Виетнам - по неотъпкани пътеки
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
28 март - 8 април
2024

11 дни/ 9 нощувки
4800лв.
Виетнам е страна с уникална култура, с невероятна природа. Със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади и спиращи дъха гледки, Виетнам ще ни плени, очарова, изпълни с възторг и обнови. Каним те с нас!
Програмата ще ни отведе от делтата на река Меконг до изумителния залив Халног като по пътя си ще посетим автентични селца в планините, живописни долини, оризови тераси, спокойни реки. Ще плаваме по делтата на река Меконг там, където няма туристи, за да чуем плясъка на веслата и тишината на гората, ще се повозим на традиционна лодка в резервата Нин Бинг, ще обходим планините на Пулуонг, ще караме колелета. Едно пътешествие за душата, което не бива да пропускате.

Какво ни отличава от обикновените турове
 • Делтата на река Меконг
  Ще посетим делтата на река Меконг там, където няма туристи, за да чуем плясъка на веслата и тишината на гората
 • Релакс в Пулуонг
  Ще Ви отведем в планините на Виетнам, с уникално красиви селца, където животът тече с естествения ритъм на природата
 • Активности
  Предвидили сме много активности като разходка сред оризови полета, колоездене, разходка с лодка, каякинг, Тай Чи практика и риболов
 • Без компромис в качеството
  Заложили сме висок клас хотели за комфорт и удобство
Къде във Виетнам
 • 2 нощувки в Сайгон
 • 3 нощувки в планините на Пулонг, време за релакс и разходки сред природата
 • 2 нощувки в Ханой, за да опознаем красивата столица
 • 1 нощувка в Нин Бин, за да се насладим максимално на природния резерват
 • 1 нощувки на круизно корабче в залива Халонг, за да онемеем от красотата на залива
САЙГОН
ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ
ПУЛОНГ
ханой
нин бин
залива халон


Цена 4800лв.
Доплащане за единично настаняване 950лв.
Обади се на тел. 0887674433

Пълната програма

ДЕН 1: СОФИЯ- ИСТАНБУЛ- 28 МАРТ 2024
Събиране на групата на летище София и полет с Турските авиолинии до Хошимин.

ДЕН 2: ИСТАНБУЛ – ХОШИМИН – 29 МАРТ 2024
При пристигане на летището в Хошимин ще бъдем топло посрещнати от нашите местни водачи,
които ще ни отведат към хотела. Настаняване и нощувка. Хошимин или повече известен като Сайгон е внушителен с размерите си и очарователен с облика си град, колониален център на Френски Индокитай. Внушителни булеварди, красиви сгради, романтични кафенета и ресторанти, екзотични улични търговци, всичко това ще допринесе да се настроим към атмосферата на Югоизточна Азия.

ДЕН 3: САЙГОН - БЕН ТРЕ - САЙГОН (Закуска, обяд) – 30 март 2024
След закуска – приключение по делтата на Меконг. Тръгваме от Сайгон по неотъпкани пътеки към Бен Че, сърцето на делтата. Пристигаме в провинция Бен Че, качваме се на лодка, която пътува по красиви
зигзагообразни канали, далеч от натоварените туристически пътеки. Красиви мангрови горички,
неповторима екзотика и докато пресичаме водните канали ще наблюдаваме ежедневието на
хората, живеещи край делтата – традиционна работилница за изработка на тухли от глина,
работилница за обработка на кокос и направа на кокосови бонбони – 100% натурални, както и
работилница за изработка на кокосови постелки. Обяд в ресторант край реката. След кратка
почивка и преход с тук -тук през тропическата гора и малки селца, напускаме Бен Че, за да се върнем обратно в Сайгон. Нощувка в Сайгон.

