Виетнам и Камбоджа
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
27 ноември - 10 декември
2024

13 дни/ 11 нощувки
Ранно записване
5450лв.

Докосни се до съкровищата и културата на народите на Сиам!

Ела с нас, за да се гмурнем заедно в това приключение, което ще ни поведе към:
 • Сайгон
  Приключение в делата на река Меконг, провинция Бен Че, колониалната атмосфера на Сайгон
 • Сием Реп

  Загадъчни храмове в джунглата, величественият Ангкор Ват, плаващото селище Тонле Сап, невероятни изграви и залези

 • Ханой

  Вибриращата от живот столица на Виетнам, Храма на литературата, величествени пагоди, комплакса на Хо Ши Мин


 • Нин Бин

  Очарователна природа, бавно течащи реки, незбравими гледки и активности


 • Залива Халонг

  Едно от чудесата на природата - Залива на плаващият дракон
Къде ще ни отведе това пътешествие
Предвидили сме
2 нощувки в Сайгон, за да изследваме делтата на река Меконг
4 нощувки в Сием Реп, за да разкрием тайните на Камбоджа
3 нощувки в Ханой, за да опознаем вибриращата от живот столица на Виетнам
1 нощувки в Нин Бин - време за релакс и
1 нощувка на круизно корабче в залива Халонг, за да онемеем от красотата на природата

Сайгон или Хошимин е вибриращ от енергия и живот център на Южен Виетнам. Екзотичен, модерен и очарователен. Освен, че ще посетим едни от най- емблематичните забележителности на града, ще използваме времето тук да отскочим до Делтата на р. Меконг.Сием Реп е чаровената столица на Камбоджа, град със стари френски къщи, спокойно течаща река и булеварди със сенчести дървета. Ще се насладим на камбоджанската кухня, в която ще осетите осезаемо френско влияние. И ще се повозим на местното такси - тук -тук - което само по себе си е преживяване. Сутрин ще посрещем изгрева над величествения Ангкор Ват , а вечер ще се разхождаме по спокойни улици, улавяйки следите от колониалното наследството на Френски ИндокитайХаной - красивата северна столица на Виетнам! Градът е една елегантна смесица между източна култура с френски привкус от колониалната епоха. Ще посетим емблематични забележителности като Храма на Литература, Етнографския музей, ще се разходим из Стария град, ще опитаме от екзотичната кухня на градаНин Бин се намира на 90 км. южно от Ханой, природен резерват, където ще се отпуснем сред красивата природа. Предстои ни плаване с лодка по спокойните води на реката Нго Донг към Там Кок, а по пътя се разкриват спиращи дъха гледки от невероятни варовикови карстови форми, които напомнят на залива Халонг. Оризови полета, невероятни гледки и бавнотечащи реки са акцента на тази дестинация.Залива Халонг е едно от природните чудеса на света, под егидата на ЮНЕСКО. Тук ни предстои един вълшебен ден на борда на 5* круизно корабче, ще посетим пещери, ще спрем за плуване или каяк, ще преминем покрай плаващи села, ще се приближим до островчета, за да се насладим на красотата им от близко разстояние.

Виетнам и Камбоджа


С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
Отсядаме във великолепни хотели 4* и 5*


27 ноември - 10 декември 2024

Пълната програма


ДЕН 1: СОФИЯ- ИСТАНБУЛ- 27 ноември 2024
Събиране на групата на летище София в 19.30 и полет с Турските авиолинии до Хошимин в 21.35 часа.

ДЕН 2: ИСТАНБУЛ – ХОШИМИН – 28 ноември 2024
При пристигане на летището в Хошимин ще бъдем топло посрещнати от нашите местни водачи, които ще ни отведат към хотела. Настаняване и нощувка.
Хошимин или повече известен като Сайгон е внушителен с размерите си и очарователен с облика си град, колониален център на Френски Индокитай. Внушителни булеварди, красиви сгради, романтични кафенета и ресторанти, екзотични улични търговци, всичко това ще допринесе да се потопим в атмосферата на Югоизточна Азия.

