Виетнам - приготви се да се влюбиш

АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
17 - 29 октомври
2024

12 дни/ 10 нощувки
5150лв.

Чудесата на Виетнам

12 дни/ 10 нощувки

17 - 29 октомври 2024

Виетнам е страна с уникална култура, с невероятна природа, простираща се от север от Ханой и достигаща до южния град Сайгон. Със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и спиращи дъха гледки, Виетнам ще ни плени, очарова, изпълни с възторг и обнови. Каним те с нас!
Програмата ще ни разкрие красотата на Севера и чара Юга

Къде във Виетнам?
Предвидили сме нощувки в първокласни 4* и 5* круизно корабче
 • Ханой
  Три нощувки, за да опознаем региона
 • Халонг
  Две нощувки, за да онемеем от красотата на природата
 • Сайгон
  За да изследваме следите от Френски Индокитай
 • Муи Не
  Четири нощувки време за релакс
Нин Бин
Халонг Бей
МУИ НЕ

17 -29 октомври 2024

Пълната програма


ДЕН 1: СОФИЯ- ИСТАНБУЛ- 17 октомври 2024
Събиране на групата на летище София и полет с Турските авиолинии до Хошимин.
ДЕН 2: ИСТАНБУЛ – ХОШИМИН – 18 октомври 2024
При пристигане на летището в Хошимин ще бъдем топло посрещнати от нашите местни водачи,
които ще ни отведат към хотела. Настаняване и нощувка. Хошимин или повече известен като Сайгон е внушителен с размерите си и очарователен с облика си град, колониален център на Френски Индокитай. Внушителни булеварди, красиви сгради, романтични кафенета и ресторанти, екзотични улични търговци, всичко това ще допринесе да се потопим в атмосферата на Югоизточна Азия.
ДЕН 3: САЙГОН – МУИ НЕ (Закуска) – 19 октомври 2024
След закуска напускаме хотела, за да направим и нашата обиколка на града. Започваме с Двореца на обединението. Това е бившият Дворец на независимостта на президента на Южен Виетнам и исторически е свързан с Виетнамската война. Ще имаме възможността да се разходим из двореца, който и вътре е запазен с оригиналните си мебели от 60-те и 70 – те години. По- късно продължаваме с епохата на Френски Индокитай. Ще минем покрай забележителности в класически европейски стил като богато украсената кметство (Hotel De Ville), старата опера (и двете могат да се разглеждат само отвън), катедралата Нотрдам и Централната поща. Следва посещение на императорската пагода, една от най- емблематичните пагоди в Сайгон. Завършваме обиколката си в централния пазар Ben Thanh, където продавачите показват огромен набор от стоки и занаяти, привлекателни за всеки вкус. Трансфер до Муи Не.
Настаняваме се красив комплекс на брега, The Cliff Resort 4*, в красива стая с гледка към басейна. Време за релакс, йога и свободно време, което всеки сам да реши как да използва. Възможностите са много – спа, масажи, кулинарен клас по приготвяне на виетнамска храна, плажен волейбол, уроци по кайт, има на разположение на гостите колело и да обиколите района, да идете до рибния пазар или до градчето Муи Не. Или просто да почивате с пресен кокос или коктейл в ръка и да наблюдавате морето. Изборът е изцяло ваш.

ДЕН 4: МУИ НЕ ( закуска) - 20 октомври 2024
Преди обяд ни очаква тур – Пясъчните дюни на Муи Не. Белите и червените пясъчни дюни са една от забележителностите на района. Ще имаме шанса да се разходим из пясъците, да си направим великолепни снимки, а тези от вас, които искат допълнително адреналин – да си направят оф роуд на джип или бъги / срещу допълнително заплащане на място/. Ще посетим също така рибарското селище, както и потока на феите, който ще ни върне обратно в детството- ще се разходим боси в рекичка. Нощувка.

ДЕН 5: МУИ НЕ (закуска) - 21 октомври 2024
Закуска и свободно време

ДЕН 6: МУИ НЕ (закуска) - 22 октомври 2024
Закуска и свободно време

ДЕН 7: МУИ НЕ – САЙГОН - ХАНОЙ (закуска) - 23 октомври 2024
След закуска свободно време. По обяд освобождаваме стаите и трансфер до летището в Сайгон и полет до Ханой. очарователната столица на Виетнам! Градът е една елегантна смесица между източна култура с френски привкус от колониалната епоха. При пристигане на международното летище Ной Бай (HAN) ще бъдем топло посрещнати. Настаняваме се в хотел 4* в Стария квартал. Нощувка в Ханой.

ДЕН 8: ХАНОИ – НИН БИН – ХАНОИ /Закуска и обяд – 24 октомври 2024
След закуска се отправяме към старата столица на Виетнам – Нин Бин, която се намира на 90 км. южно от Ханой. Ще посетим Хоа Лу, където на мястото на старите дворци на династията Дин Тиен Хонг днес се издигат два великолепни храма. Предстои ни един красив ден - плаване с корабче по спокойните води на реката Нго Донг към Там Кок, а по пътя се разкриват спиращи дъха гледки от невероятни варовикови карстови форми, които напомнят на залива Халонг. Именно заради тази забележителност местността е известна с името “ Халонг На сушата“. Ще видим също оризови полета, старинни храмове преди да стигнем до пещерите Ханг Ча, Ханг Хай и Ханг Ба. Ще посетим също така и Ханг Муа, конструирана по подобие на Великата китайска стена в миниатюрен план. Ще са ни необходими около 30 минути, за да изкачим около 500 стъпала, но гледката, която се разкрива от върха към планината, реката ниско долу и оризовите полета, ще си е струвала усилията.
Завръщане в Ханой. Свободно време за самостоятелни разходки из стария град.

