Йога ритрийт Виетнам

29 септември - 13 октомври 2023
Close
Моля, напишете въпроса си по-долу, ще получите нашия отговор на вашия e-mail

С натискането на бутона Изпрати, Вие се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

Йога ритрийт във Виетнам

14 дни/ 12 нощувки

Виетнам е страна с уникална култура, с невероятна природа, простираща се от север от Ханой и достигаща до южния град Сайгон. Със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и спиращи дъха гледки, Виетнам ще ни плени, очарова, изпълни с възторг и обнови. Каним те с нас!
Програмата ще ни разкрие красотата на Севера и чара Юга

Къде във Виетнам
Предвидили сме
3 нощувки в Ханой, за да опознаем региона
2 нощувки на круизно корабче в зализа Халонг, за да онемеем от красотата на природата
2 нощувки в Сайгон, за да изследваме делтата на река Меконг
5 нощувки край морето в Муи Не - време за релакс и йога

Ханой

НИН БИН

залива халонг

САЙГОН
ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ
МУИ НЕ
Ела с нас!

Подари си това необикновено трансформиращо пътуване
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!

29 септември- 13 октомври 2023

Пълната програма

ДЕН 1: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ХАНОЙ - 29 септември 2023
Отпътуваме от летище София с полет на Турските авиолинии.
ДЕН 2: ПРИСТИГАНЕ ХАНОИ – 30 септември 2023
Добре дошли в Ханой - очарователната столица на Виетнам! Градът е една елегантна смесица между източна култура с френски привкус от колониалната епоха.
При пристигане на международното летище Ной Бай (HAN) ще бъдем топло посрещнати. Настаняваме се в хотел 4*.
Нощувка в Ханой.
ДЕН 3: ХАНОИ – НИН БИН – ХАНОИ /Закуска и обяд - 1 октомври 2023
След закуска се отправяме към старата столица на Виетнам – Нин Бин, която се намира на 90 км. южно от Ханой. Ще посетим Хоа Лу, където на мястото на старите дворци на династията Дин Тиен Хонг днес се издигат два великолепни храма. Предстои ни един красив ден - плаване с корабче по спокойните води на реката Нго Донг към Там Кок, а по пътя се разкриват спиращи дъха гледки от невероятни варовикови карстови форми, които напомнят на залива Халонг. Именно заради тази забележителност местността е известна с името “ Халонг На сушата“. Ще видим също оризови полета, старинни храмове преди да стигнем до пещерите Ханг Ча, Ханг Хай и Ханг Ба. Ще посетим също така и Ханг Муа, конструирана по подобие на Великата китайска стена в миниатюрен план. Ще са ни необходими около 30 минути, за да изкачим около 500 стъпала, но гледката, която се разкрива от върха към планината, реката ниско долу и оризовите полета, ще си е струвала усилията.
Завръщане в Ханой. Свободно време за самостоятелни разходки из стария град.
ДЕН 4: ХАНОЙ - ХАЛОНГ - КРУИЗ (Закуска, обяд и вечеря) - 2 октомври 2023
Днешния ден след закуска ще посетим езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Продължаваме с очарователна активност - велосипедна обиколка из Стария квартал на Ханой.
От Ханой се отправяме на изток за около 3 часа до залива Халонг, световно природно наследство на ЮНЕСКО от 1994 г. При пристигането си в Халонг, ще се настаним на круизното корабче Регина Роял круиз 4*, за да обиколим и насладим на величествената красота на „Спускащия се дракон“, пресъздаден от природата и от необичайните форми на варовикови скали и карстови пещери. Обяд с пресни морски дарове на борда, след което ще посетим пещерата Грото, ще спрем за плуване или каяк, ще преминем покрай плаващи села, ще се приближим до островчета, за да се насладим на красотата им от близко разстояние. Обратно към кораба за вечеря като преди това ще имаме и кулинарна демонстрация. Нощувка в залива. Вечерта по желание може да се включите към риболова на калмари.
ДЕН 5: ХАЛОНГ - КРУИЗ (Закуска, обяд и вечеря) - 3 октомври 2023
Рано сутрин за най-ранобудните - практика по тай чи на палубата на кораба. Зората и утринното слънце, както и разкриващата се панорама ще внесат допълнителна енергия към практиката.
След закуска се отправяме към селцето Виет Хай. Предстои ни 30 минути каране на колело по красив павиран път покрай красивата лагуна, за до достигнем до селото, скрито между джунглата и карстовите скали. Обяд, а след това към следващото посещение. Този път това ще е плажът Ба Трай Дао. Почивка, плуване или каяк, а към 16 ч. се завръщаме към круизния кораб, където да се насладим на красивия залез от палубата с коктейл в ръка.
Вечеря.
ДЕН 6: ХАЛОНГ – ХАНОЙ (Закуска, брънч) - 4 октомври 2023
