Модул 3 от обучение за фасилитатори на женски енергийни практики

о. Бали


БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
27 януари - 8 февруари
2025

12 дни/ 10 нощувки
4950лв.


12 дни/ 10 нощувки

27 януари - 8 февруари 2025

Цена ранно записване до 31 септември - 4950лв.

Ще бъдем на две различни локации на острова

пет дни в убуд

Културната столица на о.. Бали – Убуд

пет дни в Памутеран

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

27 януари - 8 февруари 2025

Пълната програма

Ден 1: София – Истанбул 27 януари 2025
Събиране на групата на летището и отпътуване за о. Бали
Ден 2: Истанбул – Убуд 28 януари 2025
Пристигане на летище Денпасар. Трансфер до Убуд и настаняване в Сри Ратих Котиджис Ризорт. Разположен в непосредствена близост до сърцето на града, но и на много спокойно място, хотелът предлага на своите гости спокойствие и пространство за пълноценен престой. Нощувка.
Ден 3: Убуд – 29 януари 2025
Закуска.
Свободни време за разходки в Убуд и самостоятелно разглеждане на Puri Saren Agung (Water Palace) и Маймунската гора, както и на пазара. В Убуд ще откриете малки ресторантчета, които предлагат прясно приготвена местна храна, малки магазинчета с кокетни сувенири и усмихнати балийци, радващи се на всеки ден така, сякаш е последен.
Идеи за допълнителни дейности по желание в този ден: Парка Таро и Маймунската гора
Дейности в парка за слонове Таро и посещение на маймунската гора. Дейностите в парка за слонове са различни – хранене на слон, езда на слон, къпане на слон. Желаната дейност се заявява и заплаща на място.
Нощувка

Ден 4: Убуд – 30 януари 2025
Закуска.
10 ч. – среща на групата за запознаване и обличане в традиционни балийски саронги ( с молба предварително всеки да е облякъл бяла блуза или риза )
Начало на нашето приключение. Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура. Водата в балийската духовна култура и техники за пречистване.
Ще спрем за обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси Тагалаланг. На място може да се наеме и дълга рокля за ефектни снимки
Вечерта - балийски модул
Ден 5: Убуд – 31 януари 2025
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време. Закуска. Свободно време или активност по желание.
Активност по желание: Рафтинг с включен обяд

Ден 6 Убуд – 1 февруари 2025
Закуска.
Духовно пътешествие към най-свещения и почитан храм на о. Бали - Бесаки
8.30ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Среща с балийски лечител за изчиставане на чакрите.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 17ч.
Нощувка.

Ден 7 Убуд – Пемутеран – 2 февруари 2025

9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове. Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Ulun Danu Bratan, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в луксозен комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов. Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерна практика

Ден 8 Пемутеран – 3 февруари 2025

Утринна практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта, или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, плуване с делфини, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.
Вечерна практика

Ден 9 Пемутеран – 4 февруари 2025
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
След обяд балийска практика в храма Бату Курси - за силата на молитвата и медитацията.
Практика

Ден 10 Пемутеран – 5 февруари 2025
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Практика

Ден 11 Пемутеран – 6 февруари 2025
Практика
Остатъка от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?
Вечерна практика

Ден 12 Пемутеран – Денпасар - 7 февруари 2025
Практика
Закуска и трансфер към летище и полет към София. По пътя ще посетим една от визитните картички на Бали - храма Танах Лот. Полет за Истанбул в 21.20ч. Пристигане на следващия ден.

Цената включва:

· Самолетен билет София – Денпасар – София с включен 40 кг. регистриран багаж
· 5 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4* Сри Ратих Котиджис
· 5 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4* Amertha Bali Villas
· Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;
· Церемония по пречистване в древен балийски храм;
· Дарове по време на посещенията на балийските храмове;
· Посещение на храмовете Гунунг Кави;
· Екскурзия до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки
· Екскурзия в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук, местен пазар за плодове;
· Посещение на плантация за кафе Лувак и емблематичния за острова храм Танах Лот;
· Разходка по възвишенята Джамбухан
· Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
· Входни такси в обектите по програмата;
· Обучение Балийската духовна култура, балийски практики и ритуали като начин на живот
Опитен водач по време на пътуването;

Цената не включва:

· Виза за Индонезия – 35 долара, издава се при пристигане в Бали;
· Всички обяди и вечери, разходи от личен характер;
· Бакшиши – 25 долара за цялото пътуване;
· Разходи по непридвидени дейности.

*Възможна е промяна на програмата поради лоши метеорологични условия, забавяне или промяна на разписанието на авиопревозвача

Цена 4950лв.