ДЕН 4: САЙГОН – Сити тур – ПУЛОНГ (Закуска ) – 31 март 2024
След закуска напускаме хотела, за да направим и нашата обиколка на града. Започваме с Двореца
на обединението. Това е бившият Дворец на независимостта на президента на Южен Виетнам и
исторически е свързан с Виетнамската война. Ще имаме възможността да се разходим из двореца,
който и вътре е запазен с оригиналните си мебели от 60-те и 70 – те години. По- късно продължаваме с епохата на Френски Индокитай. Ще минем покрай забележителности в класически европейски стил като богато украсената кметство (Hotel De Ville), старата опера (и двете могат да се разглеждат само отвън), катедралата Нотрдам и Централната поща. Следва посещение на императорската пагода, една от най- емблематичните пагоди в Сайгон. Завършваме обиколката си в централния пазар Ben Thanh, където продавачите показват огромен набор от стоки и занаяти, привлекателни за всеки вкус. Трансфер до летището и полет до Тан Хоа. Отправяме се към една непозната за туристите дестинця – Пулонг, където ще се потопим в една неподправена обстановка на красиви, живописни, откъснати от забързания живот селца. Настаняваме се в красивия ритрийт център Пулонг.

ДЕН 5: ПУ ЛУОНГ (З/В) | 4 км преход, комбиниран с 40 минути колоездене - 1 април 2024
След закуска започваме с лека разходка. Ще се спуснем в красивата долина, където ще се разходим из ширналите се пред нас оризови тераси. След това ще поемем по малки пътеки, обвити в растителност, за да стигнем бавно до живописно село Уои, разположено в подножието на извисяваща се планина. Душата ви ще изпита неописуемо удоволствие, когато видите панорамната гледка над селото.
Продължаваме разходката надолу по хълма до местен дом, където можете да си починете, след което да вземете велосипед, за да обиколите село Лан. Колоездене през оризовите поля до друго село, за да разгледаме повече от района и пейзажа. Връщане обратно към селото, където ще ни чака бус, за да ни отведе обратно към хотела.

ДЕН 6: ПУ ЛУОНГ – СЕЛО ДОНГ ДИЕНГ (З) | 6 км преход - 2 април
След закуска време за почивка и релакс край басейна. Следобяд се отправяме към село Донг Диенг, слизайки в най-красивата долина в Пу Луонг. По пътя ще имаме възможност да се насладим на красиви терасови оризови полета и прекрасни планини, да се любуваме на живописни криволичещи пътеки, за да видим пейзажи и спиращи дъха гледки..Ще минаваме покрай виетнамски селски къщи, това е чудесен шанс да научите повече за начина на живот и културата на местните жители. Връщане към хотела. Нощувка.

ДЕН 7: ПУ ЛУОНГ – ХАНОЙ (З) | 6 км преход - 3 април
След закуска време за почивка и релакс. Чек аут по обяд и трансфер към Ханой - очарователната столица на Виетнам. Градът е една елегантна смесица на източна култура с френски привкус. Настаняваме се в чаровен хотел 4* в близост до Операта и оживените улици на Стария град. Нощувка.

ДЕН 8: ХАНОИ – 4 април 2024
Днес след закуска предстои очарователен сити тур. Започваме с Етнографския музей, най-красивият и интересен музей в Ханой. Тук ще се потопим в местния колорит и многообразие и ще научим, че Виетнам се състои от близо 50 етнически общности, ще научим много за бита им и обичаите им. После ще посетим Храма на Литературата или първият виетнамски университет, известен културен и просветителски център в страната. Следва преминаване по известната улица с колони Пунг Хунг, за да разгледаме нарисуваните й стени с изображения на древен и съвременен Виетнам. Посещаваме и пазара Донг Хуанг, който е най-големият в Ханой, както и малко пазарче до него, място за срещи и оживен живот. Най-накрая завършваме с моста Лонг Биен, останал от френската колониална ера. Ще се насладим на великолепни гледки към бавнотечащите води на Червената река. Точно под моста се намира и най-известния фермерски пазар, където дребни производители от малките села наоколо продават стоките си. В края на деня ни очаква и гастрономическа обиколка из тесните улички на Стария град. Пир за небцето, преживяване, по време на което нашият гид ще ни покаже местните специалитети като салата от зелена папая, сушено телешко, млечен десерт с плодове, пролетни рулца и ястия с екзотични наименования като Pho Chien Phong и студена бира с Nem chua. Така ще завършим и този ден, удовлетворени от добре прекараното време и в приятелска атмосфера.