Събуждаме се рано, за да се насладим на зората на морето рано сутрин. Истинско чудо е да видите изгрева над островчетата на залива. Сутрешна йога практика.
След закуска нашето корабче ще продължи да пътува в чудесни райони, където почти всяко островче има собствено име, приемащо или напомнящо форма като Главата на рибаря, Пеперудата или Островче на костенурките и т.н.
По обяд слизаме от кораба и трансфер обратно в хотела в Ханой.
След кратка почивка започва нашето приключение с посещение от Храма на литературата, първият университет във Виетнам. Построен през 1070 г., а градините и добре запазената архитектура предлагат релаксиращ поглед към миналото на Виетнам. После се отправяме към пагодата Тран Кок - най-старата пагода в Ханой, разположена на малък полуостров в източната част на езерото. Ще усетим леката енергия на храма.Тук е най-доброто място в Ханой за изпращане на деня, ще си направим чудни снимки на залез при пагодата. Нощувка в Ханой.
ДЕН 7: Ханой – Сайгон – Сити тур (Закуска ) - 5 октомври 2023
След закуска ще посетим комплакса на Хо Ши Мин, площада Ба Дин и мавзолея отвън. На същото място ще може да видим и пагодата, издигната от крал Ли Тай То, която в течение на годините става център на народа на Ханой. Трансфер до летището за полет до Сайгон.
Този следобед започваме нашата обиколка на града с Двореца на обединението. Това е бившият Дворец на независимостта на президента на Южен Виетнам и исторически е свързан с падането на Южен Виетнам. Ще минем също така покрай забележителности в класически европейски стил на колониален Индокитай със запомнящо се френско влияние като богато украсената кметство (Hotel De Ville), старата опера (и двете могат да се разглеждат само отвън), катедралата Нотредам и Централната поща. Следва посещение на императорската пагода, една от най- емблематичните пагоди в Сайгон. Завършваме обиколката си в централния пазар Ben Thanh, където продавачите показват огромен набор от стоки и занаяти, привлекателни за всеки вкус. Нощувка в Сайгон.
ДЕН 8: САЙГОН - БЕН ТРЕ - САЙГОН (Закуска, обяд) - 6 октомври 2023
След закуска – ново приключение – по делтата на Меконг. Тръгваме от Сайгон към Бен Тре, в сърцето на делтата на Меконг. Пристигаме в провинция Бен Тре, качваме се на лодка, която пътува по красиви зигзагообразни канали, далеч от натоварените туристически пътеки. Красиви мангрови горички, неповторима екзотика докато пресичаме водните канали ще наблюдаваме ежедневието на хората, живеещи край делтата – традиционна работилница за изработка на тухли от глина, работилница за обработка на кокос и направа на кокосови бонбони – 100% натурални, както и работилница за изработка на кокосови постелки. Обяд в ресторант край реката. След кратка почивка и преход с тук -тук напускаме Бен Тре, за да се върнем в Сайгон. По пътя спираме да посетим пагодата Вин Транг, една от най-големите пагоди в региона. Красивата структура включва смесица от китайски, виетнамски и Ангкор (камбоджански) архитектурни стилове. Нощувка в Сайгон.
ДЕН 9: САЙГОН – МУИ НЕ - закуска - 7 октомври 2023
След закуска, трансфер до Муи Не, популярен курорт на брега на Южнокитайско море. Настаняваме се красив комплекс на брега. Време за релакс, йога и свободно време, което всеки сам да реши как да използва. Възможностите са много – спа, масажи, кулинарен клас по приготвяне на виетнамска храна, плажен волейбол, уроци по кайт, може да си наемете колело и да обиколите района, да идете до рибния пазар или до градчето Муи Не. Или просто да почивате с пресен кокос или коктейл в ръка и да наблюдавате морето. Изборът е изцяло ваш.
Вечерна практика.
ДЕН 10: МУИ НЕ ( закуска) - 8 октомври 2023
Сутрешна практика.
Закуска и свободно време. И този ден ще ни донесе изненада и силни преживявания, които да запомним. След обяд ни очаква тур – Пясъчните дюни на Муи Не по залез слънце.
Белите и червените пясъчни дюни са една от забележителностите на района. Ще имаме шанса да се разходим из пясъците, да си направим великолепни снимки, а тези от вас, които искат допълнително адреналин – да си направят оф роуд на джип или бъги / срещу допълнително заплащане на място/. Ще посетим също така рибарското селище, както и потока на феите, който ще ни върне обратно в детството- ще се разходим боси в рекичка. Нощвка.
ДЕН 11: МУИ НЕ (закуска) - 9 октомври 2023
Сутрешна практика
Закуска и свободно време
Вечерна практика
ДЕН 12: МУИ НЕ (закуска) - 10 октомври 2023
Закуска и свободно време
ДЕН 13: МУИ НЕ (закуска) - 11 октомври 2023