ДЕН 3: САЙГОН - БЕН ЧЕ - САЙГОН (Закуска, обяд) – 29 ноември 2024
След закуска – приключение по делтата на Меконг. Тръгваме от Сайгон към Бен Че, сърцето на делтата, приблизително на 90 километра от нашия хотел. Пристигаме в провинция Бен Че, качваме се на лодка, която пътува по красиви зигзагообразни канали, далеч от натоварените туристически пътеки. Красиви мангрови горички, неповторима екзотика докато пресичаме водните канали ще наблюдаваме ежедневието на хората, живеещи край делтата – традиционна работилница за изработка на тухли от глина, работилница за обработка на кокос и направа на кокосови бонбони – 100% натурални, както и работилница за изработка на кокосови постелки. Обяд в ресторант край реката. След кратка почивка и преход с тук -тук напускаме Бен Тре, за да се върнем в Сайгон. Нощувка в Сайгон.

ДЕН 4: САЙГОН – Сити тур – СИЕМ РЕП (Закуска ) – 30 ноември 2024
След закуска напускаме хотела, за да направим и нашата обиколка на града. Започваме с Двореца на обединението. Това е бившият Дворец на независимостта на президента на Южен Виетнам и исторически е свързан с Виетнамската война. Ще имаме възможността да се разходим из двореца, който и вътре е запазен с оригиналните си мебели от 60-те и 70 – те години.
По- късно продължаваме с епохата на Френски Индокитай. Ще минем покрай забележителности в класически европейски стил като богато украсената кметство (Hotel De Ville), старата опера (и двете могат да се разглеждат само отвън), катедралата Нотрдам и Централната поща. Следва посещение на императорската пагода, една от най- емблематичните пагоди в Сайгон. Завършваме обиколката си в централния пазар Ben Thanh, където продавачите показват огромен набор от стоки и занаяти, привлекателни за всеки вкус. Трансфер до летището и полет до Сием Реп. Настаняваме се във великолепения хотел 5 * Лотус Блан. Нощвка.

ДЕН 5: СИЕМ РЕП – Ангкор Том (Закуска, обяд) – 1 декември 2024
След закуска се отправяме към древния град Ангор Том, който заема площ от почти 10 кв. Км. Ще влезем в града през Южната порта, преминавайки по мост със статуи на демони и ангели, които държат тялото на гигантската змия Нага. Ще посетим храма Байон и ще продължим към терасата на слоновете и терасата на прокажения крал. Обяд. Следва посещение известният от филма с Лара Крофт храм Та Пром, погълнат частично от джунглата. Усещането, когато влезете в храма е все едно се намирате в изгубен град в гората.
Връщане в Сием Реап, свободно време за посещение на Стария пазар, както и на различни работилници с местни производства. Нощувка.

ДЕН 6: СИЕМ РЕП– АНГОР ВАТ – ( Закуска) 2 декември 2024
Днес ставаме рано сутрината 4,45, за да посрещнем изгрева на Ангор Ват, едино от чудесата на Югоизточна Азия. До там ще се придвижим с тук - тук. Разходката с моторизирана рикша до храмовия комплакс сама по себе си е изживяване. Със специалното си разположение спрямо слънцето и луната, Ангкор Ват с неговите кули, галерии и ров е най-големият религиозен паметник в света. Все още действащ, с ярки скулптури и барелефи на митологични битки, той е идеален за разглеждане на утринната светлина. Построен по времето на крал Суриаварман II през 12 век, той символизира планината Меру, дома на боговете. Стените са покрити с каменни релефи със сцени от хиндуизма и войните, които кралят водил през управлението си, както и над 2000 образа на танцьори, наречени Апсара. Смята се, че над 30 години интензивен труд са били необходими за изграждането на храма.
След обяд посещение на езерото Тонле Сап и разглеждане на плаващото селище с лодка. Връщане в хотела. Свободно време за релакс, масаж и разглеждане на нощния пазар. Нощувка.