ДЕН 9: ХАНОИ – НИН БИН /Закуска и обяд/ - 5 април 2024
След закуска се отправяме към старата столица на Виетнам – Нин Бин, която се намира на 90 км. южно от Ханой, място, където да се отпуснем сред красивата природа. Предстои ни един красив ден - плаване с лодка по спокойните води на реката Нго Донг към Там Кок, а по пътя се разкриват спиращи дъха гледки от невероятни варовикови карстови форми, които напомнят на залива Халонг. Ще си организираме и лека надпревара с гребане на кандидат – начинаещи гребци. Именно заради тази забележителност местността е известна с името “ Халонг На сушата“. Продължаваме разходката на колела през оризовете полета към село Хай Нам, за да достигнем до изящната пагода Bich Dong , където ще си направим и великолепни снимки. Обяд. Ще видим също оризови полета, старинни храмове преди да стигнем до пещерите Ханг Ча, Ханг Хай и Ханг Ба. Ще посетим също така и Ханг Муа, конструирана по подобие на Великата китайска стена в миниатюрен план. Ще са ни необходими около 30 минути, за да изкачим около 500 стъпала, но гледката, която се разкрива от върха към планината, реката ниско долу и оризовите полета, ще си е струвала усилията. Нощувка в Нин Бин, в очарователен хотелс невероятна гледка към природния резерват.

ДЕН 10: НИН БИН - ХАЛОНГ - КРУИЗ (Закуска, обяд и вечеря) – 6 април 2024
След закуска се отправяме на изток за около 3 часа до залива Халонг, световно природно наследство на ЮНЕСКО от 1994 г. При пристигането си в Халонг, ще се настаним на круизното корабче Виктори Стар 5*, за да обиколим и насладим на величествената красота на „Спускащия се дракон“, пресъздаден от природата и от необичайните форми на варовикови скали и карстови пещери. Обяд с пресни морски дарове на борда, след което ще посетим пещерата Грото, ще спрем за плуване или каяк, ще преминем покрай плаващи села, ще се приближим до островчета, за да се насладим на красотата им от близко разстояние. Обратно към кораба за вечеря като преди това ще имаме и кулинарна демонстрация.

ДЕН 11: ХАЛОНГ – ХАНОЙ (Закуска, ранен обяд) – 7 април 2024
Събуждаме се рано, за да се насладим на зората на морето рано сутрин. Истинско чудо е да видите изгрева над островчетата на залива. Сутрешна йога практика.
След закуска нашето корабче ще продължи да пътува в чудесни райони, където почти всяко островче има собствено име, приемащо или напомнящо форма като Главата на рибаря, Пеперудата или Островче на костенурките и т.н. По обяд освобождаване на стаите и трансфер до Ханой. При пристигане ще ни остане свободно време за разходка и вечеря, след което се отправяме към летището за късен полет към България.


ДЕН 12: ИСТАНБУЛ – СОФИЯ – 8 април 2024
Пристигане на летище софия в 9.30 сутринта.

Цената включва:
Самолетен билет София – Хошимин; Ханой – София с Турските авиолинии;
Самолетен билет Хошимин - Тан Хоа
2 нощувки със закуски в хотел 4* Хошимин;
3 нощувки със закуски в ритрийт център Пулонг;
2 нощувки със закуски в хотел 4* Ханой;
1 нощувка със закуска в хотел 5* Нин Бин;
1 нощувки на круизен кораб 5* залива Халонг, закуска обяд и вечеря;
Целодневна екскурзия до Нин Бин с включен обяд;
Целодневна екскурзия до Бен Че / делтата на Меконг/ с включен обяд;
Сити тур на Ханой с вкл. кулинарен тур на стария квартал;
Сити тур на Сайгон с вкл. посещение на императорската пагода;
Каякинг, демонстративен готварски клас и риболов на калмари;
Тай Чи практика;
Полудневен тур в провинция Пулонг;
Полудневен тур в провинция Пулонг с колоездене;
Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
Водач на групата на български език;

Цената не включва:

Виза за Виетнам;
Неописаните в програмата обяди и вечери, напитки;
Разходи от личен характер;
Бакшиш за местния екскурзовод – около 35 долара;


Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата, а да Ви посрещне в Хошимин.
Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2000лв.
Доплащане - 45 дни преди началото на пътуването
Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 45 дни преди началото на пътуването
Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуването

28 март - 8 април 2024
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
Хотелите са подбрани с грижа за вашия комфорт

Обстановка, която те кара да се отпуснеш...
Ще посетим забележителностите на района
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Виетнам:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
28 март - 8 април 2024
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси: