Виетнам и Камбоджа
АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
28 март - 8 април
2024

11 дни/ 9 нощувки
5450лв.

Докосни се до съкровищата и културата на народите на Сиам!


Ела с нас, за да се гмурнем заедно в това приключение, което ще ни поведе към:


- Загадъчни древни храмове;

- Спиращи дъха гледки в джунглата;

- Свещената планина на древните кхмери Кулен;

- Невероятният Ангкор Ват;

- Невероятната красота на Нин Бин и Залива Халонг;

- Колониалната атмосфера на Френски Индокитай в Хошимин и Ханой;

- Делтата на р. Меконг;

- Кулинарен тур в Ханой, ще бъдем на ти с виетнамска кухня;

- Традиционен кхмерски масаж;

- Йога практики и медитации за нежно разтягане и тай чи за приток на ендорфини и щастие;

- Колоездене сред оризови полета, каякинг или гребане на традиционна лодка / по желание/

- Божествени изгреви, залези и бурни емоции;

Къде във Виетнам и Камбоджа
Предвидили сме
2 нощувки в Сайгон, за да изследваме делтата на река Меконг
3 нощувки в Сием Реп, за да разкрием тайните на Камбоджа
2 нощувки в Ханой, за да опознаем региона
1 нощувки в Нин Бин - време за релакс и
1 нощувки на круизно корабче в залива Халонг, за да онемеем от красотата на природата


Ханой

НИН БИН

залива халонг

Уникална култура, невероятна природа, простираща се от север от Ханой и достигаща до южния град Сайгон, джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и спиращи дъха гледки!
Всичко това ни очаква!

САЙГОН
ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ
сием реп
Луксозно настаняване в 5* и 4* хотели,
подбрани с грижа за вашия комфорт

Обстановка, която те кара да се отпуснеш...

28 март - 8 април 2024

Пълната програма


ДЕН 1: СОФИЯ- ИСТАНБУЛ- 28 МАРТ 2024
Събиране на групата на летище София и полет с Турските авиолинии до Хошимин.

ДЕН 2: ИСТАНБУЛ – ХОШИМИН – 29 МАРТ 2024
При пристигане на летището в Хошимин ще бъдем топло посрещнати от нашите местни водачи, които ще ни отведат към хотела. Настаняване и нощувка.
Хошимин или повече известен като Сайгон е внушителен с размерите си и очарователен с облика си град, колониален център на Френски Индокитай. Внушителни булеварди, красиви сгради, романтични кафенета и ресторанти, екзотични улични търговци, всичко това ще допринесе да се потопим в атмосферата на Югоизточна Азия.

ДЕН 3: САЙГОН - БЕН ТРЕ - САЙГОН (Закуска, обяд) – 30 март 2024
След закуска – приключение по делтата на Меконг. Тръгваме от Сайгон към Бен Тре, сърцето на делтата. Пристигаме в провинция Бен Тре, качваме се на лодка, която пътува по красиви зигзагообразни канали, далеч от натоварените туристически пътеки. Красиви мангрови горички, неповторима екзотика докато пресичаме водните канали ще наблюдаваме ежедневието на хората, живеещи край делтата – традиционна работилница за изработка на тухли от глина, работилница за обработка на кокос и направа на кокосови бонбони – 100% натурални, както и работилница за изработка на кокосови постелки. Обяд в ресторант край реката. След кратка почивка и преход с тук -тук напускаме Бен Тре, за да се върнем в Сайгон. Нощувка в Сайгон.