ДЕН 14 МУИ НЕ - САЙГОН – СОФИЯ (З) -закуска - 12 октомври 2023
След закуска свободно време. По обяд освобождаваме стаите и трансфер до летището в Сайгон. Отпътуване с Турските авиолинии. Пристигане на следващия ден.

Цената включва:

Самолетен билет София – Ханой; Хошимин – София с Турските авиолинии;
Самолетен билет Ханой – Хошимин с 20кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
3 нощувки със закуски в хотел 4* Ханой;
2 нощувки на круизен кораб 4* залива Халонг, закуска обяд и вечеря;
2 нощувки със закуски в хотел 4*в Сайгон;
4 нощувки със закуски в хотел 4* в Муи Не;
Целодневна екскурзия до Нин Бин с включен обяд;
Целодневна екскурзия до Бен Тре с включен обяд;
Сити тур на Ханой с вкл. пагодата Тран Кок и велосипедна обиколка на стария квартал;
Сити тур на Сайгон с вкл. посещение на императорската пагода;
Каякинг, демонстративен готварски клас и риболов на калмари;
Тай Чи практика;
Полудневна екскурзия до дюните на Муи Не по залез слънце;
Пакет йога програма с Венета Евтимова и Нора Пенева;
Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
Водач на групата на български език;

Цената не включва:

Виза за Виетнам - 35 долара;
Неописаните в програмата обяди и вечери, напитки;
Разходи от личен характер;
Бакшиш за местния екскурзовод – 30 долара;

· Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата, а да Ви посрещне в Ханой.
Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2500лв.
Доплащане - 35 дни преди началото на пътуването
Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 45 дни преди началото на ритрийта
Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуванетоЦена за ранни записвания до 1 май 2023 - 5500лв.
Цена след 1 юни 2023 - 5700лв.
  • 200лв. постоянна отстъпка за всички, вече пътували с нас
Доплащане за единично настаняване 1400лв.
Обади се на тел. 0887674433
Хотелите са подбрани с грижа за вашия комфорт

Обстановка, която те кара да се отпуснеш...
Ще посетим забележителностите на района

С кого ще пътувам?
Нора Пенчева
Нора Пенчева се занимава с йога, духовни практики и медитация повече от 20 години. Завършва Магистратура по Философия в Софийски Университет и квалификационен курс за Йога преподавател към Национална Спортна Академия и Българска Федерация по Йога.
Преподава класическа йога, дихателни упражнения и медитация. Треньор е по мисловни карти и Таро. Води индивидуални и групови занимания по Таро.
Има множество статии, видеа и материали в Интернет по темата за менталното, емоционалното и физическото здраве на човека.

Венета Евтимова

Водещ ще бъде Венета Евтимова - дългогодишен йога учител, сертифицирана от Yoga Alliance школа за йога учители, ръководена от д-р Санджай.

Преминала е и сертификационен курс, акредитиран от The Complementary Medical Association (The CMA) за тантра треньор.

Повече от 8 години, Вени се занимава основно с преподаване на йога, провеждане на семинари и организиране на йога обучения, както в България, така и по света.

Завършила е семестриално магистратура по физиология на човека в СУ.

В момента се обучава и в тригодишен курс в школа по остеопатия, под ръководството на д-р Роман Ерохов.

И още:

- Биопсихотерапия и ТЕО (телесно емоционално освобождаване) с д-р Роман Ерохов;

- Едногодишно обучение по интегративна физиология с един от водещите лекари в света в тази сфера - д-р Шарбел Аби Шахин;

- Психосоматика и боледуване с д-р Илиана Кирилова;

- Практическа ароматерапия с консултант на курса доц. д-р. к.м.н. Анна Драганова;

- Pranic Enery Healing, Institute for Inner Sciences;

- Рейки с Мастер Зора Петканчин

Убедена във възможностите на холистичния подход за възстановяване на здравето, баланса и изобилието в живота, Вени се стреми да прилага знанията си на практика, за да помага за разкриването и възстановяването на неограничените вътрешни ресурси на всяка жена.

http://www.veneta.online/ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Виетнам:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
29 септември - 13 октомври 2023
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
често задавани въпроси:
29 септември-13 октомври 2023
Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!