ДЕН 9: ХАНОЙ - ХАЛОНГ - КРУИЗ (Закуска, обяд и вечеря) – 25 октомври 2024
Днешния ден след закуска ще посетим езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Продължаваме с очарователна активност - велосипедна обиколка из Стария квартал на Ханой.
От Ханой се отправяме на изток за около 3 часа до залива Халонг, световно природно наследство на ЮНЕСКО от 1994 г. При пристигането си в Халонг, ще се настаним на круизното корабче Регина Роял круиз 4*, за да обиколим и насладим на величествената красота на „Спускащия се дракон“, пресъздаден от природата и от необичайните форми на варовикови скали и карстови пещери. Обяд с пресни морски дарове на борда, след което ще посетим пещерата Грото, ще спрем за плуване или каяк, ще преминем покрай плаващи села, ще се приближим до островчета, за да се насладим на красотата им от близко разстояние. Обратно към кораба за вечеря като преди това ще имаме и кулинарна демонстрация.
Нощувка в залива. Вечерта по тъмно може да се включите към риболова на калмари.

ДЕН 10: ХАЛОНГ - КРУИЗ (Закуска, обяд и вечеря) - 26 октомври 2024
Рано сутрин за най-ранобудните - практика по тай чи на палубата на кораба. Зората и утринното слънце, както и разкриващата се панорама ще внесат допълнителна енергия към практиката.
След закуска се отправяме към селцето Виет Хай. Предстои ни 30 минути каране на колело по красив павиран път покрай красивата лагуна, за до достигнем до селото, скрито между джунглата и карстовите скали. Обяд, а след това към следващото посещение. Този път това ще е плажът Ба Трай Дао. Почивка, плуване или каяк, а към 16 ч. се завръщаме към круизния кораб, където да се насладим на красивия залез от палубата с коктейл в ръка.
Вечеря.

ДЕН 11: ХАЛОНГ – ХАНОЙ (Закуска, брънч) - 27 октомври 2024
Събуждаме се рано, за да се насладим на зората на морето рано сутрин. Истинско чудо е да видите изгрева над островчетата на залива. Сутрешна тай чи практика.
След закуска нашето корабче ще продължи да пътува в чудесни райони, където почти всяко островче има собствено име, приемащо или напомнящо форма като Главата на рибаря, Пеперудата или Островче на костенурките и т.н. По обяд слизаме от кораба и трансфер обратно в хотела в Ханой.
Нощувка в Ханой.
ДЕН 12: ХАНОЙ (Закуска, обяд) - 28 октомври 2024
След закуска започва нашето приключение с посещение на мавзолея и комплекса към него на вожда на нацията - Хо Ши Мин, следва посещение на Храма на литературата, първият университет във Виетнам. Построен през 1070 г., а градините и добре запазената архитектура предлагат релаксиращ поглед към миналото на Виетнам. После се отправяме към пагодата Тран Кок - най-старата пагода в Ханой, разположена на малък полуостров в източната част на езерото. Ще усетим леката енергия на храма. Продължаваме с езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Продължаваме с очарователна активност - велосипедна обиколка из Стария квартал на Ханой.
Обяд, свободно време и късен трансфер към летището и полет към България. Пристига на следващия ден.
ДЕН 12: ИСТАНБУЛ - СОФИЯ - 29 октомври 2024
Пристига на летище София.

Цената включва:

Самолетен билет София – Хошимин; Ханой – София с Турските авиолинии;
Самолетен билет Ханой – Хошимин с 20кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
3 нощувки със закуски в хотел 4* Thang Long Opera Hotel Ханой;
2 нощувки на круизен кораб Indochine 5* залива Халонг, закуска обяд и вечеря;
1 нощувки със закуски в хотел Bay Hotel Ho Chi Minh 4*в Сайгон;
4 нощувки със закуски в хотел The Cliff Resort 4* в Муи Не;
Целодневна екскурзия до Нин Бин с включен обяд;
Сити тур на Ханой с вкл. пагодата Тран Кок и велосипедна обиколка на стария квартал;
Сити тур на Сайгон с вкл. посещение на императорската пагода;
Каякинг, демонстративен готварски клас и риболов на калмари;
Тай Чи практика;
Полудневна екскурзия до дюните на Муи Не по изгрев слънце;
Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро;
Водач на групата на български език;

Цената не включва:

Виза за Виетнам - 35 долара;
Неописаните в програмата обяди и вечери, напитки;
Разходи от личен характер;
Бакшиш за местния екскурзовод – 35 долара;

· Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата, а да Ви посрещне в Ханой.Записването става със сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на капаро в размер на 2500лв.
Доплащане - 45 дни преди началото на пътуването
Право на отказ от пътуването без анулационни такси - до 60 дни преди началото на пътуването
Съветваме Ви да сключите застраховка отмяна на пътуванетоЦена 5150лв.
Доплащане за единично настаняване 1350лв.
Обади се на тел. 0887674433
Хотелите са подбрани с грижа за вашия комфорт

Обстановка, която те кара да се отпуснеш...
Виетнам - приготви се да се влюбиш


С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
Ще посетим забележителностите на района

ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
Подари си това необикновено трансформиращо преживяване!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ Виетнам:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
често задавани въпроси:
Бюлетин
Искам да научавам пръв за вашите пътешествия
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!