ДЕН 4: САЙГОН – Сити тур – СИЕМ РЕП (Закуска ) – 31 март 2024
След закуска напускаме хотела, за да направим и нашата обиколка на града. Започваме с Двореца на обединението. Това е бившият Дворец на независимостта на президента на Южен Виетнам и исторически е свързан с Виетнамската война. Ще имаме възможността да се разходим из двореца, който и вътре е запазен с оригиналните си мебели от 60-те и 70 – те години.
По- късно продължаваме с епохата на Френски Индокитай. Ще минем покрай забележителности в класически европейски стил като богато украсената кметство (Hotel De Ville), старата опера (и двете могат да се разглеждат само отвън), катедралата Нотрдам и Централната поща. Следва посещение на императорската пагода, една от най- емблематичните пагоди в Сайгон. Завършваме обиколката си в централния пазар Ben Thanh, където продавачите показват огромен набор от стоки и занаяти, привлекателни за всеки вкус. Трансфер до летището и полет до Сием Реп. Настаняваме се във великолепения хотел 5 * Лотус Блан. Нощвка.

ДЕН 5: СИЕМ РЕП – Ангкор Том (Закуска, обяд) – 1 април 2024
След закуска се отправяме към древния град Ангор Том, който заема площ от почти 10 кв. Км. Ще влезем в града през Южната порта, преминавайки по мост със статуи на демони и ангели, които държат тялото на гигантската змия Нага. Ще посетим храма Байон и ще продължим към терасата на слоновете и терасата на прокажения крал. Обяд. Следва посещение известният от филма с Лара Крофт храм Та Пром, погълнат частично от джунглата. Усещането, когато влезете в храма е все едно се намирате в изгубен град в гората.
Връщане в Сием Реап и посещение на Стария пазар, както и на различни работилници с местни производства. Свободно време.

ДЕН 6: СИЕМ РЕП– АНГОР ВАТ – 2 април 2024
Днес, след закуска посещаваме Ангор Ват с тук - тук. Разходката с моторизирана рикша до храмовия комплакс сама по себе си е изживяване.Със специалното си разположение спрямо слънцето и луната, Ангкор Ват с неговите кули, галерии и ров е най-големият религиозен паметник в света. Все още действащ, с ярки скулптури и барелефи на митологични битки, той е идеален за разглеждане на утринната светлина. Построен по времето на крал Суриаварман II през 12 век, той символизира планината Меру, дома на боговете. Стените са покрити с каменни релефи със сцени от хиндуизма и войните, които кралят водил през управлението си, както и над 2000 образа на танцьори, наречени Апсара. Смята се, че над 30 години интензивен труд са били необходими за изграждането на храма.
Връщане в хотела. Свободно време за релакс, масаж и разглеждане на нощния пазар. Нощувка.

ДЕН 7: СИЕМ РЕП– ПНОМ КУЛЕН – ХАНОЙ – 3 април 2024
Тази сутрин, след закуска свободно време за почивка или активност по желание
Посещение на резерват за слонове в гората Кулен. Нашите гидове ще ни поведат към свещената планина за кхмерите - Кулен(на 50 км. От Сием Реп). Според легендата, тук, на платото Kulen, Шива дава свещен знак за властта на първия крал на Ангкорската империя и божествения Буда е направил последната си крачка в нирвана. Гората на слоновете представлява защитена местност от 1100 акра, където е изградено убежище за слонове. Пристигайки на място, ще прекараме времето си наблюдавайки ежедневния живот на обитателите му в тяхната естествена среда. Следва вкусен кхмерски вегетариански обяд. Връщане в Сием Реп, трансфер до хотела и полет до Ханой.
Добре дошли в Ханой - очарователната столица на Виетнам! Градът е една елегантна смесица между източна култура с френски привкус от колониалната епоха. При пристигане на международното летище Ной Бай (HAN) ще бъдем топло посрещнати. Настаняваме се в чаровен хотел 4* в близост до Операта и оживените улици на Стария град. Нощувка.