Доплащане за единично настаняване 1000лв.
Обади се на тел. 0887674433
Подари си това необикновено трансформиращо пътуване и обучение
с Венета Евтимова
Венета Евтимова
Аз съм фасилитатор на женски кръгове и йога учител. Авторка съм на няколко курса, предназначени за жени. Създала съм уебсайта www.veneta.online, за да споделям своята перспектива към живота с всеки, който би се заинтересувал от нея. Последните 10 години от живота ми са посветени на изучаването на източната духовна философия и практика, лечебните растения, енергийното лечение, тантра за жени, тантра йога, женско холистично здраве, де-арморинг на тялото и ритуали за женска енергия.
Притежавам сертификат за фасилитатор на женски кръгове, сертифициран учител по йога съм, съгласно стандартите на Yoga Alliance RYS 200, както и учител по Тантра йога съгласно стандартите на Yoga Alliance RYS 200. Освен това успешно завърших курс за сертификация, акредитиран от The Complementary Medical Association (The CMA) за тантра коучинг.
Относно универститетското ми образование, завършила съм семестриално магистратура физиология на човека в Софийския университет.

Обожавам да създавам пространства, където жените могат да се събират в обстановка на подкрепа и сигурност. Това може да бъде изключително трансформиращо и подхранващо, да създава дълбоки връзки, споделена мъдрост и чувство за общност. Без значение дали чрез семинари, ритрийти, женски кръгове или други събития, предоставянето на пространство за жените да учат, растат и празнуват женствеността си подпомага чувството за общност и пътешествието на самооткриването.Защо Бали ?
Югоизточна Азия е регион, населяван от различни народи, има уникална природа и предлага на пътешественика широка гама от преживявания. Незвисимо дали искате да опознаете богатото културно наследство в Бали, тропическата гора, или искате да се отпуснете на плажа, да практикувате йога, да опитате местната кухня или да бъдете активни и изкачите вулкан, нашето пътуване има какво да Ви предложи.
о. Бали е известен и с другото му име - Островът на Боговете. И действително, пътуването до остров Бали може да се каже, че е променящо живота на човек. Бали е една различна реалност, истински тропически рай, със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани.


Какво да очаквам ?

Подготвили сме програма, с която ще посетим най-интересните забележителности на о. Бали, ще се слеем с местната култура и ще опознаем този енигаматичен свят. Предвидили сме и достатъчно свободно време, което всеки сам да прецени как да използва - за шопинг, масажи, допълнителни активности или почивка край басейна.

Включили сме и пакет от практики, с които чрез тантра за жени, йога практики и ролеви игри ще разкрием потенциала на всеки един от нас. Ще се разтворим и заживеем с лекота в неизвестното, реагирайки спонтанно на живота момент след момент. Ще се учим и спомняме как да разкриваме дарбите си, как да се преоткриваме и да как да слушаме интуицията си.
Ще се доверяваме и отпускаме, ще си спомним радостта от способността да имаме упование в живота.


Нашата среща с балийската духовна култура, ритуали и церемонии като част обучението
  • Балийска космология – Бог и Космос
  • Таксу и връзката ни с Космоса
  • Силата на водата и ритуалът на пречистване
  • Видим и невидим свят
Забележка: Модул 3 се провежда заедно с наш ритрийт на о. Бали. Така ще имате възможност да практикувате и приложете наученото по време на цялия престой на острова
Докато сме в Убуд ще посетим забележителностите наоколо

Сутрешна разходка по хълма Тжамбухан

Храмът Улун Дану
Градините Тирта Ганга

Убуд

Оризовите тераси Тегалаланг
В Пемутеран, мястото на нашия ритрийт, ще релаксираме, ще се почустваме като у дома си, обгрижвани от гостоприемните ни домакини
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
Ще научим за Балийската духовна култура и практики
По време на целият ни престой на острова ще наблюдаваме, живеем и попиваме от уникалната балийска култура. Именно тя е в центъра на живота на обикновения човек тук, който живее в хармония с природата, с божественото и общността
Храната
Храната в Бали е наслада за всички сетива. Прясна, красиво поднесена и с невероятен вкус и аромат. Основните съставки винаги са пресни продукти и подправки, земни подове, ароматни тропически плодове. Традиционна пречистваща напитка пък е Джаму и Камбуча. Ще можем да видим как се приготвя и да отнесем за себе си или като подарък микс от продукти, с които да си я направим сами
Балийският масаж
Легендарните балийски тропически СПА процедури обединяват екзотична атмосфера, широка гама от алтернативни терапии и натурални продукти. Балийския традиционен масаж и холистичните лечебни техники, в комбинация с чудотворни продукти от кокосово масло, лимонена трева, франджипани и балийски вулканичен камък , постига стимулиране на енергията на тялото, ума и духа.Терапията служи и за премахване на отрицателната енергия и зареждане с целебната сила на природата.
Хотелите
Хотелите в Бали за първокласни, собственост на балийци, а не на големите световни компании. Посрещат ни и ни обгрижват, отнасят се към нас с любов и внимание

Шопинг
Ако сте любители на шопинга, Убуд предлага чудесен избор вариращ от луксозни бутици до местни пазари. Освен това Убуд е място, където творят и балийските хора на изкуството. Тук ще намерите множество галерии, работилници за бижута, амулети, чанти и др. Не на последно място поставяме и натуралната козметика - масажни масла, кремове, балсами - произведени в малки работилници без добавени консерванти.
Ела с нас!

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ БАЛИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
често задавани въпроси:
КАК БЕШЕ НА О. Бали
Топло посрещане в Пемутеран
27 януари - 8 февруари 2025
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!