ДЕН 7: СИЕМ РЕП– ПНОМ КУЛЕН – 3 декември 2024
Тази сутрин, след закуска свободно време за почивка или активност по желание.
Посещение на резерват за слонове в гората Кулен. Нашите гидове ще ни поведат към свещената планина за кхмерите - Кулен(на 50 км. От Сием Реп). Според легендата, тук, на платото Kulen, Шива дава свещен знак за властта на първия крал на Ангкорската империя и божествения Буда е направил последната си крачка в нирвана. Гората на слоновете представлява защитена местност от 1100 акра, където е изградено убежище за слонове. Пристигайки на място, ще прекараме времето си наблюдавайки ежедневния живот на обитателите му в тяхната естествена среда. Следва вкусен кхмерски вегетариански обяд. Връщане в Сием Реп.
*Цена - 120 долара / на човек. Заявява се и се заплаща при записване

ДЕН 8: СИЕМ РЕП - ХАНОИ – / Закуска/ - 4 декември 2024
Днес след закуска - свободно време, освобождавене на стаите по обяд и трансфер до летището. Полет до Ханой.
Добре дошли в Ханой - очарователната столица на Виетнам! Градът е една елегантна смесица между източна култура с френски привкус от колониалната епоха. При пристигане на международното летище Ной Бай (HAN) ще бъдем топло посрещнати. Настаняваме се в чаровен хотел 4* в близост до Операта и оживените улици на Стария град. Нощувка.

ДЕН 9: ХАНОИ – НИН БИН /Закуска и обяд/ - 5 декември 2024
След закуска се отправяме към старата столица на Виетнам – Нин Бин, която се намира на 90 км. южно от Ханой, място, където да се отпуснем сред красивата природа. Предстои ни един красив ден - плаване с лодка по спокойните води на реката Нго Донг към Там Кок, а по пътя се разкриват спиращи дъха гледки от невероятни варовикови карстови форми, които напомнят на залива Халонг. Ще си организираме и лека надпревара с гребане на кандидат – начинаещи гребци. Именно заради тази забележителност местността е известна с името “ Халонг На сушата“. Продължаваме разходката на колела през оризовете полета към село Хай Нам, за да достигнем до изящната пагода Bich Dong , където ще си направим и великолепни снимки. Обяд. Ще видим също оризови полета, старинни храмове преди да стигнем до пещерите Ханг Ча, Ханг Хай и Ханг Ба. Ще посетим също така и Ханг Муа, конструирана по подобие на Великата китайска стена в миниатюрен план. Ще са ни необходими около 30 минути, за да изкачим около 500 стъпала, но гледката, която се разкрива от върха към планината, реката ниско долу и оризовите полета, ще си е струвала усилията. Нощувка в Нин Бин.

ДЕН 10: НИН БИН - ХАЛОНГ - КРУИЗ (Закуска, обяд и вечеря) – 6 декември 2024
След закуска се отправяме на изток за около 3 часа до залива Халонг, световно природно наследство на ЮНЕСКО от 1994 г. При пристигането си в Халонг, ще се настаним на круизното корабче Индошин 5*, за да обиколим и насладим на величествената красота на „Спускащия се дракон“, пресъздаден от природата и от необичайните форми на варовикови скали и карстови пещери. Обяд с пресни морски дарове на борда, след което ще посетим пещерата Грото, ще спрем за плуване или каяк, ще преминем покрай плаващи села, ще се приближим до островчета, за да се насладим на красотата им от близко разстояние. Обратно към кораба за вечеря като преди това ще имаме и кулинарна демонстрация.

ДЕН 11: ХАЛОНГ – ХАНОЙ (Закуска, ранен обяд) – 7 декември 2024
Събуждаме се рано, за да се насладим на зората на морето рано сутрин. Истинско чудо е да видите изгрева над островчетата на залива. Сутрешна йога практика.
След закуска нашето корабче ще продължи да пътува в чудесни райони, където почти всяко островче има собствено име, приемащо или напомнящо форма като Главата на рибаря, Пеперудата или Островче на костенурките и т.н. По обяд освобождаване на стаите и трансфер до Ханой. Настаняваме се в хотела, свободно време и нощувка.