ДЕН 8: ХАНОИ – 4 април 2024
Днес след закуска предстои очарователен сити тур. Започваме с Етнографския музей, най-красивият и интересен музей в Ханой. Тук ще се потопим в местния колорит и многообразие и ще научим, че Виетнам се състои от близо 50 етнически общности, ще научим много за бита им и обичаите им. После ще посетим Храма на Литературата или първият виетнамски университет, известен културен и просветителски център в страната. Следва преминаване по известната улица с колони Пунг Хунг, за да разгледаме нарисуваните й стени с изображения на древен и съвременен Виетнам. Посещаваме и пазара Донг Хуанг, който е най-големият в Ханой, както и малко пазарче до него, място за срещи и оживен живот. Най-накрая завършваме с моста Лонг Биен, останал от френската колониална ера. Ще се насладим на великолепни гледки към бавнотечащите води на Червената река. Точно под моста се намира и най-известния фермерски пазар, където дребни производители от малките села наоколо продават стоките си. В края на деня ни очаква и гастрономическа обиколка из тесните улички на Стария град. Пир за небцето, преживяване, по време на което нашият гид ще ни покаже местните специалитети като салата от зелена папая, сушено телешко, млечен десерт с плодове, пролетни рулца и ястия с екзотични наименования като Pho Chien Phong и студена бира с Nem chua. Така ще завършим и този ден, удовлетворени от добре прекараното време и в приятелска атмосфера.

ДЕН 9: ХАНОИ – НИН БИН /Закуска и обяд/ - 5 април 2024
След закуска се отправяме към старата столица на Виетнам – Нин Бин, която се намира на 90 км. южно от Ханой, място, където да се отпуснем сред красивата природа. Предстои ни един красив ден - плаване с лодка по спокойните води на реката Нго Донг към Там Кок, а по пътя се разкриват спиращи дъха гледки от невероятни варовикови карстови форми, които напомнят на залива Халонг. Ще си организираме и лека надпревара с гребане на кандидат – начинаещи гребци. Именно заради тази забележителност местността е известна с името “ Халонг На сушата“. Продължаваме разходката на колела през оризовете полета към село Хай Нам, за да достигнем до изящната пагода Bich Dong , където ще си направим и великолепни снимки. Обяд. Ще видим също оризови полета, старинни храмове преди да стигнем до пещерите Ханг Ча, Ханг Хай и Ханг Ба. Ще посетим също така и Ханг Муа, конструирана по подобие на Великата китайска стена в миниатюрен план. Ще са ни необходими около 30 минути, за да изкачим около 500 стъпала, но гледката, която се разкрива от върха към планината, реката ниско долу и оризовите полета, ще си е струвала усилията. Нощувка в Нин Бин.

ДЕН 10: НИН БИН - ХАЛОНГ - КРУИЗ (Закуска, обяд и вечеря) – 6 април 2024
След закуска се отправяме на изток за около 3 часа до залива Халонг, световно природно наследство на ЮНЕСКО от 1994 г. При пристигането си в Халонг, ще се настаним на круизното корабче Виктори Стар 5*, за да обиколим и насладим на величествената красота на „Спускащия се дракон“, пресъздаден от природата и от необичайните форми на варовикови скали и карстови пещери. Обяд с пресни морски дарове на борда, след което ще посетим пещерата Грото, ще спрем за плуване или каяк, ще преминем покрай плаващи села, ще се приближим до островчета, за да се насладим на красотата им от близко разстояние. Обратно към кораба за вечеря като преди това ще имаме и кулинарна демонстрация.

ДЕН 11: ХАЛОНГ – ХАНОЙ (Закуска, ранен обяд) – 7 април 2024
Събуждаме се рано, за да се насладим на зората на морето рано сутрин. Истинско чудо е да видите изгрева над островчетата на залива. Сутрешна йога практика.
След закуска нашето корабче ще продължи да пътува в чудесни райони, където почти всяко островче има собствено име, приемащо или напомнящо форма като Главата на рибаря, Пеперудата или Островче на костенурките и т.н. По обяд освобождаване на стаите и трансфер до Ханой. При пристигане ще ни остане свободно време за вечеря, след което се отправяме към летището за късен полет към България.


ДЕН 12: ИСТАНБУЛ – СОФИЯ – 8 април 2024
Пристигане на летище софия в 9.30 сутринта.

