно растояние до центъра на града и множество заведения и магазини наоколо. Нощувка.

Ден 9: Убуд – 9 май 2023
Закуска.
Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура. Ще поднесем даровете, изработени от нас в храма и ще получим благословията на Три Мурти – Шива, Брахма и Вишну – гривна от конци, подобна на нашата мартеница, но в три цвята – червено, бяло и черно.
После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Гунунг Кави и посетим същия храм. Изсечените в скалите древни саркофази на принцове и принцеси ще добавят нотка на мистичност на деня. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др.
Ще спрем за късен обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси. Връщане в хотела и релакс.


Ден 10: Убуд – 10 май 2023
Закуска.
Свободно време или
Екскурзия - Пура Бесаких и Тирта Ганга
Днешният ден ви предлагаме дълъг целодневен тур, включете се според предпочитанията си.
9.00ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 18ч.
Нощувка.

Ден 11 Убуд – 11 май 2023
Закуска.
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Началото на пътеката започва съвсем близо от нашия хотел. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.
Връщане в хотела и закуска.
Свободно време за масажи и разходки в Убуд.

Ден 12 Убуд – Пемутеран – 12 май 2023
Закуска.
Свободно време, освобождаване на стаите и трансфер към летището. Пристигане на летище София на 13 май в в 9.00 сутринта.

Цената включва:

· Самолетен билет София – Денпасар – София с Турските авиолинии
· 4 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4* Sri Ratih Cottages resort или подобен;
· 4 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4* Amertha Bali Villas или подобен;
· 2 нощувки със закуски в Санур – хотел 5* Prama Sanur или подобен
· Полудневен тур с посещение на емблематичния храм Улувату;
· Церемония по пречистване в древен балийски храм;
· Дарове по време на посещенията на балийските храмове;
· Полудневен тур с осещение на храмовете Гунунг Кави, оризовите тераси Тагалаланг;
· Целодневен тур в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;
· Целодневен тур с посещение на плантация за кафе Лувак, храма Танах Лот;
· Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки
· Разходка по възвишенята Джамбухан;
· Всички практики и медитации
· Медицинска застраховка с покритие 10 000 долара;
· Опитен водач от България по време на пътуването;

Цената не включва:

· Виза за Индонезия – 500 000 рупии on arrival или 35 долара
· Всички обяди и вечери /храната в Бали не е скъпа, предвидете 10-15 долара на хранене максимум/;
· Входни такси по обектите - около 40 лева
Посрещане на изгрева и среща със свободни делфини в Балийско море - 350 000 рупии
· Разходи от личен характер;
· Бакшиши - 25 долара за целия престой;


· Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата по време на полета София - Денпасар - София, а да Ви посрещне или изпрати на/от Бали.

1-13 май 2023

Условие за пътуване

  • Сертификат за ваксинация срещу ковид 19. Индонезия признава всички сертификатати, дори и да са изтекли!
  • Валиден паспорт мин 6 месеца от датата отпътуване
Цена 4700лв. - ограничени места
  • 200лв. постоянна отстъпка за всички, вече пътували с нас
Доплащане за единично настаняване 850лв.
Обади се на тел. 0887674433

1-13 май 2023

  • Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2000лв.
  • Доплащане - 35 дни преди началото на пътуването
  • Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 45 дни преди началото на ритрийта
  • Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуването


и още...

Балийската култура и ритуали

В Убуд, културната столица на о. Бали ще станем свидетели на жива и колоритна балийска култура, религия и живот

Уникална архитектура
По време на ритрийта ще се насладим на изяществото на уникалната балийска архитектува

клас по приготвяне на Джаму

традиционна балийска напитка

клас по приготвяне на Чананг
традиционни за Бали дарове за Боговете
КАК БЕШЕ НА О. Бали
Ритрийти 2022
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ БАЛИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
1-13 май 2023
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
Топло посрещане в Пемутеран