ДЕН 12: ХАЛОНГ – ХАНОЙ (Закуска) – 8 декември 2024
Днес след закуска предстои очарователен сити тур. Започваме с Етнографския музей, най-
красивият и интересен музей в Ханой. Тук ще се потопим в местния колорит и многообразие и ще научим, че Виетнам се състои от близо 50 етнически общности, ще научим много за бита им и обичаите им. После ще посетим Храма на Литературата или първият виетнамски университет, известен културен и просветителски център в страната. Следва преминаване по известната улица с колони Пунг Хунг, за да разгледаме нарисуваните й стени с изображения на древен и съвременен Виетнам. Посещаваме и пазара Донг Хуанг, който е най-големият в Ханой, както и малко пазарче до него, място за срещи и оживен живот. Най-накрая завършваме с моста Лонг Биен, останал от френската колониална ера. Ще се насладим на великолепни гледки към бавнотечащите води на Червената река. Точно под моста се намира и най-известния фермерски пазар, където дребни производители от малките села наоколо продават стоките си. В края на деня ни очаква и гастрономическа обиколка из тесните улички на Стария град. Пир за небцето, преживяване, по време на което нашият гид ще ни покаже местните специалитети като салата от зелена папая, сушено телешко, млечен десерт с плодове, пролетни рулца и ястия с екзотични наименования като Pho Chien Phong и студена бира с Nem chua. Така ще завършим и този ден, удовлетворени от добре прекараното време и в приятелска атмосфера.

ДЕН 13 : ХАНОЙ - полет за ИСТАНБУЛ – 9 декември 2024
След закуска свободно време. Напускаме хотела по обяд.
Следобеден сити тур с посещение на комплакса на Хо Ши Мин, площада Ба Дин и мавзолея отвън. На същото място ще може да видим и пагодата, издигната от крал Ли Тай То, която в течение на годините става център на народа на Ханой. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 22.30 часа.
ДЕН 14: ИСТАНБУЛ – СОФИЯ – 10 декември 2024
Пристигане на летище софия в 9.00 сутринта.

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Хошимин; Ханой – София с Турските авиолинии с вкл. 40 кг. чекиран багаж и до7 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билет Хошимин - Сием Реп с 20кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билет Сием Реп - Ханой с 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* Хошимин;
 • 4 нощувки със закуски в хотел 5* Сиемреп;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* Ханой;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 5* Нин Бин;
 • 1 нощувка на круизен кораб 5* залива Халонг, закуска обяд и вечеря;
 • Целодневна екскурзия до Нин Бин с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до Бен Че с включен обяд;
 • Сити тур на Ханой с вкл. кулинарен тур на стария квартал;
 • Сити тур на Сайгон с вкл. посещение на императорската пагода;
 • Каякинг, демонстративен готварски клас и риболов на калмари;
 • Тай Чи практика;
 • Целодневен тур в Ангкор Том с вкл. обяд;
 • Целодневен тур в Ангкор Ват с тук -тук и плаващото селище Тонле Сап;
 • Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
 • Водач на групата на български език;

Цената не включва:
 • Многократна виза за Виетнам - 75 дплара;
 • Еднократна виза за Камбоджа - 50 долара;
 • Неописаните в програмата обяди и вечери, напитки;
 • Полудневна екскурзия Слоновете на Кулен - 120долара, заявява се при записване;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиш за местния екскурзовод – около 35 долара;

Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата, а да Ви посрещне в Ханой.
Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2500лв.
Доплащане - 60 дни преди началото на пътуването
Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 60 дни преди началото
Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуването


Цена ранно записване 5450лв. - до 1 юни 2024
Доплащане за единично настаняване 1100лв.
Обади се на тел. 0887674433
Ще посетим забележителностите на Виетнам и Камбоджа
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Виетнам:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
Наши минали пътешествия
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!