Цената включва:
Самолетен билет София – Хошимин; Ханой – София с Турските авиолинии;
Самолетен билет Хошимин - Сием Реп с 20кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
Самолетен билет Сием Реп - Ханой с 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
2 нощувки със закуски в хотел 4* Хошимин;
3 нощувки със закуски в хотел 5* Сиемреп;
2 нощувки със закуски в хотел 4* Ханой;
1 нощувка със закуска в хотел 5* Нин Бин;
1 нощувки на круизен кораб 5* залива Халонг, закуска обяд и вечеря;
Целодневна екскурзия до Нин Бин с включен обяд;
Целодневна екскурзия до Бен Тре с включен обяд;
Сити тур на Ханой с вкл. кулинарен тур на стария квартал;
Сити тур на Сайгон с вкл. посещение на императорската пагода;
Каякинг, демонстративен готварски клас и риболов на калмари;
Тай Чи практика;
Целодневен тур в Ангкор Том с вкл. обяд;
Целодневен тур в Ангкор Ват с тук -тук;
Пакет йога програма с Венета Евтимова и Нора Пенева;
Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
Водач на групата на български език;

Цената не включва:

Многократна виза за Виетнам;
Еднократна виза за Камбоджа;
Неописаните в програмата обяди и вечери, напитки;
Полудневна екскурзия Слоновете на Кулен - 85 долара;
Разходи от личен характер;
Бакшиш за местния екскурзовод – около 30 долара;

· Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата, а да Ви посрещне в Ханой.
Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2500лв.
Доплащане - 45 дни преди началото на пътуването
Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 45 дни преди началото на ритрийта
Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуванетоЦена 5450лв.
Допълнителна отстъпка за пътували с нас!
Доплащане за единично настаняване 1350лв.
Обади се на тел. 0887674433
Ще посетим забележителностите на Виетнам и Камбоджа

Виетнам и Камбоджа

28 март - 8 април 2024
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
С кого ще пътувам?
Нора Пенчева
Нора Пенчева се занимава с йога, духовни практики и медитация повече от 20 години. Завършва Магистратура по Философия в Софийски Университет и квалификационен курс за Йога преподавател към Национална Спортна Академия и Българска Федерация по Йога.
Преподава класическа йога, дихателни упражнения и медитация. Треньор е по мисловни карти и Таро. Води индивидуални и групови занимания по Таро.
Има множество статии, видеа и материали в Интернет по темата за менталното, емоционалното и физическото здраве на човека.

Венета Евтимова

Водещ ще бъде Венета Евтимова - дългогодишен йога учител, сертифицирана от Yoga Alliance школа за йога учители, ръководена от д-р Санджай.

Преминала е и сертификационен курс, акредитиран от The Complementary Medical Association (The CMA) за тантра треньор.

Повече от 8 години, Вени се занимава основно с преподаване на йога, провеждане на семинари и организиране на йога обучения, както в България, така и по света.

Завършила е семестриално магистратура по физиология на човека в СУ.

В момента се обучава и в тригодишен курс в школа по остеопатия, под ръководството на д-р Роман Ерохов.

И още:

- Биопсихотерапия и ТЕО (телесно емоционално освобождаване) с д-р Роман Ерохов;

- Едногодишно обучение по интегративна физиология с един от водещите лекари в света в тази сфера - д-р Шарбел Аби Шахин;

- Психосоматика и боледуване с д-р Илиана Кирилова;

- Практическа ароматерапия с консултант на курса доц. д-р. к.м.н. Анна Драганова;

- Pranic Enery Healing, Institute for Inner Sciences;

- Рейки с Мастер Зора Петканчин

Убедена във възможностите на холистичния подход за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота, Вени се стреми да прилага знанията си на практика, за да помага за разкриването и възстановяването на неограничените вътрешни ресурси на всяка жена.

http://www.veneta.online/ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Наши минали пътешествия
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Виетнам:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
28 март - 8 април 2024
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!